HISENSE SESTAVA ROKU - Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2022-2023

Datum kola: 13.06.2023

0

Sportovní ročník 2022/23 je minulostí a nastala chvíle, abychom vyhlásili celoroční sestavu složenou z nejlepších hráčů soutěže.  Vítěz hlasování hraje o hodnotné ceny od Hisense, jako například televize nebo soundbar.

----------------------------------

Základní sestava sezóny

----------------------------------

Do hlavní sestavy jarní a potažmo celosezónní jedenáctky jsme vybrali následujících jedenáct jmen, která si vysloužila nominaci nejen za svůj celoroční přínos týmu, ale i za pravidelnou nominaci do sestavy kola. Snažili jsme se opět vybrat po jednom zástupci z každého týmu, neboť v každém manšaftu se najde někdo, kdo vynikal nad ostatními. Soutěž měla 14 účastníků, ale do základní sestavy se vejde jen 11 hráčů. Proto se logicky na tři zbylé týmy nedostalo. Zástupce těchto tří nenominovaných týmů jsme ale zařadili do řad náhradníků. 

 

 

FILIP CHVĚJA   (brankář - 28 let - FK Darkovičky)

Na jaře nebylo lepšího gólmana, který by pravidelně a konstantně předváděl nadstandardní výkonost. Letos předvedl svou životní formu, díky které si říká o angažmá ve vyšší soutěži. V mnoha zápasech opravdová opora týmu, která nejednou podržela svůj tým fantastickými zákroky. Převážně jeho zásluhou manšaft pravidelně bodoval a díky tomu vybojoval pěkné 4. místě v soutěži. Nedá se říci, že by v některém utkání zklamal. I proto byl často nominován jako brankář kola.


MATĚJ ČANECKÝ   (obránce - 28 let - FK Město Albrechtice)

Albrechtický obr zadních řad si vysloužil nominaci nejen za své spolehlivé výkony v zadních řadách, ale především za obrovský přínos svému týmu. Jeho manšaft sice na jaře často nebodoval a navíc schytával pořádné příděly, ale nutno se podívat objektivně na skutečnost, s jakými spoluhráči v poli hrával. Dirigoval velice omlazený tým, který byl prakticky z poloviny tvořen dorostenci. V zimě zůstal věrný albrechtickým barvám a svými zkušenostmi hodně podržel své mladé spoluhráče. Když bylo potřeba, zaskočil i na jiných postech a vstřelil i nějakou tu branku.   

 

ONDŘEJ PEKÁREK   (obránce - 33 let - SK Meteor Strahovice)

Opora zadních řad letošního nováčka ze Strahovic, která značnou mírou přispěla k tomu, že se tým z Prajzské udržel v soutěži i pro příští ročník. Na hřišti velmi platný hráč, který nejenže umí v důležité chvíli strhnout zodpovědnost na sebe, ale rovněž stmelit manšaft, když je to potřeba. Prostě kapitán jak se sluší a patří. Odehrál všechny zápasy v sezóně, na jaře nevynechal ani jednu minutu. V týmu plní nejen roli spolehlivého stopera, ale i exekutora penalt, které s přehledem proměňoval. 

 

TOMÁŠ MIŠKAŘÍK  (obráce - 21 let - FK Stará Bělá)

Vycházející hvězda a velká naděje ostravského týmu, která rozhodně neskrývá svůj talent. Loni vylezl z dorostu, jenže jeho nadějný start v mužské kategorii přibrzdlo zranění. Dlouhou dobu nehrál, přesto mu mladý trenér dal důvěru. V Bělé si z něj udělali krajního beka a on jim jejich důvěrů splácí na maximum. Na svém postu hraje zodpovědně, poctivě pracuje, silný v osobních soubojích jeden na jednoho. Dostal prostor a ukazuje svou kvalitu. 

 

MATĚJ SILBER  (záložník - 20 let - SK Viktorie Chlebičov)

Chlebičovský štírek menšího vzrůstu a zároveň velký talent dělal soupeřům na kraji zálohy obrovské vrásky na čele. Svou dravostí a skvělými individuálními schopnostmi připravil mnoho branek pro své spoluhráče. Velmi užitečný hráč při rozehrávkách a přípravě brankových příležitostí. Když bylo potřeba, dokázal vzít zodpovědnost na sebe a přidat důležité a někdy i pěkné branky. Nebál se ani exekucí přímých kopů. Jeden z nejšikovnějších hráčů v soutěži, který si určitě zaslouží pozornost.  


RADIM BARANEK  (záložník - 34 let - MFK Kravaře)

Jedna z největších osobností soutěže ani letos nezklamala. Famózní individuální dovednosti, obrovský přehled ve hře, neúnavná bojovnost a především střelecký apetit. To jsou atributy hlavního špílmachra, který podstatnou mírou přispěl k triumfu Kravař v soutěži. Podruhé za sebou ovládl tabulku střelců svého týmu, čímž naplnil svůj dlouhodobý osobní cíl vrátit "své" rodné Kravaře do krajského přeboru. Snad si svůj úmysl skončit s fotbalem rozmyslí a bude ještě nějakou dobu pokračovat. Jeho vyklízení pozice z pole by bylo nejen ztrátou pro samotné Kravaře, ale i pro fotbal jako takový. 

 

DANIEL MLÝNEK  (záložník/útočník - 23 let - TJ Sokol Kozmice)

Důležitý článek v kozmické sestavě, na kterou trenér prajzského celku hodně sází. Rotoval mezi zálohou a útokem, kde se na obou postech staral o ofenzivní činnost týmu. Na jaře se opět střelecky probudil a sázel důležité branky, díky kterým se Kozmice posunuly do horních pater tabulky. Spoustu branek rovněž připravil pro své kolegy z útoku, čímž ukázal, že je nesmírně platným hráčem pro celý tým. Pokud bude na sobě dál poctivě pracovat, rýsuje se mu dobrá naděje, že by si jednou mohl vyzkoušet i vyšší soutěž, potenciál v něm rozhodně je. 

RADIM KRZISCH   (záložník - 21 let - TJ Sokol Štěpánkovice)

Štěpánkovický talent, který spolehlivě plnil úkoly záložníka, když bylo potřeba, tak zaskočil i v obraně. Více toho ovšem odehrál v záloze. Ačkoliv hra Štěpánkovic nebyla po většinu jara moc přesvědčivá, sám mladý středopolař rozhodně nezklamal. Byl jediný, kdo si po celou dobu udržoval standardní výkonost a poctivě makal naplno. Trenéři si jej chválí pro jeho neúnanost a poctivou píli. Užitečný pro rozehrávku, ale i svou defenzivní činnost. A když to šlo, tak i ofenzíva mu nebyla cizí. 

 

MARTIN KRPEC  (útočník - 35 let - FK Kozlovice)

Bezesporu nejpracovitější a nejužitečnější forvard, který běhal v této soutěži po hřišti. Na trávníku nepřehlednutelný, především pro jeho poctivnou práci, kdy ho bylo plné hřiště. Prodal své nabité zkušenosti naplno. Kromě potřebné černé práce plnil i roli spolehlivého střelce, který v důležitých zápasech vystřílel svému týmu mnoho cenných bodů. Jeho pravidelný gólový přísun zajistil sympatickému týmu z Kozlovic udržení v soutěži a opětovnou účast v I.A třídě i pro příští mistrovský ročník. Snad si sám útočník rozmyslí jeho slova poskytnutá v jednom z rozhovorů a bude ještě aspoň rok rozdávat radost svým fanouškům.


ZBYNĚK POSPĚCH   (útočník - 40 let - FK Sokol Mokré Lazce)

Jednoznačně nejzkušenější hráč a zároveň nejzvučnější jméno celé soutěže. Jeho osobu netřeba dopodrobna představovat. Zkušený exligový útočník prodal své nabité zkušenosti a do značné míry přispěl k tomu, že se Lazce pohybovaly mezi třemi nejlepšími celky soutěže. Sice už nenaběhal tolik kilometrů jako jiní forvardi, ale k jeho věku je to i pochopitelné. Když mu spoluhráči přihráli do gólové příležitosti, smrdělo to vždycky gólem. Vynikal nejen tvrdou ránou, ale i chytrostí v zakončení. Do posledních kol se držel v čele tabulky střelců, jenže pak ho limitovalo zranění.


JAKUB ŠEVČÍK   (útočník - 25 let - TJ Sokol Krásné Pole)

Urostlý, atletickou postavou disponující a hlavně střeleckým apetitem obdařený forvard, to je charakteristika nejlepšího střelce ostravského týmu z Krásného Pole. Útočník, mezi jehož přednosti patřily rychlost a hlavně ohromný čich na branky. Vždy se ukázal být ve správný čas na správném místě. S nabídnutými šancemi dokázal z velké časti nakládat tak, jak si sám přál a potřeboval. Nejvíce zaujal při jarním zápase v Ludgeřovicích, kde během úvodních pětadvaceti minut nasázel soupeři pět branek. I proto není divu, že po zásluze ovládl tabulku střelců letošní sezóny. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 15.06.2023 18:00 do 31.07.2023 19:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.