Nepovedl se nám začátek sezony, pak už to byla taková deka, říká Lukáš Seifert

Ve Velimi moc veliká spokojenost nepanuje. I přesto, že dokázala hrát vyrovnané zápasy s týmy z horní poloviny tabulky, zisk jedenácti bodů není příliš velký.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
S čím jste do soutěže vstupovali. Jaké byly cíle?
Před začátkem sezony a po relativně povedené letní přípravě byly cíle, pohybovat se v prostředku tabulky. Pro většinu hráčů a i pro mě osobně byl krajský přebor velkou neznámou. Hodně mě překvapilo, že se soutěž svoji kvalitou blíží spíše divizi, kterou jsem dlouho hrál. Hlavně kvalita týmů ze shora tabulky je obrovská a rozhodně by se v žádné z českých divizních skupin neztratily.
Kde vidíš hlavní příčinu získaných pouze jedenácti bodů?
Nepovedl se nám začátek sezony, kdy výkony nebyly vůbec špatné, ale zápasy jsme nezvládali výsledkově. Pak už to byla taková deka. Mrzí mě, že jsme dokázali dobře hrát jen proti týmům z horní poloviny tabulky, naopak proti týmům, které nám jsou hodně blízko, se nám vůbec nedařilo a výkony nebyly dobré.
Na výhru za tři body jste čekali až do jedenáctého kola. Jak se to dlouhé čekání projevilo na kabině?
Jak jsem zmiňoval výše, byla to celkem deka v těch zápasech, což se projevovalo na výkonech a psychice. Málo jsme si věřili a na hřišti to byla velká křeč. Nicméně atmosféra ve velimské kabině je vždy perfektní, tím je Velim hodně specifická, jsme taková jedna velká rodina a žádná negativita se neobjevovala. Vždyť je to jen fotbal (úsměv).
Na druhou stranu jste prohráváli většinou jen těsně. Daly se vzít z těch zápasů i nějaké pozitivní věci?
Řekl bych, že až na pár zápasů to z naší strany nebylo herně nejhorší. Na tom musíme stavět, dařilo se nám proti Lhotě, Slanému, kdy byla dobrá organizace hry a výkon měl parametry. Největší bolestí bylo neproměňování i těch nejvyloženějších šancí.
Na který zápas vzhledem k herní stránce, nebo průběhu hry a konečném výsledku vzpomínáš asi nejméně?
Nejhorší zápasy byly dva. Doma s Hvozdnicí, kdy jsme 2:0 v poločase vedli, pak ve druhé půli jsme nepochopitelně zkratovali a prohráli na penalty 2:3. Na to hned navázal zápas v Klíčanech, kde jsme ve 35. minutě prohrávali 4:0, tam ta deka byla opravdu velká a herně to byla mizérie.
Nejvíce povedený zápas byl naopak který?
Jednoznačně Lhota a Slaný. Dobře se také vzpomíná na výhru v Poříčí, i když tam při nás stálo velké štěstí.
Co osobně tebe v průběhu podzimu zklamalo nejvíce?
Kromě výsledků týmových jsem zklamán i ze svých osobních výkonů. Po několika letech ve vyšších soutěžích bych měl mít pro tým daleko větší přínos. Bohužel i na mě se podepsaly špatné výsledky z úvodu sezony a takové to herní sebevědomí mi pak hodně chybělo.
Co se bude muset změnit v jarní fázi, aby se podařila záchrana?
Předně se musíme odprostit od toho, že o nějakou záchranu hrajeme. Teď už se v podstatě můžeme bavit fotbalem, protože vývoj v divizích není pro Středočechy příznivý a vypadá to, že do A tříd bude padat hodně týmů z KP. Tím nechci říct, že házím flintu do žita, musíme udělat kvalitní zimní přípravu a půjdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme zvládnout a vyhrát a uvidíme na co to bude ve finále stačit. Rozhodně by se nám hodil gólový útočník, zabiják, který je schopný dát 10 - 1 gólů za sezonu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.