2:1
(0:1)
37. K. Piták (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.03.2018 15:00

20.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jan Souček dvěma góly skolil favorizované Zápy!


Branky


53. J. Souček , 73. J. Souček - 37. K. Piták (p.)
0

Ústí sice po penaltě proměněné Pitákem po prvním dějství prohrávalo, nakonec ale slavilo cenný tříbodový zisk!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Piták proměnil penaltu

Fotbalový tým Jiskry má na jaře těžký los, po lídrovi soutěže Chrudimi v úvodním zápase přivítali svěřenci trenéra Chudého doma další tým z čela tabulky. Po odloženém utkání v Jirnech zvládli Ústečtí zápas skvěle. Kvalitnímu soupeři byli více než rovnocenným soupeřem a v závěru strhli velmi cenné vítězství na svoji stranu. Oba celky hrály letos poprvé na přírodní trávě, která byla vzhledem k počasí připravena výborně. Těžký terén to však pro oba soupeře byl! Domácí vstoupili do zápasu aktivně a už ve 3. min. měl po rohu na hlavě gól Nágl. Poté se hrálo převážně ve středu hřiště s překvapivě mírnou převahou domácích. V 14. min. prověřil gólmana Záp pěknou střelou z vápna také Souček.

 

Hosté moc nebezpeční nebyli, ale přesto šli do vedení v 37. min., kdy přišel pro domácí šok v podobě faulu Coufala ve vápně na Dubna, nařízenou penaltu zkušený Piták bezpečně proměnil – 0:1. Tento gól určil ráz závěrečných minut úvodní části, v níž ještě v 42. min. pálil domácí Smejkal z vápna nad branku. 

Souček byl při chuti

Nástup do druhého poločasu vyšel Jiskře náramně a trvalý nápor přinesl faul na Vaňouse těsně před vápnem. Sám postižený se výtečně trefil z přímého kopu, Frydrych vyrazil před Langera, jeho nepřesnou dorážku zachytil Smejkal na levém křídle, vrátil míč před branku a Souček ho prodloužil do sítě – 1:1.

 

Hosté odpověděli v 55. min. svojí největší šancí, kdy parádní ránu Pitáka z vápna vytěsnil Krátký konečky prstů na roh. V těchto momentech se hrálo nahoru dolu, oba týmy chtěly vyhrát. V 71. min. po akci Smejkala a Vaňouse neuspěl ve vápně Souček, neujala se ani dorážka nováčka Pazdery. Nejlepší hráč zápasu Souček však za chvíli přeci jen rozjásal ochozy. V 75. min. si naběhl na odražený míč po dlouhém autu Langera a přesnou přízemní střelou přes celou šíři branky upravil na konečných 2:1.

 

Autor: Jan Skácel (Ústí nad Orlicí)



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
Vladimír Chudý (trenér): "Odehráli jsme celkem dobré utkání. Dobře jsme hráli už v prvním poločase, i když jsme ho výsledkově nezvládli, když jsme udělali jednu taktickou chybu a soupeř ji potrestal. Ve druhé půli jsme byli ještě agresivnější, podařilo se nám výsledek po zásluze vyrovnat a se štěstím jsme přidali i vítězný gól, vedení jsme pak už udrželi. Hráčem zápasu byl střední záložník Souček, který vstřelil oba naše góly."

SK Zápy
Michal Mašek (trenér): "Utkání se hrálo na těžkém terénu. Domácí jsou houževnatým soupeřem, který nechtěl hrát fotbal. Brání i doma od půlky z bloku, a to i když prohrávají, což je pro mě trochu zarážející. Ústí se nesnaží kombinovat, nakopává dlouhé míče na své vysoké hráče a čeká na standardní situace, kterých má doma mraky. Ale to naši prohru vůbec neomlouvá, v utkání jsme vedli, vlastně asi po celý zápas jsme byli nebezpečnější, ale ze dvou situací, kdy jsme polevili, jsme inkasovali. Nejednalo se přitom o nijak vyložené šance, mrzí nás, že jsme tyto situace nezvládli. Domácí bojují, hrají, na co mají, ale s fotbalem to nemá moc společného. Vyhráli, účel světí prostředky, mají tři body, ale nevím, jestli se v Ústí ta hra někomu líbí. Hráčem zápasu označím krajního beka Hrona."



Sestavy


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
J. Krátký [-] - V. Pazdera [-] (72. V. Habrman [-] ) , A. Nágl [-] , J. Souček [-] , L. Smejkal [-] (81. M. Kukla [-] ) , Z. Vaňous [-] (89. O. Skalický [-] ) , P. Langer [-] , P. Chleboun [-] , J. Chleboun [-] , P. Falta [-] , M. Coufal [-]

SK Zápy
L. Frydrych [-] - K. Piták [-] , P. Putz [-] , V. Svoboda [-] (70. T. Matějka [-] ) , T. Jablonský [-] , J. Eliáš [-] , M. Jelínek [-] , V. Hron [-] , P. Růžek [-] , J. Duben [-] , M. Štěpánek [-] (76. M. Macek [-] )

ŽK: 8. P. Chleboun - 58. P. Putz , 82. V. Svoboda .
Hráči zápasu: J. Souček - V. Hron .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Martínek Petr - HANOUSEK Karel, MILNER Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.