ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 20.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B - Bývalý ligový fotbalista Tomáš Janíček se na Veselé rozstřílel. V zimní pauze dostal nabídky z divizního Strání a Slavičína

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, proti Chropyni jste konečně vyhráli, jak těžké utkání to bylo?
Děkuji za gratulaci i všem za zaslané hlasy. Zápas to nebyl jednoduchý a pro nás možná bylo výhodou, že jsme tentokrát brzy prohrávali ( smích ). Do konce poločasu se nám skóre povedlo otočit, což bylo důležité. Ve druhém poločase jsme rychle přidali třetí gól a vypadalo to na poklidný závěr po dlouhé době, ale soupeř dokázal snížit a zase jsme se strachovali až do konce. Celkově jsme byli lepší, ale ve fotbale se nehraje na krásu, o čemž jsme se už několikrát přesvědčili. Byl to hezký zápas a chtěl bych pochválit soupeře, který k tomu svým výkonem přispěl.
Vy jste byl ústřední postavou a podařilo se Vám vstřelit hattrick. Popište akce, z kterých ty góly padly. A mohl jste v tomto zápase přidal góly i další?
Na první branku mi nacentroval Milan Šumšal a já jsem zakončoval hlavou, druhý gól jsem vstřelil po krásné přihrávce Pavla Postavy, kdy jsem šel sám na brankáře a třetí branka padla po mé individuální akci, kdy jsem se uvolnil ve vápně přes protihráče a zakončoval levou nohou. Na mém hattricku má zásluhu celé mužstvo a pro mě osobně je nejdůležitější, že jsme zápas dokázali dotáhnout do vítězného konce. V zápase jsem měl ještě nějaké šance, ale nevolil jsem vždy optimální řešení nebo je pozorný gólman hostí chytil.
Ještě k jarním zápasům na Veselé. V prvních pěti kolech jste vždy vstřelili úvodní gól zápasu, ale do vítězného konce dotáhli jen zápas u lídra na Mladcové. Proč k tomu došlo, máte osobně proto nějaké vysvětlení? Tým máte herně i věkově zkušený.
S klukama v kabině jsme se o tom bavili, že nedokážeme dobře rozehrané zápasy dotáhnout do vítězného konce. Na Mladcové nám pomohlo, že soupeř hrál většinu zápasu bez vyloučeného hráče, měli jsme však vyhrát větším rozdílem, protože jsme si vytvořili hodně šancí. Mysleli jsme si, že nám tento zápas pomůže a uděláme vítěznou šňůru, paradoxně tomu tak nebylo. Nezvládli jsme zápas s holešovskou rezervou ( zatím nejlepší jarní soupeř ), poté v Lužkovicích a nakonec v Březnici, kde jsme vedli 2:0 ještě v 60. minutě a nakonec prohráli 4:2. Hodně nás to štve, hodně to probíráme a víme, že ve většině prohraných zápasech jsme soupeře posadili na koně my svými chybami. Věřím, že smůlu jsme si už vybrali.
V regionu dost překvapilo, že jste po ukončení profi kariéry zakotvil na Veselé. Víc se čekaly Slušovice nebo i účast v divizi ?
Já jsem končil s profi fotbalem ze zdravotních důvodů, proto jsem nešel do divize nebo MSFL ( víc se trénuje a já jsem chtěl kolenu odlehčit, jinak bych ještě zůstal v Prostějově ) a klukům ( Tom Gajdošík, Tom Dujka ) na Veselé jsem už dlouho sliboval, že tam jednou skončím. K Veselé mám vztah od doby, kdy jsem hrál ještě za zlínský dorost a spoluhráč Duja mě tam brával na fotbálky, poznal jsem tam hodně kamarádů a proto padla volba pro Veselou.
V zimě proběhlo tiskem, že si vás Strání vyhlédlo jako posilu pro svou záchranářskou misi. Bylo to tak ? A proč to neklaplo ?
Je to pravda, byl jsem v kontaktu se Stráním i Peťou Slončíkem, trenérem Slavičína, nakonec vše padlo, protože z časových a rodinných důvodů bych to nezvládal. Oba kluby mi chtěly vyjít v mnoha ohledech vstříc, za což jim děkuju, ale nakonec jsem musel odmítnout.
Jak hodnotíte Vaši jarní část v dresu Veselé? Zdá se, že jste se už zabydlel a hlavně rozstřílel. Nedělní hattrick je toho důkazem
Jarní část bych hodnotil pozitivněji, kdybychom měli o 6 bodů víc a byli bychom v tabulce výše.
Hrál jste ligu hlavně ve Zlíně, ale také v Nitře, Mladé Boleslavi a i v Karviné. Kterou část kariéry považujete za nejvydařenější
Na většinu angažmá vzpomínám v dobrém, ve Zlíně jsem se dostal do prvního mužstva, odehrál za něj první ligový zápas a vstřelil i první ligový gól. V Nitře jsme pod Pavlem Hapalem skončili třetí, což bylo historické umístění. Byla zde skvělá parta a Nitra je opravdu krásné historické město. Po úspěšné sezoně jsem následoval kouče Hapala do Boleslavi, kde se nám velmi vydařila podzimní část, bohužel na jaře se vedení Boleslavi rozhodlo trenéra odvolat ( byli jsme na 3. místě ) a skončili jsme až šestí. V Boleslavi jsem vydržel 7 let, protočila se tu spousta hráčů, osobně jsem myslel, že se posunu ještě výš, ale brzdila mě zranění kolene (7 operací) i tak si nemám na co stěžovat, poznal jsem zde spoustu výborných fotbalistů ( Poláček, Opiela, Procházka, Sylvestre, Mendy, Johana, Šírl, Kulič, Jarolím a další ).
Sledujete současné výkony a výsledky fotbalistů Zlína ? Nečekal jste lepší umístění než ve skupině o záchranu ? Má současný kádr FASTAVu kvalitu na vyšší příčky v příštím ročníku ve Fortuna : lize ?
Moc zápasů Zlína jsem neviděl, takže se mi to těžko hodnotí. Liga je hodně vyrovnaná, kromě 2-3 mužstev, která jsou odskočená a hodně v ní záleží na momentální formě. Podívejte se třeba na Pardubice, které první sezonu zvládly s přehledem a v té stávající mají záchranářské problémy. Osobně bych si přál, aby se do zlínského áčka probojovalo co nejvíce odchovanců a nastartovali zde své kariéry.
Na Veselou jste přestoupil už před dvěma roky, takže celé covidové omezení jste už prožil zde v tomto kolektivu. Myslíte si, že úroveň zdejších fotbalových soutěží šla po covidových opatřeních s kvalitou dolů?
Myslím si, že kvalita nižších soutěží šla dolů obecně, covid k tomu přispěl, ale neviděl bych ho jako hlavní důvod. Když se dnes podíváme na soupisky mužstev, tak zde převládají starší generace a mladých hráčů je málo. Mládežnické základny taky mají problémy s počtem hráčů. Dnešní generace má více lákadel ( nové sporty nebo nedělají žádný sport ) a tím fotbal obecně trpí.
Profesně jste po fotbalové profikariéře zůstal fotbalu věrný a nebo pracujete či podnikáte mimo fotbal ?
Jsem zaměstnaný ve firmě DERATEX, kterou vlastní sourozenci Bubrinkové ( Petr - hlavní pořadatel na Letné při ligových zápasech Fastavu, Tomáš a Helena ), mými spolupracovníky jsou i bývalí ligoví hráči Roman Dobeš a Petr Klhůfek. Na půl úvazku ještě dělám scouting mladých hráčů pro firmu SportInvest, mám na starosti Zlínský kraj a Jardovi Matějíčkovi pomáhám jako asistent u U19 ve Zlíně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 19 47:13 46
2 SFK Elko Holešov B 19 60:27 39
3 SK Březnice 19 43:43 34
4 FC Fryšták 19 50:35 32
5 SK Tlumačov 19 35:31 32
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 21
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 18
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku