Musíme si od ženských taky trochu odpočinout, říká hráč 7. kola Tomáš Pešek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 7. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Rakovnický brankář Tomáš Pešek se v obsáhlém rozhovoru rozpovídal o začátcích své kariéry, a nebo prozradil také to, jestli dává přednost ženám nebo fotbalu!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Především gratuluji k triumfu v hlasování o hráče kola. Pomohli ti spoluhráči?
Děkuji za gratulaci. Nevím, zda mi pomohli, ale určitě mi to v kabině ty ku**y spočítají (směje se). Předpokládám ale, že nějakým hlasem kluci určitě pomohli, za což nejen jim, ale všem hlasujícím děkuji.
V utkání proti slanské rezervě jsi předvedl několik parádních zákroků. Na který jsi byl nejvíce pyšný?
Kluci ze Slaného až na jediné gólové zakončení doslova zahazovali svoje šance a trefovali mě, takže ty zákroky jsou i jejich zásluha. Pyšný bych byl na každý z nich, kdyby se nám podařilo ze Slaného přivést alespoň bod.
Momentálně jsi kvůli zranění Radka Zacha v Rakovníku brankářská jednička. Na jak dlouho přibližně?
Radek už je starší pán, táhne mu na třicet a těžko říct, kdy se do branky vrátí (směje se). Samozřejmě mu přeji brzký návrat na trávník, pro náš tým je jedním z klíčových hráčů a na I.A třídu je to nadstandardní brankář.
V příštím kole vás ve venkovním utkání čeká první Vestec. Nějaká speciální příprava nebo jako na každý jiný zápas?
O kvalitách Vestce víme, stačí se podívat na tabulku a je jasné, kdo bude v zápase favoritem. Navíc jsme u nich snad nikdy nevyhráli. Máme teď anglický týden, ve středu jsme hráli pohár v Byšicích, sobota Vestec, další středa jedeme do Kralup a o víkendu nás pak čeká derby s Novým Strašecím. Takže náročný program, páteční trénink bude určitě lehčí a uvidíme, co na kluky z Vestce vymyslíme.
Mezi tři tyče sis stoupnul poprvé v pěti letech a právě na sklonku kariéry ses v Příbrami potkal například s Václavem Černým, který momentálně působí v Twente. Myslíš, že kdybys ho kontaktoval, že by si tě pamatoval?
Těžko říct, už je to hodně dlouhá doba. Za svou kariéru potkal jistě řadu lepších brankářů, ale je možné, že by si vzpomněl, těžko říct. Každopádně mu ve fotbalové kariéře přeji hlavně pevné zdraví a štěstí, třeba Twente nebude jeho poslední věhlasnou zastávkou.
Hrál jsi také za Kladno, jehož B-tým máte v soutěži. Jak se na zápas těšíš?
Na fotbalové angažmá na Kladně velmi rád vzpomínám. Měli jsme dobrou partu, dařilo se nám. Pro mě jako pro brankáře navíc bylo obrovským plusem, že jsme měli trenéra brankářů Tomáše Bystřického, se kterým se znám od samého fotbalového začátku, jak jsi zmínil, od svých pěti let. V mladší přípravce SKP Rakovník jsme hráli spolu s jeho mladým, který má našlápnuto velmi dobře v golfu, tak snad se na něj jednou budu moct dívat z gauče s pivkem v ruce, jak hraje o pěkné peníze (směje se). Navíc jsme se potkali i v Příbrami, za což také vděčím Tomášovi. Právě on byl mým největším fotbalovým trenérem a za to, co všechno mě naučil, je díky málo. Na zápas s béčkem Kladna se těším. Jen se obávám, že tam moc kluků, se kterými jsme hráli společně v kladenském dorostu, už nebude.
Je nějaká chyba, ať už co se týče zákroku, rozehrávky apod., které ses v kariéře jako brankář dopustil a dodnes ti nedá spát?
My brankáři jsme trochu zvláštní lidi. Chytíme nemožné, ale co někdy dokážeme vyrobit za chybu, to by běžný smrtelník nevymyslel. Že by mi nějaká chyba nedala spát, to zase ne. Jsme jenom lidi a chyby k fotbalu patří.
90. minuta, 3:0 vedete, penalta pro vás. Šel by sis kopnout?
Že bychom někdy vyhráli o tři góly a ještě bych udržel čisté konto, to bych musel hodně hluboko do historie (směje se). V pohárovém zápase na konci srpna ve Hředlích jsem kopal snad svou druhou penaltu za celou kariéru, obě ale byly po zápase v rozstřelu. Abych odpověděl na tvou otázku, tak nevím. Trochu se to ve mně pere. Je hezké dát jako brankář gól, ale za rozhodnutého stavu mi to asi nepřijde vůči soupeři úplně fér. Já jsem na hřišti od něčeho jiného, navíc v týmu máme Honzu Červeného, který se potřebuje penalty ještě učit, takže bych to rád přenechal zrovna jemu (dodává s úsměvem).
Ona nebo fotbal?
Fotbal. Musíme si od ženských taky trochu odpočinout.
Tradiční otázka na závěr - bude pro tebe triumf v hlasování o hráče kola znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Koukal jsem do pokutovníku a nic takového tam nemáme, ale určitě něco do kabiny hodím. Mám slabost pro chlebíčky, takže asi přijdu s krabicí. Tímto zdravím na dálku Petra Švancaru, v talk show TIKI-TAKA mě hrozně baví.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.