Přesně takový vstup do sezóny jsme si přáli, říká Patrik Němec z Hamrů

Patrik Němec hodnotí duel v Jaroměřicích, které i přes prohru podali solidní výkon. Poodhaluje i to, koho považuje za největšího konkurenta a jaký je kouč Vojtěch Zedníček. Také se dozvíte, jakou roli přijal, když byl zraněný.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Patriku, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Budeš muset vložit něco do kasy?
Myslím, že zcela určitě, náš vousatý pokladník mi již psal. Náš kanonýr, Dominik Havlík, má se sazebníkem větší zkušenosti, musím se ho zeptat.
O víkendu jste vyhráli v Jaroměřicích. Jak bys zápas popsal?
Cestou na zápas jsme byli lehce nervózní, protože Jaroměřice jsou už město (smích)! Zápas nám však vyšel podle představ od samého začátku, kde jsme měli několik šancí a poločasový výsledek mohl skončit i větším rozdílem. V druhém poločase jsme již však své vedení pouze hlídali, což jsme nechtěli a i jen díky štěstí a výtečnému brankáři jsme nakonec uhráli cennou nulu vzadu.
Domácí třikrát trefili břevno. Zažil jsi někdy takový zápas?
Jak jsem již řekl, domácí hráli zejména ve druhém poločase velmi dobře a díky naší horší hře měli také několik šancí včetně tří břeven. Podobné zápasy se občas stávají, pokud máte výrazné vedení po první půli, druhý poločas je většinou horší.
V dalších dvou kolech hrajete doma se Starčí a Přibyslavicemi. Co od zápasů s celky z Třebíčska čekáš?
Se vším respektem k oběma soupeřům, nic jiného než dvě výhry nebereme! Dva domácí zápasy za sebou se v naší momentální formě vyhrát musí.
Parádně vám vyšel vstup do soutěže. Čemu to přičítáš?
Bude to znít sobecky, ale s našimi ambicemi jsme si takový vstup do sezony přáli. Důležitá byla samozřejmě domácí výhra v prvním kole s Moravskými Budějovicemi a následné potvrzení výhry v silné Třebíči, kde kluci zahráli opravdu skvěle.
Po šlágru na FŠ Třebíč jste byli chváleni za perfektní taktický výkon. Bylo to to, čím jste domácí zaskočili?
Bohužel jsem na tomto utkání nebyl z důvodu dovolené, což je možná právě ten důvod (smích).
Nemůžete mít jiný cíl než postup. Koho považuješ za největší konkurenty?
I přes mírná zaváhání v úvodu sezony stále považuji za největšího konkurenta v boji o postup FŠ Třebíč.
Hrajete pod vedením Vojty Zedníčka, který zase začal pravidelně nastupovat. Jaký je to trenér?
Základem je, že je to skvělý fotbalista, který ve své kariéře odehrál spoustu zápasů ve vyšších soutěžích, kde vždy patřil k nejlepším střelcům, takže je to samozřejmě i skvělý trenér (rád bych byl v základní sestavě i v dalších utkáních).
Hamry jsou postaveny kolem hráčů, kteří prošli Žďárem. Čím to je, že žďárský klub každoročně opouští hráči, kteří míří do okolních vesnic?
Nerad bych mluvil za ostatní kluky, ale u mě vyhrála jednoznačně parta kluků, která se v Hamrech začala utvářet. Jsou zde skvělí fotbalisté a atmosféra v klubu je možná více rodinná než ve Žďáru.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Jednoznačně AC Sparta Praha s nejvíce tituly v historii české i československé ligy. Ze zahraničních klubů je to pak Real Madrid.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
K fotbalu mě přivedl taťka asi v pěti letech, kdy spolu s panem Nedvědem (současný trenér Žďáru) zakládali mladší přípravku.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Ofenzivní střední záložník, v době po zranění jsem klubu vypomáhal také v bufetu, kam se naši fanoušci vždy velmi rádi vraceli (smích).
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
V současné době hlavně možnost vidět se svými kamarády.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Obdivuji všechny, kteří se starají o tento skvělý web. Pro hráče z nižších soutěží je to možnost připadat si jako světový hráč, který dává po zápase rozhovor.
VÝBĚR PATRIKA NĚMCE:
Největší kliďas týmu:
Náš výtečný brankář, Tomáš Pinkava.
Největší srdcař týmu:
Musím uvést dva: Petr Vašek, Pavel Novotný.
Největší bavič týmu:
Největším terčem posměšků spoluhráčů jsem nejspíše já, takže největším bavičem je celý tým společně pod vedením Honzy „Cempírka“ Zabránského.
Nejrychlejší hráč týmu:
Víťa Franěk, jednoznačně!
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Bezpochyby Dominik Havlík, má dynamit v pravé i levé noze.
Děkuji za rozhovor.
Také děkuji a těším se příští týden (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.