4:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2019 16:30

16.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Béčko Rakovníka vyhořelo i na Lánech


Branky


9

Třetí zápas jara odehrálo béčko SK Rakovník, které nyní zavítalo na Lány. Bohužel pro hostující tým se mizerná příprava podepsala i v tomto zápase, ve kterém jasně dominovali hráči domácího týmu v zelených dresech a zaslouženě vyhráli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas byl rušný na svém začátku a konci

Začátek zápasu se odehrával mezi vápny, kdy si ani jeden tým nevytvořil žádnou šanci. Ve 13. minutě byla k vidění první příležitost a hned gólová: Tak dlouho si hosté v kabině před zápasem říkali, že si musí dát pozor na hráče s číslem 17, až dostal domácí obránce Petr příliš prostoru od Titlbacha a zpoza vápna mířil křížnou střelou přesně k tyči – 1:0.

 

Rakovnickým se ani v tomto zápase nedařilo, o to hůře bylo krátce před půl hodinou hry, kdy musel odstoupit zraněný Konopásek. Lány zažívají dobrý vstup do jara a přesně to bylo vidět na hřišti. Jednoduchost a herní pohoda, kterou domácí fotbalisté ovládli první poločas. Další branku měl na kopačce Balík, ale zpětnou nahrávku do vápna namířil směrem ke kruhovému objezdu. První poločas byl na šance chudý, ale rušno bylo v posledních minutách i před Javůrkem. A to především po přímém kopu Weise, který prověřil pozornost lánského brankáře na jeho stranu. Ten míč vyrazil před sebe, ale nikdo z rakovnických nebyl schopný se ke kulatému nesmyslu dostat a dopravit ho do sítě. Toto ojedinělé snažení hostí bylo také tím posledním, co první půle nabídla.

Po třetím inkasování se hosté probrali

Do druhého poločasu šly oba týmy s jasným cílem. Domácí chtěli své vedení udržet, ideálně navýšit. Hosté chtěli na první poločas zapomenout a zápas otočit ve svůj prospěch. Na hřišti to ale tak nevypadalo. Běžela 50. minuta a hráči městské rezervy nedokázali pokrýt druhého nejnebezpečnějšího hráče Balíka, který volného prostoru využil a krásným gólem vedení navýšil na 2:0. O dvě minuty později bylo v domácích ochozech ještě veseleji. Po standardní situaci na zadní tyči nebyl tentokrát pokryt Matějka a protlačil míč těsně před Peškem k tyči, čímž navýšil náskok domácích na 3:0.

 

Teprve po této ráně začala rakovnická rezerva hrát a dostávala se do šancí. Spal to zkoušel zpoza vápna, ale Javůrek jeho projektil vyrazil. Na druhé straně pronikl obranou Balík a mířil sám na Peška, rakovnický brankář ale dobře zasáhl. Stejně tak jako proti Dolákovi, kterému dobře zmenšil úhel a včas zakročil. Už to vypadalo, že se Rakovník nadechuje ke snížení, ale s dobrým zákrokem přišel Javůrek, když vykopával nohou střelu jednoho z rakovnických hráčů a poté opět udeřilo na druhé straně. Centr z levé strany na Balíka netrefil Gregor a domácí snajpr trestal – 4:0.

 

Lány získaly luxusní náskok a nutno říci, že zcela zasloužený. Přišel ale herní útlum, a tak hrozilo i béčko SKR. Nebezpečno bylo před Javůrkem po standardce Weise, ale i tuto situaci lánská defenziva přečkala. Do dobré šance se poté dostal Mareš po vysunutí od Matese, ale situaci nevyřešil ideálně. Hosté své síly soustředili do útoku a mířili alespoň za čestným gólem. Pro domácí se tak otevíraly možnosti pro brejky. Jeden takový táhl Balík, ale situaci 3 na 2 vyřešil špatně. V 77. minutě pokazil čisté konto domácím Jelínek, který si naběhl na centr Faigla a zaznamenal tak alespoň čestný gól snížením na 4:1. Zbytek utkání už se jen dohrával a Lány se tak mohly těšit ze skalpu lídra soutěže.

 

Galerie od věrného fotografa Davida Svobody, jehož fotky si můžete prohlédnout také ZDE.

 



Ohlasy k zápasu


SK Lány
Jaroslav Cafourek, trenér: „Věděli jsme, že SK Rakovník je lídrem tabulky. V prvním poločase si v podstatě nic nevytvořil a náš tlak byl dost znatelný. Kdybychom vedli v první půli 3:0, asi by se nikdo ani nedivil. Rezerva divizního celku by měla projevit větší kvalitu a myslím si, že to u nich nefunguje týmově tak jako u nás. Z mého pohledu je naše mužstvo momentálně velice dobře poskládané.“

SK Rakovník B
Tomáš Pešek, brankář: „Chtěli jsme konečně něco ukázat, ale ani tentokrát se nám to nepovedlo, ba naopak jsme vyhořeli. V kabině si řekneme, na koho si dát pozor, a stejně nám ti hráči dají gól a dostávají hektar prostoru. V prvním poločase si nevytvoříme pořádně šanci, v tom druhém začínáme hrát až když prohráváme o tři góly. Nemůžeme se vymlouvat na absence některých hráčů, tohle je v nás. Bídná zimní příprava se podepisuje, na tréninku se pořádně také nepotkáme a tady je výsledek. Lány zaslouženě zvítězily, klukům gratuluji. My musíme začít u sebe, takhle to dál nejde.“



Sestavy


SK Lány
F. Javůrek [-] - J. Mušálek [-] , P. Buršík [-] , K. Tetour [-] - M. Petr [-] (61. L. Mocsonoky [-] ) , M. Cafourek [-] , J. Matějka [-] , M. Slezák [-] , Č. Dolák [-] (84. J. Vrbeník [-] ) - M. Balík [-] , M. Reichl [-] (89. J. Krátký [-] ) -

SK Rakovník B
T. Pešek [-] - D. Titlbach [-] , M. Fojtík [-] , Š. Spal [-] , J. Konopásek [-] (29. J. Jelínek [-] ) , J. Červený [-] (67. P. Nováček [-] ) , Z. Weis [-] , J. Gregor [-] , T. Mates [-] , P. Faigl [-] , J. Mareš [-]

ŽK: 71. J. Mušálek - 14. J. Červený , 68. M. Fojtík , 80. J. Jelínek .
Hráči zápasu: J. Matějka , M. Petr .
Počet diváků: 95. Rozhodčí: Malý David - DIVILEK Peter, STEHLÍK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích