ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 22.kolo Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2018-2019

Pro fotbalunas.cz se tentokrát rozpovídal Zbyšek Tržil z Lukavce. Správně, tohle jméno už v rámci vítězství ankety hráč kola letos zaznělo, celkově dokonce počtvrté a to díky dvěma výhrám ještě v barvách Košetic. O tom, jak Lukavci nevyšel náročný anglický týden, ale i mém nařčení z toho, že fandím Slavii, byť je mi Fortuna liga, zvlášť bez účasti FC Vysočiny, naprosto odporná, si můžete přečíst následující řádky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Zbyšku, tak se spolu znovu bavíme, letos na jaře již podruhé v rámci rozhovoru s hráčem kola. Na tento úspěch jsi dosáhl nejen díky svému výkonu proti Maratonu Pelhřimov, ale hlavně díky hlasujícím, kteří se zapojili rekordní účastí a mezi tebou a kamenickým Ondrou Přibylem vytvořili neskutečný souboj, který svým zájmem pochopitelně dělá radost hlavně mně jakožto redaktorovi, ale zároveň ukazuje, že aspoň z tohoto hlediska se můžeme jako malá soutěž měřit i s těmi nejvyššími, které jsou na fotbalunas.cz aktivní. Přilákalo v tomto případě hlasování znovu i tvou pozornost?
Ahoj Lukáši. Určitě, nejvíc hlasů jsem si poslal sám (smích), to je snad jasný. Ne, vážněji, kluci od nás z týmu opět ukázali, že pokud se v sestavě kola ukáže někdo z Lukavce po vítězném zápase, tak to prostě vyhrajeme. Ale já osobně bych si rád přečetl rozhovor třeba s Šimonem Paclíkem nebo Tomášem Obrancem, myslím, že jako úspěšný redaktor bys to mohl nějak zařídit. Čtenáři by si to určitě zasloužili. Co myslíš, dáš to nějak? Jinak děkuji za plnohodnotnou přípravu na utkání mým kamarádům Tomovi, Losymu a Lysynovi, se kterými jsem strávil nekonečný víkend na pánské jízdě v Kácově. Jsem rád, že jsem vůbec stihnul sraz na utkání. Trenérovi děkuji , že mě postavil hned od první minuty, ještě teď mě všechno bolí… ;-) "Rozhovor se Šimonem Paclíkem už je na Světě, pozn. redaktora, viz 3. hrací kolo ( https://fotbalunas.cz/rozhovor/6231/hned-ve-tretim-hracim-kole-vyhrava-zastupce-naprosteho-novacka-kapitan-simon-paclik/ ). Na interviews s dalšími velkými jmény soutěže dojde nejspíš po sezóně, nic však neslibuji, sám nevím jestli ještě vůbec budu redaktorem. ;) "
Ještě se vrátím před vítězné kolo doma s Maratonem. Tomu totiž předcházel anglický týden, kdy se všeobecně očekávalo, že Lukavec definitivně zlomí odpor veškeré zbývající konkurence a vybuduje si náskok, na který už nikdo nenalezne adekvátní odpověď. Tyto tři zápasy jste však překvapivě kompletně prohráli a s 0 body znovu zdramatizovali boj o první příčku. Co se to tady vlastně stalo? Celé jaro suverénní jízda a najednou z ničeho nic takový výpadek. Pro mě šlo o něco nepochopitelného.
To máš tak Lukáši, vždycky prostě přijde krize. A na nás přišla v tento „anglický“ týden. Nejdřív přijelo béčko Kamenice, ti hráli velice dobře, byl to zápas o první brance a nakonec soupeř zaslouženě zvítězil. Ta facka musela přijít. Potom hned po čarodejnicích přijela Cerekev, který jsme měli co oplácet z podzimu. Rychle jsme vedli, ale boužel další šance neproměnili. A jelikož „nedáš dostaneš“ stále platí, bylo to o půli 2:2. Druhá půle nevýrazná a nerozhodný stav rozhodla přísná pětka v závěru zápasu. Máš z toho dvě prohry za sebou doma, hold nejsme kapela, chápeš. No a pak jedeš do rozjetejch Černovic. Nedáš tam dvě šance a pak se ti rozehraje Šimon Paclík a o půli je po zápase. Tam kdybychom hráli ještě třetí poločas, tak góla prostě nedáme. To se někdy stává, fotbal je krásná věc, proto to přece děláme. Musel to teď prostě odsrat Maraton :) .
Právě s ohledem na tuto týden trvající "krizi" se vyrojily pochybnosti, zda zápas se silným Maratonem zvládnete a dokážete sérii proher zlomit. Utkání nakonec skončilo jasnou výhrou 5:2 ve váš prospěch a s tím se konal i návrat do čela Poutník ligy. O jaký šlo zápas? Můžeš o něm mluvit jako o jednom z nejtěžších v probíhající sezóně?
Zápas určitě těžký byl, šli jsme do něj se třemi porážkami v zádech. Proto nám trenéři vštípili taktiku nechat kluky z Maratónu vyblbnout a sejmout je brejkama, což se nám podpořeno výborným bojovným týmovým výkonem povedlo. Kdybychom hráli fotbal jako vždycky, Maraton by nás šmiknul jak užovku. Takhle jsme je nechali hrát, nakopávali a z brejků dávali branky…
Do konce sezóny zbývá ještě pět kol. Ve třech utkáních vás považuji za jasné favority, avšak střety s Červenou Řečicí a Žirovnicí budou v boji o případný postup naprosto zásadní, protože v nich narazíte na soupeře, kteří na první místo pomýšlejí stejně tak a rozhodně tady zadarmo nic nedostanete. Co od těchto zápasů očekáváš ty?
Nevím, já mám teď respekt z béčka Speřic. Když to tam kluci ubojují tak věřím, že Řečici doma dáme a do Žirovnice to už pak bude jen výlet před dokopnou :) . To je ale samozřejmě jen moje přání, každý zápas je těžký, to už jsem se ti snažil vysvětlit při našem prvním slovním setkání. "Obtížnost zápasů v Poutník lize netřeba nadále vysvětlovat, myslím, že ze 13. místa ze čtrnácti týmů tuhle problematiku plně chápu. :D (pozn. redaktora)"
Díky angažmá v Košeticích máš zkušenosti i z vyšších soutěží tady na Vysočině, proto jsi asi tím nejpověřenějším, na koho by tento dotaz měl směřovat. Má současný kádr TJ Start Lukavec dostatek kvalit na to, aby byl v případě postupu v I.B třídě konkurenceschopný a hned po roce se nevrátil zpět do Poutník ligy?
Já si myslím, že současný stav v Lukavci na to má. Muselo by se ale začít pořádně trénovat!!! Ale stejná situace byla i v Košeticích, kde se splnili mé dva fotbalové sny. Vstřelil jsem branku v přeboru a zahrál jsem si v Okříškách, kde mám mraky příbuzných. Lukavec může B-třídu hrát, první sezónu by určitě přežil. Ale krizová je vždycky ta druhá. Podívej se, kde jsou teď Košetice…
Na jakém postu na hřišti nastupuješ nejraději a na jakém nejčastěji?
Tak touhle otázkou jsi mě překvapil. Nejradši nastupuji tam, kde pomůžu týmu. Jestli je to v útoku, v brance nebo na lavičce je mi úplně jedno. Nejdůležitější jsou body vole… ;-)
Věnuješ se mimo fotbalu i jiným sportům, případně dalším aktivitám, kterými by jsi se rád pochlubil?
Začal jsem se zase věnovat i nohejbalu, snad mi vyjde v zimě i po dlouhé době hokej. Jinak rodina a když to vyjde tak točený…
V minulém rozhovoru jsi na sebe prozradil, že jsi Sparťan. Ne, smát se ti nebudu, stále lepší než fandit Plzni, to asi odkýve každý, kdo fotbalu byť jen trochu rozumí. Komu ale v patové situaci Plzeň X Slavia přeješ zisk titulu více?
Dle hloupě položené otázky budeš Lukáši asi taky sešívanej . Nicméně hrajete letos opět dlouhodobě nejlépe a i když moje srdce tepe na jiné straně, tak přeju titul Slávii, protože bych rád, aby zůstal doma, v Praze… "Asi 20 minut sem přemejšlel, co na tohle říct... Snad jedině to, že k tomu, že bych jednoho dne fandil Spartě, Slavii, nebo Plzni zcela určitě nikdy nedojde ;) (pozn. redaktora)"
Zajímáš se o výsledky i v jiných soutěžích, mimo Poutník ligu?
Ano, jedná se ale pouze o minulá angažmá. Sleduji hlavně soutěže, kde hrají áčka a béčka Košetic a ČAFC Praha!!!
Děkuju za rozhovor, brzy na hřišti čau.
Já děkuju a máš u mě ruma v Lukavci, tak si s sebou neber auto… ;-) Autem na venkovní zápasy nejezdim, na to mám lidi, ale ani ruma nepiju, to se budeš muset předvíst o trochu víc. :D (pozn. redaktora)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.