Nechci Tomáše Součka moc chválit, to dělá každý, ale Česko je mu už malé, chválí svého spoluhráče z mládežnických let hráč kola Jiří Sodoma

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 30. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Stal se jím dorovický střelec Jiří Sodoma, který se aktuálně těší ze šňůry tří zápasů s gólem. Jak se odchovanec pražské Slavie cítí v Dobrovice, která po sezoně ČFL opouští a jak vzpomíná na mládežnická léta po boku Tomáše Součka? To se dozvíte v tomto rozhovoru!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k prvenství v naší anketě, stal ses hráčem kola! Z jakého zdroje plynula největší podpora - z kabiny, od rodiny nebo od kamarádů?
Ahoj, děkuji ti. Abych řekl pravdu, bylo to od více zdrojů, ale největší jednoznačně z kabiny, jelikož se Barymu (Ondřej Bartoš správce kasy) bude hodit každá koruna na blížící se rozlučce. Samozřejmě hlasovali i rodiče.
Trefil ses už v kole předtím proti Domažlicím, poté v Ústí nad Orlicí, za což sis právě vysloužil tento titul. Pomyslný hattrick jsi zakončil o právě uplynulém víkendu v Králově Dvoře. Jakto, že ses tak rozstřílel? Něco jsi změnil?
Neřekl bych, že změnil, ale předtím jsem měl v šancích smůlu. Špatně jsem je řešil, ale jak to u útočníků bývá, člověk se chytne jedním gólem, začne si více věřit a pak už dá prakticky gól z každé větší či menší šance.
Jak tvé tři góly padly? Jaký jsi typ útočníka a jaké góly jsou pro tebe typické?
Nejsem vyloženě střelec z dálky, to se mi stane jen málokdy, že bych dal gól zpoza vápna. Myslím si, že mám dobrý výběr místa, takže většinu gólů dám ve vápně. A co se týče těch vstřelených branek, tak s Domažlicemi a v Králováku to byly góly jak přes kopírák, odražený balón na vápno a obstřel na přední tyč. V Ústí pak dorážka po střele.
Jaká panuje v Dobrovici nálada? Sezona se blíží do konce a obecně se už ví, že váš klub nejspíš do dalšího ročníku nenastoupí a půjde o hodně pater níže...
Já myslím, že si to zatím neuvědomujeme, že to přijde až po tom posledním zápase, kdy zjistíme, že je opravdu konec. Ale teď je nálada velmi dobrá. Máme před sebou dvě kola, v nichž budeme chtít uspět a ukázat, že jsme v ČFL nebyli náhodou. A hlavně chceme vyvrátit pomluvy, že nám o nic nejde a budeme zápasy pouštět. I když to se nám již povedlo, když jsme obrali o body všechny týmy v popředí tabulky.
Pokud ČFL v Dobrovici opravdu skončí, jaké budou tvé další fotbalové kroky? Máš ještě nějaké vysoké ambice na posun do profesionálních soutěží?
Nějaké nabídky mám, ovšem nikoliv z profesionálních soutěží. Tudy už moje cesta nepovede. Kde nakonec skončím uvidíme, ale hledám klub, kde bych mohl spojit fotbal s trénováním, přesně tak jako to mám v Dobrovici. Hlavně to musí dávat smysl, nerad bych se pustil za nějakým ročním dobrodružstvím v ČFL, které bude některé divizní nováčky čekat.
Jsi odchovanec Slavie. Jak vzpomínáš na roky u sešívaných? Kolik jsi toho v áčku nahrál a kdo byl podle tebe nejlepší fotbalista, s kterým jsi měl tu čest nastupovat?
Na roky na Slavii vzpomínám moc rád, vyhráli jsme prakticky vše, co se dalo. Měli jsme výborný ročník a spousta kluků dneska hraje v zahraničních ligách. V áčku jsem odehrál dva mistrovské zápasy plus nějaké přípravné. Nejlepší fotbalista, vedle kterého jsem nastupoval, byl asi Milan Škoda nebo Tomáš Necid, potažmo dneska už i Tomáš Souček. To je zároveň můj velký kamarád, ale nechci ho moc chválit, to stejně dělají všichni kolem mě (smích).
To jsi mi nahrál na smeč! Jsi stejný ročník jako Tomáš Souček, současná hvězda ligy. Bylo už v žákovském a dorosteneckém věku znát, že má na to to dotáhnout tak daleko? V jaké evropské lize a klubu by sis ho dokázal představit? Je dost pravděpodobné, že letos v létě do zahraničí odejde.
Tak v žákovském věku určite ne, tam spíše paběrkoval. Myslím, že zlom nastal někdy v U-19, kdy se nám povedl turnaj CEE Cup a dostali jsme se do reprezentace. Od té doby podával standardně dobré výkony a bylo otázkou času, kdy se dostane výš. Zprávy o tom, kam nejspíš odejde, mám přímo od něj. Bohužel o nich ale nemůžu mluvit (úsměv).
Předpokládám, že jsi sledoval jízdu Slavie za titulem a rovněž v Evropské lize. Jak vnímáš aktuální slávistickou euforii? Co říkáš na práci realizačního týmu v čele s Jindrou Trpišovským?
Myslím si, že celá Slavie od pana Tvrdíka až po trávníkáře odvedla skvělou práci. Všichni předvedli, že i český klub může sehrát důstojnou roli v Evropě, trenér si typově vybral hráče, kteří mu zapadají do koncepce a dokázal je výborně zapracovat do týmu a vytvořit správnou chemii. Klobouk dolů!
Není tajemstvím, že působíš i v malém fotbale. S reprezentací jsi už posbíral nějaké úspěchy. Pověz nám o této odnoži fotbalu něco víc!
Tak malý fotbal, jak už je v názvu slyšet, se hraje na menší hřiště s pěti hráči v poli a jedním brankářem. Hraje se 2x30 minut. Je velká škoda, že zde v ČR není malý fotbal rozšířený jako v jiných zemích, přesto jsme v něm světová velmoc.
Poslední otázka se týká blížícího léta, které už mocně klepe na dveře. Chystáš se po náročné sezoně odměnit nějakou příjemnou dovolenou? Kam vyrazíš nebo jak volno strávíš?
zhledem k tomu, že v říjnu letíme na MS v málém fotbale, které se hraje v Austrálii, nemohu si dovolit vyplácat dovolenou již teď a budu ji muset použít na malý fotbal. Jsem ale vášnivý rybář, takže plánuju jen na tři čtyři dny si jet zachytat.
Děkuju moc za fajn rozhovor a Tobě i celé Dobrovici přeju úspěšný závěr sezony!
Já moc děkuju. Budeme doufat, že důstojně dohrajeme třetiligovou sezonu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.