Obránce Solnice Martin Jedlička: Zajíci se sčítají až po honu!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k výhře v anketě! Proti Dobrušce si se opět gólově prosadil, byl to už tvůj čtvrtý gól na jaře. Zápas ale nakonec skončil nerozhodně, jak ho hodnotíš?
Díky! Zápas nejde hodnotit moc pozitivně. Hned na začátku zápasu jsme dostali gól z jediné střely soupeře na branku, chyběl nám pohyb a kazili jsme jednoduché přihrávky. Ve druhém poločase jsme se trochu herně zvedli, ale bylo to málo. K tomu neproměněná penalta v úplném závěru a je z toho další zbytečná ztráta v domácím prostředí.
Jaro Solnici nevychází asi úplně podle představ, co stojí za výsledkovými výkyvy týmu? Věříš, že se ještě poperete první místo?
V této soutěži je každý zápas těžký. Neexistuje slabý a silný soupeř. Zápasy rozhodují maličkosti. Řekl bych, že kvalitu máme vysokou, bohužel nám to v poslední době nelepí před brankou soupeře a inkasujeme po individuálních chybách. Samozřejmě, že věřím v obhajobu. Zajíci se sčítají až po honu, tedy až po 30.kole.
Zároveň jste se dostali do semifinále poháru, kde narazíte právě na Polici, je cílem týmu zvítězit v poháru?
Když hraješ za Solnici, neočekáváme nic jiného, než vítězství. Cíle jsou vždy nejvyšší, tudíž k tomu patří i vítězství v poháru. Navíc vítěz může startovat v MOL Cupu, o to větší motivaci máme, když se to minulý rok nepovedlo.
Pojďme se ještě podívat na tvoji kariéru. Dlouhou dobu si působil v Pardubicích, kde si dokonce nakoukl i do A-týmu a zahrál jsi si druhou ligu, jak na toto angažmá vzpomínáš?
To už je trochu prehistorie (směje se). Samozřejmě vzpomínky jsou jen ty nejlepší. I když to bylo jako na houpačce, (byl jsem zrovna v maturitním ročníku na Sportovním gymnáziu) tak jsem rád, že jsem dostal příležitost. Nejvíc mi asi utkvělo v hlavě utkání se Sokolovem, kde jsem měl možnost poměřit se s Lukášem Provodem. Zajímavé, kam se za 5 let zvládne člověk posunout. (směje se).
Co bereš jako svůj největší fotbalový úspěch?
Možná není největší, ale pro mě je nejhezčí. 1.kolo MOL Cupu, Letohrad - Pardubice, hřiště Vamberk. Výhra 5:0, první zápas za A-tým Pardubic v základu, ve městě, kde jsem bydlel celý život, na hřišti, kde jsem začínal s fotbalem.
Týmy Červeného Kostelce a Dobrušky udělaly velmi pěkné gesto, když finančním darem přispěly na binoickou protézu, věříš že se připojí i ostatní týmy? Budeš se účastnit benefečního fotbalového utkání?
Pro mě milé překvapení a super gesto!!! Doufám v to, že se najdou i další týmy. Přeci jen jsme jedna velká fotbalová rodina, která Zawiho určitě nenechá ve štychu a pomůžeme mu, aby se v co nejvyšší možné míře mohl vrátit k věcem a činnostem, které má rád. Budu se účastnit v roli diváka a velice se na to těším.
Co rád děláš, když zrovna nehraješ fotbal?
Jezdíme s mojí milovanou a krásnou manželkou po výletech, trénuji mladší žáky v Solnici, popřípadě jezdím na vojenská cvičení, jelikož jsem i příslušníkem Aktivní zálohy Armády České republice. Občas bych potřeboval, aby měl den alespoň 30 hodin (směje se)
Oblíbený hráč a klub?
John Terry, Chelsea FC

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.