Martin Gai: Buchvaldkovi jsem říkal pane trenére

Ve čtvrtém kole ankety o nejlepšího hráče se radoval teprve šestnáctiletý benjamínek Martin Gai, který svým gólem rozhodl důležitý sobotní souboj Darkoviček s Bolaticemi. O vaši přízeň se dlouho přetahoval s hradeckým útočníkem Danielem Wiwegerem, ale nakonec nastřádal téměř polovinu všech hlasů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak velkou radost vám vítězství udělalo? A berete ho jako předčasný dárek k sedmnáctým narozeninám, které za pár dní oslavíte?
Tak určitě mám velkou radost z vítězství. Vůbec jsem nečekal, že bych hlasování dokázal vyhrát. A samozřejmě, že to je pro mě předčasný dárek k narozeninám.
Kdo hlavně hecoval hlasování a jakou máte odezvu z kabiny? Čím potom obdarujete své podporovatele?
První díky komu jsem to věděl, byl Paťa (Patrik Adamčík), který to poslal do společné skupiny, aby to zjistili i kluci a samozřejmě mi posílali hlasy tak jako kamarádi a rodina, kterým moc děkuju. Klukům do kabiny určitě něco přinesu a kamarádům můžu dát moji podepsanou fotbalovou fotku, mám jich dost. (smích)
Zkuste se ještě krátce vrátit sobotnímu zápasu s Bolaticemi. Jak náročné to bylo utkání? Popište trošku jeho průběh…
Po herní stránce si myslím, že jsme měli perfektní vstup do zápasu. Akorát byla škoda, že nebyly proměněny šance . Potom už taková aktivita z naší strany zmizela, nejspíše proto, že jsme se podřídili hře od Bolatic a z toho měli oni více šancí. Ve druhém poločase si myslím, že jsme měli víc ze hry, ale znova opakuji: „když se nepromění stoprocentní šance, tak je těžké vyhrát více než 2:1.
Solidní výkon jste korunoval rozhodujícím gólem. Jak došlo k této brance a podal jste dosud nejlepší výkon mezi muži anebo si vybavíte ještě úspěšnější zápas?
Z mého centru se odrazil balon na roh. Šel jsem na malé vápno k přední tyči a Turbo (Petr Turanský) mě krásně našel a hlavou jsem to poslal na zadní tyč. Nejlepší výkon to si asi netroufám říct, protože vždycky je co zlepšit, ale jednoznačně patřil k těm lepším.
Již tuto sobotu vás čeká prestižní derby v Ludgeřovicích. Jak se těšíte na tuto bitvu?
Těším se, protože to bude hodně vyrovnaný zápas a velmi těžký, ale myslím si, že dokážeme přivést domů nějaké body a Ludgeřovicím utkání znepříjemnit.
Přes poslední výhru vám začátek sezony moc nevyšel. Čím si to vysvětlujete a jaké máte v letošním soutěžním ročníku ambice?
Možná tím, že byla změna trenéra a ještě jsme nenašli náš způsob a styl hry, ale už se do toho dostáváme a určitě půjdeme herně a i výsledkově nahoru. A ambice jsou skončit co nejlépe, jak to půjde.
Darkovičky skutečně po spoustě let vyměnily trenéra. V čem se nejvíce liší práce pánů Diviny a Procáka?
Mají rozdílné herní taktiky a způsoby hry, jiné požadavky a určitě jiný pohled na fotbal.
Není zrovna obvyklé, aby šestnáctiletý mladík byl členem základní sestavy týmu I. A třídy. Nejste z toho sám překvapený? A stačil jste si už zvyknout na mužský fotbal? Zkuste popsat hlavní rozdíly mezi dorosteneckou a dospělou kopanou…
Určitě ano, jsem překvapený, ale jsem za to neskutečně rád. Na sto procent jsem si ještě nezvykl, protože mě vždycky něco překvapí, ale za ten čas už vím, co a jak, takže už nejsem začátečník. Hlavními rozdíly jsou větší rychlost, důraz a jiné myšlení.
V kádru působí i Michal Gai. Jde o rodinného příslušníka anebo pouze shodu jmen? A snaží se vám třeba pomoct začlenit se do mužstva?
Je to můj bratranec a se začleněním jsem mu pomáhal já. (smích)
Třeba Petr Buchvaldek je o třicet let starší…Tykáte mu nebo vykáte? A snažíte se od zkušenějších borců na tréninku a při zápasech něco naučit?
S Buchym (Petr Buchvaldek) si už delší dobu tykám, ale jak jsem byl menší, tak jsem mu vykal a chvilku mu říkal pane trenére. (smích)
Čeho byste chtěl ve své kariéře docílit? Máte nějaké fotbalové sny?
Tak určitě hrát ještě vyšší ligu. A fotbalový sen je hrát profesionální fotbal.
Kdo je vaším fotbalovým vzorem?
Mladík Kylian Mbappe.
Jaké máte záliby kromě fotbalu?
Největší zálibou jsou drifty a celkově auta.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.