1:2
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.06.2015 17:00

30.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2014-2015


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Libčany porazily Jičín, přesto sestupují


Branky


0

Libčanům šlo v posledním zápase sezony proti Jičínu o hodně. Hosté potřebovali zvítězit a ještě doufat, že Dobruška nebude bodovat v Broumově. První část úkolu se fotbalistům Libčan podařilo splnit, Jičín porazili 1:2. Dobruška ale porazila Broumov po penaltách, a zachránila se tak na úkor Libčan. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Libčanům prší štěstí

Domácímu Jičínu v posledním utkání šlo už jenom o dobrý pocit, a v základní sestavě tak nastoupilo několik mladých hráčů. Na hře Libčan bylo jasně vidět, co všechno je v banku. Hosté chtěli zvítězit a bylo to na nich znát od prvních minut, první střelu na bránu Jaroslava Čeřovského vyslali hosté už ve 2. minutě, střelecký pokus však mířil nad břevno jičínské branky. Ve 4. minutě rozehrávali fotbalisté Libčan rohový kop a hlavičkový pokus Jaroslava Mádla skončil těsně nad brankou Jičína. Hosté byli i nadále aktivnějším týmem, jejich vysoké nakopávané balony ale dokázala obrana Jičína odhlavičkovávat do bezpečí. Fotbalisté Libčan se také snažili hrozit ze střílených centrů, i ty ale dokázali obránci Jičína zblokovat nebo tečovat mimo branku. 

Zhruba po patnácti minutách hry začal vát silný vítr a přišel i déšť, ani takové počasí ale fotbalisty neodradilo od aktivní hry a do první nebezpečnější šance se konečně dostali i domácí. V 18. minutě se do závaru před brankářem Matějem Tošovským dostal jičínský Jan Drusan, ani on ale nedokázal vyvést hostujícího gólmana z klidu a ten dokázal situaci v klidu vyřešit. 

Ve 22. minutě se faulu v pokutovém území dopustil záložník Jičína Lukáš Janda a rozhodčí nařídil pokutový kop ve prospěch hostujícího týmu Libčan. K míči se postavil Petr Jiřík a přízemní střelou k tyči poslal Libčany do jednobrankového vedení. Ve 26. minutě dostali hosté možnost rozehrávat standartní situaci z hranice pokutového území a Igor Ročín technickou střelou do šibenice zvýšil vedení Libčan na 0:2.

V 29. mintě se v pokutovém území dostal ke střele jičínský Ondřej Kořínek, brankář Tošovský si ale opět dokázal poradit a míč za svá záda nepustil. Ve 33. minutě zaútočili tři hráči Libčan proti dvěma domácím obráncům, se zakončením celé akce v podobě prudké střely do středu branky si ale brankář Čeřovský dokázal poradit. 

První půle tak skončila zaslouženě lépe pro aktivnější Libčany, které zvítězily 0:2.

Pyrrhovo vítězství

Ve druhém poločase se domácí snažili o korigování stavu. Ve 49. minutě rozběhl útok po lajně Vít Javůrek, po jeho centru ale Ondřej Kořínek netrefil branku. Za nepříznivého počasí se hrál pohledný a atraktivní fotbal s šancemi na obou stranách. V 65. minutě se k samostatnému úniku dostal hostující Igor Ročín, jeho sólo ale dokázal vychytat Čeřovský. Velkou šanci neproměnil v 77. minutě domácí fotbalista Jakub Ulvr, když jeho střela zazvonila o tyč Libčan. 

Domácí se nakonec dočkali snížení až v 85. minutě, kdy se prosadil Jan Drusan. Ve zbývajících minutách už se ale Jičínu nepodařilo přidat další branku, a Libčany se tak mohly radovat ze třech bodů. Stále se ale museli ohlížet na vývoj  zápasu mezi Broumovem a Dobruškou a jejich tři body jim nakonec zhořkly, protože Dobruška porazila Broumov po penaltovém rozstřelu a v tabulce přeskočila Libčany, které tak zakončily sezonu na sestupovém 15. místě. 



Ohlasy k zápasu


SK Jičín
Miroslav Jeník - trenér mužstva SK Jičín: V posledním zápase sezóny dostali příležitost hráči širšího kádru a nadějní dorostenci, aby získali nějaké zkušenosti v dospělém fotbale. Právě tyto zkušenosti rozhodly o výhře hostů. Přesto musím mladé kluky pochválit za snahu a dobrý výkon. K bodovému zisku to ale bohužel dnes nestačilo.




Sestavy


SK Jičín
J. Čeřovský [-] - F. Materna [-] , J. Řeháček [-] , J. Ulvr [-] , T. Veg [-] (58. P. Vích [-] ) - V. Javůrek [-] (67. F. Kadlec [-] ) , A. Gaubman [-] , M. Miler [-] , L. Janda [-] - O. Kořínek [-] , J. Drusan [-]

SK Libčany
M. Tošovský [-] - J. Michek [-] , M. Černý [-] , D. Homoláč [-] , S. Libřický [-] (3. J. Mádlo [-] ) - I. Ročín [-] , P. Jedlička [-] , R. Jelínek [-] , M. Friedl [-] - M. Zahradník [-] (78. T. Matějka [-] ) , P. Jiřík [-]

ŽK: 75. M. Miler , 79. J. Drusan , 84. O. Kořínek .
Místo: UMT.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.