D. Skopový 77.
P. Došlý 90. (p.)
3:2p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.03.2019 15:00

19.kolo, ČFL A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Živanice sahaly po vítězství, z Domažlic si nakonec odvezly pouze jeden bod


Branky


77. D. Skopový , 90. P. Došlý (p.) - 63. D. Petrus , 87. M. Staněk
14

Domažlice přivítaly na svém stadionu Živanice a bylo to klání týmů, které na začátek jara svá utkání prohrály. Domácí Jiskra nestačila v Praze na Vyšehrad, hostující Sokol padl doma s dalším pražským mužstvem Vltavína. Motivace tedy byla jasná, zapsat první jarní body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domažlice se nedokázaly dostat do tempa a za bezbrankový stav byly rády

Jasným favoritem utkání byli domácí borci v modrobílých dresech, ale tento předpoklad se během prvního poločasu vůbec nenaplnil. Zato oranžoví hosté z Živanic měli od začátku lepší pohyb a agresivitu, díky čemuž se dostali i k ohrožení brány. V 11. minutě se řítil hostující útočník na Brycha, ten však skvěle vyběhl a zažehnal nebezpečí. Jinak se hrálo spíše bez šancí a Domažlice se k nějaké vážnější možnosti nedostaly, a tak se mužstva rozešla po 45 minutách bez branek.

Druhý poločas bohatý na góly vítěze nepřinesl, dělbu bodů zajistil Došlý v nastaveném čase

Hned po návratu z kabin to byly znovu hosté, kteří zahrozili, ale jejich hráč na zadní tyči nakonec na míč nedosáhl. Poté se začali k náporu nadechovat domácí, jenže po špatně zahraném rohu a nezvládnutém bránění brejku živanických inkasovali, když se zpoza obránce trefil v 63. minutě Petrus. Opaření domácí se snažili vyrovnat, což se jim povedlo až po necelé čtvrthodině, kdy se v 77. minutě prosadil křižnou střelou střídající Skopový.

Snahu favorita o strhnutí výhry na svou stranu otupilo vyloučení Bauera po druhé žluté kartě v 84. minutě. Početní převahu Živanice využily za okamžik, když se po rohu v 87. minutě trefil Staněk a vypadalo to na obrovské překvapení. Jenže domácí Jiskra to nevzdala a poslala do útoku vše, co měla. Dokonce se do vápna hostů přiřítil i golman Brych a po závaru a jasném faulu hostujícího hráče sudí Severýn domácím pískl penaltu. Tu s ledovým klidem proměnil Došlý, takže si to týmy rozdaly o bonusový bod až v penaltovém rozstřelu.

Domažličtí byli neomylní a penaltami si vystřelili druhý bod

Otřepané rčení zní, že penalty jsou loterie. Na ní se dokázali lépe připravit domácí, když všichni čtyři exekutoři nezklamali. Živaničtí se dvě série nemýlili, ale poté Hundák i Motyčka nedali a Domažlice tak mohli slavit alespoň zisk dvou bodů, což musí po průběhu utkání brát. Za zmínku ještě stojí střídání golmanů domácích v nastaveném čase, kdy domácí kouč Vajgl poslal na penaltový rozstřel Švihoříka. Ten dvě penalty hostům zneškodnil, takže to byl jistě dobrý tah.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Domažlice
Útočník Daniel Černý: "Asi jsme si mysleli, že to přijde samo a narazili jsme. Hned od začátku byl soupeř všude dřív. Klidně jsme mohli v půli prohrávat 2:0, ale podržel nás gólman Brych. Do druhého poločasu jsme si řekli, že na ně vletíme, což se docela povedlo. Pak jsme ale dostali góla z brejku po našem rohu. Po chvíli jsme ale vyrovnali a byli jasně lepší, jenže jsme nedokázali využít šance. Po inkasované brance z rohu těsně před koncem jsme to ale nezabalili a šli za vyrovnáním, které nakonec přišlo v poslední minutě z penalty. Penalty to už je vždy loterie a dnes jsme byli šťastnější my."

TJ Sokol Živanice
???: přpravujeme



Sestavy


TJ Jiskra Domažlice
L. Brych [-] (90. J. Švihořík [-] ) - F. Čihák [-] , F. Dvořák [-] (56. D. Brabec [-] ) , D. Černý [-] , M. Hrubý [-] , P. Mužík [-] , M. Rychnovský [-] (56. J. Matas [-] ) , J. Teršl [-] (66. D. Skopový [-] ) , J. Kadar [-] (70. M. Mlynařík [-] ) , M. Bauer [-] , P. Došlý [-]

TJ Sokol Živanice
Š. Hrnčíř [-] - R. Gorol [-] , P. Motyčka [-] , P. Košťál [-] , M. Staněk [-] , J. Nikodem [-] (80. M. Ptáček [-] ) , L. Polák [-] (90. M. Ferčák [-] ) , P. Štěpánek [-] (83. J. Gašpar [-] ) , D. Petrus [-] (90. F. Pánek [-] ) , M. Buriánek [-] , D. Pánek [-] (70. M. Hundák [-] )

ŽK: 5. J. Teršl , 59. M. Bauer - 8. M. Staněk , 76. D. Petrus . ČK: 84. M. Bauer .
Hráči zápasu: L. Brych .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: Severýn Vojtěch - ČERNÝ Ondřej, HURYCH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

David Podzimek

Expert: Lukáš Batka
Tip experta: výhra domácích

Domažlice doma pohodlně vyhrají rozdílem 2 a více gólů.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích