V Králováku jsem spokojený, je tu skvělá parta od vedení až po kluky v kabině, pochvaluje si angažmá mezi Cábelíky autor hattricku a hráč kola Jiří Sedláček

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 28. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Kdo jiný za toto kolo než střelec hattricku do sítě Velvar Jiří Sedláček. Útočníka Králova Dvoru redakce fotbalunas.cz vyzpovídala a rozhovor přinášíme právě zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Jirko. Gratuluju k zisku ocenění hráče kola za předminulé kolo! Myslím, že je to zcela zasloužené, jelikož si vsítil hattrick. Můžeš nám své trefy popsat?
Ahoj. Děkuji moc! Tak první branku jsem dorážel do prázdné branky po vráceném míči od Davida Kůžela, který mě skvěle hlavou našel v malém vápně. Než se stačil gólman přesunout, bylo pro něj už pozdě. Při druhé brance jsem dostal míč mezi stopery, prvním dotykem jsem si ho posunul do vápna a slabší nohou obstřelil brankáře. Ke třetí brance jsem přišel jako slepý k houslím. Spoluhráč Dominik Dolák nastřelil ve vápně bránícího hráče, míč se poté odrazil ke mně na velké vápno a pak už mi jen zbývalo trefit odkrytou část branky, což se mi podařilo.
Jak vůbec vypadal zápas, ve kterém jsme deklasovali hostující Velvary 8:1? Pamatuješ z vlastní zkušenosti v dospělé kategorii podobný výsledek?
I když to tak možná nevypadá, tak to byl zápas o tom, kdo dřív vstřelí první branku. Nám se to naštěstí povedlo a to nám vlilo krev do žil. Kdyby soupeř nenastřelil před naší první brankou břevno, ale dal gól, mohl se zápas vyvíjet úplně jinak. Velvarští pak museli otevřít obranu a my jsme pak díky tomu z protiútoků mohli přidat další branky. Já osobně takový výsledek nepamatuji, ale jsem rád, že se nám takováto kanonáda povedla uhrát před našimi diváky.
Jak jsi spokojen v dresu Králova Dvora? Jak hodnotíte probíhající sezonu, kdy se vám na jaře příliš nevede?
V Králově Dvoře jsem spokojený. Je tu skvělá parta od vedení až po kluky v kabině. Bohužel se nám teď výsledkově nedaří tak, jak by jsme si přáli, ale i tak to ve fotbale bývá. Sezóna pro nás ale ještě nekončí a budeme se snažit uhrát co nejvíce bodů. Věřím, že příští sezóna bude diametrálně odlišná.
Předtím jsi nastupoval i ve třetiligových Domažlicích, takže zkušenosti s ČFL už máš od začátku této sezony. Jak ses sžil s přechodem z juniorské ligy do třetí ligy dospělých?
Do třetí ligy jsem přišel po druhé operaci s kolenem, takže jsem na tom nebyl fyzicky vůbec dobře a 3. liga je hlavně o soubojích a běhání. Nepomohl tomu ani fakt, že jsem nestihl přípravu s Domažlicemi. Postupem času jsem ale v tréninku tento deficit doháněl a nejvíce mi k tomu pomohla až příprava v Králově Dvoře.
Dlouho jsi nastupoval za juniorku Plzně. Jsi jejím odchovancem? Jaké úspěchy jsi v jejím dresu zažil?
S fotbalem jsem začínal v Sušici a do Plzně jsem zamířil až v mých patnácti letech. Nejvíce mi v hlavě utkvěly dva úspěchy. Jednak když jsme s kategorií U17 dokázali vyhrát memoriál Vlastislava Marečka. A potom ještě, když jsme hráli mládežnickou Ligu mistrů s kategorií U19.
Potkal ses s někým z plzeňského áčka na tréninku či v zápase? Kdo se ti líbí nejvíc?
Ať už v tréninku nebo i v zápase. Bylo zcela běžné, že jsme jednou za čas byli v juniorce doplnění na zápas o nějakou posilu z áčka a naopak tomu bylo zase při tréninku A-týmu, kdy jeden nebo dva hráči z juniorky takovýto trénink také absolvovali. Mohl bych jmenovat mnoho hráčů, ale nejvíc mi asi sedl lidsky i fotbalově Jan Kovařík.
Je ti teprve čerstvě 22 let. Kam bys to chtěl ve fotbale dotáhnout?
Ve fotbale bych to chtěl dotáhnout co nejdál to jen půjde.
Kdyby to ve fotbale nemělo vyjít na nejvyšší úroveň, co by tě bavilo dělat? Umíš si představit, že by ses stal fotbalovým trenérem, jako to bývá u některých hráčů?
Už několikrát jsem si pokládal tu samou otázku, ale popravdě na ní neznám odpověď. Fotbal jsem měl už od mala na prvním místě a jinak tomu není ani teď. Jestli bych si to dokázal představit? Teď asi ani ne, trenéřina mě zatím nijak neláká, ale uvidíme, jak tomu bude za pár let.
Obligátní otázka na závěr. Jak myslíš, že nakonec dopadne boj o titul v ČFL a v návaznosti na to postup do druhé ligy? Komu bys to přál?
Myslím, že si Vyšehrad závěr sezóny pohlídá a soupeře před sebe už nepustí. Nedokážu ale říct, komu bych to přál. Věřím však, že ať už ČFL vyhraje jakékoliv mužstvo, bude to zaslouženě.
Díky za rozhovor a přeji další vydařený zápasy a spoustu tref do černého!
Díky, ahoj!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.