Šli jsme do kraje s tím, že budeme hrát vpředu tabulky, říká hráč 6. kola KP Vysočina, Tomáš Švanda

V sestavě 6. kola KP Vysočina mužů jste svými hlasy zvolili jako vítěze Tomáše Švandu z juniorky Nového Města na Moravě. My vám s ním nyní přinášíme tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi v hlasování o nejlepšího hráče ze sestavy 6. kola KP Vysočina, čím myslíš, že sis toto vítězství zasloužil?
Velký podíl na tom má gól na 3:0, který je můj první v krajské soutěži, a potom také udržení čistého konta s celou obranou.
V soutěži jste nováčkem, ale i po 5 odehraných zápasech držíte kontakt se špicí tabulky. Navíc jste vy a Speřice ještě neprohráli. Doznívá ještě postupová euforie nebo se jednoduše daří?
Šli jsme do kraje s tím, že budeme hrát vpředu tabulky, což se nám zatím daří.
Jaká byla atmosféra v derby s Velkým Meziříčí? Měli jste „vzadu“ hodně práce?
Atmosféra byla úžasná, přišlo se podívat hodně diváků a myslím, že chybu určitě neudělali (že to za to stálo). Ze začátku mělo Velké Meziříčí velkou šanci, kterou jsme naštěstí ubránili, to byla asi nejtěžší situace zápasu.
V příštím kole jedete do Žirovnice, která doma zahrát umí, venku už se jí tak nedaří. S čím do zápasu půjdete? Očekáváš vyrovnané utkání? Oba máte po 9ti bodech…
Samozřejmě tam přijedeme s tím, že chceme vyhrát. Pro mě byl zatím každý zapas v této lize vyrovnaný, proto si myslím, že to tak bude i tento víkend.
Máš nějaký svůj oblíbený tým z české ligy nebo sleduješ spíše zahraniční soutěže? Našel by se nějaký ten fotbalový vzor?
Rád se podívám na každý zajímavý zápas, ale asi nejvíce mě zajímá Bayern Mnichov. Můj vzor je můj brácha, který teď hraje za prvoligový tým. Už od malička proti sobě ve všem soupeříme a snažíme se být každým dnem lepší. Také samozřejmě rodiče, bez kterých by to nešlo a za to jim děkuji.
Váš A tým hraje třetí nejvyšší soutěž v republice, chodíš na jeho zápasy? Jaké jsou cíle „áčka?
Na zápasy se chodím podívat, někdy z tribuny a někdy i z lavičky A týmu. Myslím, že cílem áčka je hrát pěkný fotbal a také se (v klidu) udržet ve středu tabulky.
A ještě něco z kabiny…prozradíš, kdo u vás chodí pozdě na tréninky? A jak trenér ohodnotil v kabině výkon týmu v utkání proti Velkému Meziříčí?
Na tréninky chodíme všichni včas, náš pokladník je v tomto neúprosný. Za první půlku jsme pochvalu nedostali, také nebylo za co. Již od začátku zápasu jsme hráli hodně zatažený fotbal, který nám moc nejde. V druhé půli šlo vidět naše nasazení a chuť po výhře, za kterou jsme dostali pochvalu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.