Dvě kola před koncem je rozhodnuto. Velimská rezerva míří do okresního přeboru!


Branky


26. L. Hájek , 28. J. Kukal , 31. J. Nedbal , 39. J. Nedbal , 84. M. Ramšák
0

Velim si zajistila prvenství ve Štítarech už v prvním poločase, který vyhrála po vynikajícím výkonu 0:4. Více už v podrobné reportáži! 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Cerhenice připravily Velimi půdu pro útok na titul

 V sobotu navečer rozesmutnil zkušený polepský veterán  F. Suchánek tváře velimských fotbalových příznivců. Ukázal mladým soupeřům, jak se dávají góly. Áčko, po mizerném výkonu, prohrálo v Polepech 0:1. Za několik minut však přišla nečekaná a radostná zpráva ze sousedních Cerhenic. Jejich mužstvo rozdrtilo Ratboř a připravilo pro velimské béčko první mečbol v boji o první místo. Velim vedla tabulku o 4 body a v  neděli ve Štítarech mohla navýšit náskok na 7 bodů. Tím by bylo dvě kola před koncem rozhodnuto.

 

Velimské mužstvo postrádalo opět A. Srpa a také R. Čepeláka, který se zase zranil na tréninku. Ze soupisky áčka byl do béčka uvolněn  J. Kukal. Konečně mužstvo nastoupilo v téměř stejné sestavě jako minulý týden. Došlo k jediné změně, po třech týdnech dostal šanci mladý O. Kosina a nezklamal.  Velimský kouč a mág, velký stratég a taktik Diego Jarda Jedlička alias Smrček provedl tři změny v rozestavení hráčů. O. Kosina nastoupil na postu předního stopera, M. Hrabal přešel na pravý kraj obrany, J. Jelínek na pravou zálohu a A. Jehlička na levý kraj zálohy.  Hráčům stanovil dva  úkoly: “Vzadu hrajeme na nulu a získáme tři body, nic jiného nebereme, víte o co jde."

 

Utkání začalo z obou stran v pomalejším tempu.  Hra byla víc v režii Velimi, její hráči dobře kombinovali, ale domácí se nedali překvapit. Dobře bránili, hráli zodpovědně a čekali na brejk.  Po čtvrthodině hosté přidali a dostali se do dvou slibných šancí. Největší měl J. Nedbal, ale domácí brankař J. Chobot se blýsknul výborným zákrokem. Po 25.minutě uhodilo. Přišla velimská pětiminutovka. Velimáci zrychlili kombinaci a ve 26.min. L. Hájek technicky k tyči dává první gól utkání, Velim vede 0:1.  Už ve 28.min. je to 0:2. J. Vlk vystřelil z dálky, brankař míč vyrazil a hbitý J. Kukal skóroval.  Ve 31.min. naběhl J. Nedbal na centr L. Hájka a zvýšil na 0:3. Velim je ve stálém tlaku, domácím se hra zhroutila, jen brání a jsou na ručník. Vše dovršil výborný J. Nedbal. Ve 39.min. kope z levé strany, asi z 35 m, trestný kop. Jeho centr na nabíhající útočníky všichni minuli a brankaři míč zapadl k tyči. Je to 0:4. Končí poločas.

Velimské béčko vybojovalo vysněný postup

Do druhého poločasu trenér hostí poslal na hřiště J. Kasala na místo A. Jehličky. Velim pak postupně vystřídala pět hráčů. V 60.min. střídá J. Slavík  L. Hájka a M. Ramšák  J. Nedbala. V 62.min. M. Kosina J. Jelínka a v 68.min. O. Dvořák J. Kukala. Ve druhém poločase už to nebylo ono! V prvním poločase podalo velimské mužstvo nadstandartní výkon. Střídáním se hra postupně změnila. Chyběla souhra, velimští nepospíchali a hráli na jistotu. Tím dali prostor domácím, kteří si vypracovali dvě vyložené šance. Hostující brankař M. Polák byl proti. Vychytal si avizovanou nulu. Za zmínku stojí ještě 84.min. To byla minuta M. Ramšáka. Dostal žlutou, protože zbytečně zajel do brankaře a pak vstřelil poslední branku zápasu, hlavou, po přesném centru O. Dvořáka. Utkání končí 0:5 pro FC Velim B a to znamená, že Velim B skončí na prvním místě v tabulce.                                                                                                                   

 

Jako nejlepšího hráče vyhodnotil trenér Velimi Ondřeje Kosinu, který podal na místě stopera výborný výkon. Utkání řídil výborně a s přehledem krajský rozhodčí pan František Nepovím.           

 

AUTOR: Jaroslav Češpiva

Ohlas - vedoucí FC Velim B Jaroslav Češpiva

„Už třetí rok hrajeme o postup.  V roce 2015  končíme třetí, 2016 druzí a teď se to povedlo. Jsme první, kluci mají vlastně zlatou. Můžeme postoupit do okresního přeboru. Všichni věděli o co jde. Po nevydařeném utkání ve Veletově a v Týnci n. L. se kluci semkli a jejich výkon šel jen nahoru. Ve Štítarech byl výkon v prvním poločase vynikající. Hra měla parametry vyšší soutěže. Mám z kluků velkou radost. Dík patří Cerhenicím a paradoxně i Štítarům, protože sebrali pět bodů Ratboři a my jsme už teď první. Celkové hodnocení provedeme až po posledním zápase. Po zápase se uskutečnila ve Velimi na hřišti jen malá, symbolická oslava.  Teď budou následovat dvě. Příští pátek po tréninku s hráči, kteří odjíždějí na dovolenou. Ta hlavní, slavnostní, bude po posledním zápase v sobotu 17.6.2017. "



Ohlasy k zápasu



FC Velim
Jaroslav Jedlička (trenér): „Po úvodní čtvrthodince, která byla z obou stran tzv. oťukávací, jsme převzali herní iniciativu a udrželi jsme si jí po celý zbytek zápasu. Proti domácím jsme se prosadili jak fotbalově, tak nasazením a bojovností. Zápas rozhodla naše produktivní pětiminutovka mezi 26.-31.minutou, kdy jsme vstřelili tři pěkné branky. Jsem spokojen s výkonem celého mužstva i s výsledkem, opět jsme neinkasovali. Ohromná radost panuje, samozřejmě, z toho, že se nám podařilo tímto vítězstvím si vybudovat dvě kola před koncem soutěže nedostižný sedmibodový náskok, který znamená splnění před sezonního cíle = postup do okresního přeboru!"



Počet diváků: 50. Rozhodčí: Nepovím František - SUDEK Vladimír (N), JEDLIČKA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.