David Žitný: V zápasech ani v osobním životě by to bez mojí přítelkyně nebylo ono

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím David Žitný z Perninku! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dotáhl jsi Václava Maška v počtu získaných ocenění pro hráče kola. Jaký to je pocit?
Myslím si, že to ani jeden z nás nebude úplně řešit. Asi za oba můžu říct, že jsme rádi, že to ocenění zůstalo v Perninku, i kdyby to vyhrál Venca nebo třeba Kuba Karlík. Za mě osobně si myslím, že za zápas s Útvinou by si zasloužili místo v ideální sestavě kola všichni.
Co se týče vstřelených branek, teď o víkendu ti Václav díky hattricku o dva góly odskočil. Už jste vymysleli nějakou sázku o to, kdo bude mít na konci sezóny na kontě víc branek?
Venca je super kluk a moc mu další branky v Perninku přeju. Samozřejmě rád bych byl nejlepší střelec týmu i celé soutěže, ale tak soutěž má před sebou ještě jeden zápas a pak celé jaro, tak třeba se to nějak šikovně zamotá
V neděli jste porazili Útvinu 5:3, jak bys ten zápas zhodnotil?
Byl to zápas, do kterého jsme šli jako mírný outsider, ale ukázali jsme, že ať od Perninku přijede kdokoliv, nečeká ho tu nic lehkého. Jsem moc rád za výhru a doufám, že jí kluci o víkendu proti Nejdku B potvrdí.
Momentálně jste v tabulce na osmé příčce se skóre 48:43. To znamená, že máte třetí nejlepší útok, ale rovněž třetí nejhorší defenzivu. Dokonce i poslední Jáchymov inkasoval méně gólů. Byl bys raději, když byste vyhrávali třeba 2:0 a vzadu na jistotu, nebo upřednostňuješ aktuální stav, který vám jistě sice přináší spousty nervů, ale na druhou stranu musí bavit diváky?
Naše zápasy jsou opravdu velmi zajímavé a pro diváky musí být velmi atraktivní, ale osobně bych nic na naší hře neměnil. Všichni ale v týmu cítíme, že v útoku rozhodně máme na lepší produktivitu, a právě díky tomu bychom mohli pomoci obráncům a nemuseli bychom tolik gólů dostávat.
S kým z tvých spoluhráčů si nejvíc rozumíš na hřišti a s kým se nejvíc bavíš mimo něj?
Nejblíže jsem středním záložníkům a útočníkům a jelikož jsou to všichni opravdu skvělí fotbalisti, je radost s nimi hrát. Jsem v týmu teprve půl sezony, a i když to není mnoho, myslím že s každým vycházím bezvadně a musím říct, že obdivuju, jakou partu tady kluci (i s mým malým příspěvkem) za tu dobu vytvořili. Každopádně do týmu mě přivedl Dominik Hradecký a bez něj by to na hřišti ani mimo něj nešlo.
S jakým číslem na zádech hraješ a proč?
V prvním zápase za Pernink ve Štědré jsem dostal 7 a jelikož jsem dost pověrčivý a dres nechci měnit, snažím se, aby mi zůstal.
Jsi spíš kliďas, nebo se často dohaduješ s rozhodčími nebo protihráči?
Každý, kdo mě alespoň trochu zná, nebo mě viděl hrát jakýkoliv sport ví, že se mnou cloumají emoce. Beru však vše pouze v zápalu hry a jakmile rozhodčí ukončí zápas, negativní emoce pro mě zůstávají na hřišti.
Už jsi někdy při zápase netrefil branku třeba z malého vápna?
Je vtipné, že se mi to stalo zrovna v zápase s Útvinou za stavu 1:2. Díky bohu, že pár minut na to, se parádně trefil z přímého kopu Petr Čečák a my jsme se mohli vrátit do zápasu a na moji nešikovnost se zapomnělo.
Máš nějaké věrné diváky? Jako třeba rodiče nebo prostě někoho, kdo tě chodí podporovat na většinu tvých zápasů?
Určitě moje přítelkyně. Vím, že by to bez ní, která mi věrně fandí v každém zápase, ale i v osobním životě, prostě nebylo ono. Občas se samozřejmě přijdou podívat i rodiče a nesmím zapomenout na Dominika Hradeckého, který trochu smolně doplatil na velkou konkurenci v útoku, ale ani bez jeho podpory z lavičky bych se neobešel.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.