Kluků z Luk mi bylo až líto, usmívá se Marek Macháček z Jaroměřic

Brankář Jaroměřic Marek Macháček hodnotí duel v Lukách a popisuje, co čeká od derby s Moravskými Budějovicemi. Zamýšlí se i nad situací v jaroměřické kopané a nad svou jarní pozicí, kdy hrál v útoku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji. Myslím, že si určitě něco vymyslí, nechám to na nich. Od nás to snad ještě nikdo nevyhrál, ale všechno je jednou poprvé (smích).
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě nejvíce podpořil?
Ano, sledoval jsem to po večerech s přítelkyní. Určitě přítelkyně, která je soutěživá, tak se v tom vyžívala a dělala všechno pro to, abych to vyhrál.
O víkendu jste vyhráli v Lukách. Jak bys zápas popsal?
Přijeli jsme oslabení, ale věřili jsme že můžeme překvapit. Tři body pro nás mají cenu zlata a jsme spokojeni, že můžeme být klidnější.
Dle ohlasů domácí měli velkou převahu. Co zápas překlopilo na vaši stranu?
Viděl jsem jeden komentář, že nás přestříleli 25:2 - to by asi odpovídalo. Už mi jich pak bylo i líto, že mi nemůžou dát gól. Jedna rychlá akce ve 46. minutě nám stačila na vítězství a pak jsme to zkušeně ubránili a přežili. Byl to náročný zápas, který jsme zvládli a máme důležité body do tabulky.
Podruhé v řadě jste vyhráli 1:0. Co se stalo s vaší defenzivou po debaklu v Bohdalově?
Víte že ani nevím (smích). Začali jsme lépe komunikovat na hřišti, zajišťovat se a věřit si a nehádat se. Máme vynikající zkušenou stoperskou dvojici a už to začíná vypadat konečně jako obrana.
V příštím kole hostíte v derby Moravské Budějovice. Co od zápasu čekáš?
Bude to asi vyrovnaný zápas, uvidíme, taky tam mají jiné hráče než dříve co si pamatuji, tak se necháme překvapit s čím přijdou na naší vyčkávací taktiku. Bude to derby jak má být, všichni se na to těšíme a snad dorazí hodně fanoušků - klidně i těch nepřejících (smích).
Do Jaroměřic jsi se vrátil před loňskou sezónou po krátkém angažmá v Čáslavicích. Loňská sezóna se vám však vůbec nepovedla a po pádu z krajského přeboru přišel další sestup. Jak bys zhodnotil loňský soutěžní ročník?
Loňský ročník nedopadl podle představ, přišla zranění, bylo nás většinou málo. Chtěli jsme to důstojně odehrát a porvat se o nějaké body, ale dopadlo to, jak to dopadlo. Je to škoda.
Měli jste problémy s počtem hráčů. Na jaře jsi dokonce nastupoval jako útočník. Jak jsi se k tomu stavěl?
Ano, bývalo nás málo, vždyť i taťka s trenérem v padesáti letech museli jít hrát. Už jsem to zažil v Dukovanech, kde jsem taky musel kolikrát na hrot, tak jsem věděl, co mě čeká a že si nezachytám dokonce sezóny. Nic netrvá věčně a už jsem zpět v bráně, kam patřím. Dal jsem dokonce i gól, ale v každém zápase jsme byl zralej na vyloučení (smích).
Jsou už tyto personální problémy zažehnány a zastaví se propad jaroměřické kopané?
Už se to dává dohromady pomalu, přes zimu to doladíme a už to bude dobrý.
Komu fandíš?
AC Sparta Praha.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Otec v pěti letech.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Skoro vším, je to vynikající doplněk k životu.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Zajímavý a dobrý web, pravidelně v pondělí ho navštěvuji.
VÝBĚR MARKA MACHÁČKA:
Největší srdcař týmu:
Jirka Urbánek
Největší bavič týmu:
Tomáš Kalay
Nejrychlejší hráč týmu:
Michal Svoboda
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Franta Dusík
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.