Svratka si vyšlápla na lídra tabulky


Branky


68. P. Moučka , 89. Z. Kalina - 52. M. Vomela (p.)
0

Podruhé v řadě vyhrála v domácím prostředí Svratka, tentokrát odjel poražen vedoucí tým soutěže Bohdalov.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas se odehrál bez branek

Jasný lídr okresního přeboru k nám zavítal na svátek osvobození k dohrávce 16. kola. Po sobotní výhře s Počítkami jsme do tohoto duelu vstupovali s klidnou hlavou a cílem porvat se o co nejlepší výsledek. V prvním poločase měl sice Bohdalov územní převahu, nicméně naše obrana fungovala dobře a soupeř se do zakončení prakticky nedostával. Velmi dobře jsme si poradili i s množstvím standardních situací a když už náhodou bylo potřeba, zasáhl brankář Šmahel. V prvním poločase jsme se spíše osmělovali a žádnou výraznou příležitost si nevypracovali. 

Svratka otočila zápas a překvapivě vyhrála

Nicméně bylo velmi důležité, že jsme neinkasovali. Do druhé půle jsme nastoupili odhodlaní pokračovat v bojovném výkonu a lídrovi nedat nic zadarmo. My jsme jim nic zadarmo nedali, hlavní sudí však ano, když na nás písknul v 52. minutě penaltu, za faul který viděl snad pouze on. Hostující záložník s ní naložil nejlépe jak mohl a my se dostali do podobné situace jako v sobotu s Počítkami. O pár minut později se začal zápas pomalu otáčet, když po druhé žluté kartě byl vyloučen hostující záložník a my hráli přesilovku. I v ní však Bohdalov zlobil a my přežili několik jejich šancí. K vyrovnání jsme se dostali v 68. minutě, když Michal Moučka zahrával standardní situaci a jeho přetažený balón hezky z úhlu uklidil do brány Pech. Tato branka nás polila živou vodou a věděli jsme, že se tento duel dá vyhrát. Z několika závarů se neurodilo a tak jsme si rozhodující okamžik pošetřili opět těsně před koncem. Kalina se uvolnil ve vápně a jeho křižná střela od tyčky skončila za zády Mundoka. Tato branka spustila obrovskou vlnu radosti jak na hřišti, tak i v hledišti. Soupeř se z tohoto knockoutu již nebyl schopen dostat a úplný závěr a nastavený čas se odehrával daleko od naší branky. Tímto velmi cenným vítězstvím (Bohdalov utrpěl teprve 2. porážku v sezoně) jsme navázali kontakt se zbytkem týmů v dolní části tabulky a velmi výrazně odskočili poslednímu Víru.



Ohlasy k zápasu


SK Svratka
Pavel Makovský: Pro zápas jsme pozměnili sestavu a zkoušeli hrozit z protiútoků. Bohdalov hned od úvodu ukazoval svoji kvalitu a držel balón, přesto si nevypracoval výraznější příležitost. V druhém poločase jsme dál drželi naději na zisk bodů. Nicméně nám cestu za výhrou zkomplikoval jinak skvěle pískající rozhodčí, který soupeři daroval penaltu. Poté se hra otevřela a my se snažili utkání otočit, tomu napomohla i červená karta Jaroše. Začal se hrát fotbal nahoru dolů, přičemž si soupeř paradoxně vypracoval několik šancí. Svratka však byla bojovnější a po gólu Honzy Pecha v závěrečném tlaku rozhodl Zdeněk Kalina. Nyní se pokusíme překvapit i v Borech a pak už nás budou čekat soupeři z dolní poloviny tabulky.

Sokol Bohdalov
Tomáš Doležal:



Počet diváků: 100. Rozhodčí: BENEŠ Jaroslav - ŽĎÁNSKÝ Zdeněk, KOCOUR Erik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.