Hezký zápas skončil divokou remízou


Branky


42. M. Toman , 48. V. Dudla , 71. J. Toth , 79. M. Toman , 82. M. Toman - 1. M. Urazil , 14. J. Gondek , 44. J. Gondek , 64. M. Urazil , 75. J. Lesňák
22

V posledním duelu se Kapličtí jako již tradičně představili na krásně připraveném hřišti v Loučovicích. V domácí sestavě chyběl zkušený Somolík. Hostující trenér Malický nemohl počítat se službami Daniela, Vaniše a dlouhodobě zraněného Kebla. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kaplice brzo vedla o dvě branky

Zápas nemohl pro hosty začít lépe. Už v první minutě se totiž ujali Spartakovci vedení. Na polovině hřiště uhrál Dan Pál důležitý souboj, následoval přesný pas Divokého, míč si na hranici šestnáctky zpracoval Marek Urazil a střelou k tyči rozjásal hostující příznivce – 0:1. Ve čtvrté minutě měli hostující další gólovou příležitost. Po spolupráci Gondeka s Urazilem byl po přízemním centru druhého jmenovaného sám před brankářem Lesňák, Hüttnera však prostřelit nedokázal. Ve čtrnácté minutě už to ale o dva góly přece jenom bylo. Vlevo ve vápně Marek vybojoval míč nad tápajícím domácím hráčem, posunul jen Josefu Gondekovi a křížná střela zapadla přesně za tyč – 0:2. Domácí se k ohrožení branky soupeře prakticky nedostávali. Naopak Kapličtí mohli přidat další branky. Ve 27 minutě Štrbačka přesnou kolmicí vysunul do vápna nabíhajícího Divokého, jeho pokus o lob Hüttner přečetl a míč v pohodě lapil. Vzápětí povedená kombinace hostů. Gondek ve vápně zpětnou přihrávkou oslovil v gólové pozici Lesňáka, jeho ránu však na roh zablokoval jen ze skluzujících obránců. Až pak začali vystrkovat růžky i Loučovičtí. Ve 32 minutě si na dlouhý pas naběhl Jakub Tóth, zakončoval pohotově, ale vysoko nad bránu. O několik minut později střílel z levé strany o poznání přesněji, ale Schneider byl u bližší tyče včas a míč vyrazil na rohový kop. Ve 42 minutě se ovšem domácí gólu dočkali. Výraznou měrou jim k tomu dopomohli chybující hosté. K lacinému gólu se dostal Michal Toman, který měl snadnou úlohu – 1:2. Gólová odpověď Spartakovců přišla za pouhé dvě minuty. Před vápnem si Josef Gondek přebral míč od Dana Pála a přízemní střelou k pravé tyči zajistil hostům poločasový dvoubrankový náskok – 1:3.

Bláznivé střetnutí pokračovalo

Nástup do druhého dějství vyšel lépe Loučovickým. Uběhly jen tři minuty a domácím se podařilo snížit. Za vápnem se do balónu opřel Václav Dudla a na utaženou střelu k pravé tyči Schneider nedosáhl – 2:3. Domácí se snažili o vyrovnání, skórovali však hosté. V 64 minutě se do vápna kolem bránícího Berana prohnal Lesňák, křížnou přihrávkou našel na zadní tyči nabíhajícího Marka Urazila a ten vrátil hostům náskok dvou gólů – 2:4. V dalších minutách mohli Spartakovci přidat další góly. Nejprve v gólové pozici neuspěl Lesňák. V 69 minutě pak po Lesňákově přihrávce byl sám před gólmanem střídající Micák, mířil však jen nad bránu soupeře. A přišel trest. Hostující zadáci dali ve vápně až příliš volného prostoru Jakubu Tóthovi a ten potvrdil své kvality – 3:4. O chvíli později se ke střeleckému pokusu odhodlal střídající Havierník, rána skončila nad břevnem. Čtvrthodinu před koncem opět gólově udeřili Spartakovci. Jakub Lesňák obral o balón váhajícího Berana a v tomto případě již dokázal Hüttnera překonat – 3:5. Hosté si asi mysleli, že už mají hotovo a viděli se již na dokopné. Nadšeně bojující Loučovičtí dokázali využít bohorovnosti a liknavosti hostujících hráčů a rozhodně tím potěšili své příznivce. V 79 minutě z dálky pálil Ardó, Schneider vyrazil ránu na rohový kop. Od praporku poslal přetažený centr Šeda, hosté při bránění zcela zapomněli na Michala Tomana a jeho umístěná křížná hlavička zapadla přesně k tyči – 4:5. Uběhly jen tři minuty a euforie v domácích řadách byla ještě větší. Před vápnem dali Kapličáci příliš volného prostoru Michalu Tomanovi a ten povedenou střelou pod břevno zkompletoval svůj hattrick a ba co víc, vyrovnal na 5:5. Na druhé straně Hüttner kryl přízemní střelu Marka. V samotném závěru mohli Loučovičtí dokonat obrat ve vývoji skóre. Trestný kop z poloviny hřiště zahrával Koutský, gól na hlavě měl Toman, ale Schneider byl v tomto případě proti. V bláznivém střetnutí se tak body dělily po divoké remíze 5:5. Z hostující strany měl výkon některých hráčů k dokonalosti poměrně daleko. Zápas měl příznaky utkání, kdy se již všichni vidí na závěrečné posezónní dokopné. Domácí se nevzdávali ani za nepříznivého stavu a odměnou jim je získaný bod. I přesto, že Kapličtí v posledním utkání bodově tratili, odehráli jarní odvety bez jediné prohry, a především díky tomu, si postup do I.A třídy zajistili dvě kola před koncem sezóny. 



Ohlasy k zápasu


Vltavan Loučovice
Martin Hüttner (kapitán): Ve skvělé atmosféře začali lépe hosté, rychle vedli 2-0 a měli další šance, když nám největší problémy dělali náběhy Lesňáka a Urazila. Postupem času jsme se ale otrkali, hráli zodpovědněji a organizovaněji a hra působila vyrovnaněji. Druhou půli jsme začali lépe my, zkraje jsme snížili výborným Dudlou na 2-3. Bohužel Kaplice odskočila opět o dva góly, následně se předvedl Kuba Toth, posadil dva obránce a golmana na prdel a uklidil balon do prázdé brány. Kaplice po mojí špatné rozehrávce udeřila popáté, kluci ale nic nevzdali, dvakrát během chvíle se prosadil krásnými góly Toman, završil hattrick a mohl mít i rozhodující slovo, další hlavičku mu ale brankář chytil. Ještě kaplickým lepilo, aby neprohráli... My tak velmi dobrým výkonem zakončili úspěšné jaro, soutěž jsme s čistým svědomím zachránili, tak, jak jsme si řekli po úvodních jarních nezdarech. V zápase s mistrem vynikal třígólový Toman a neúnavný Dudla a přes pět obdržených branek v obraně dominoval Koutský a zdatně mu sekundoval zejména ve druhé půli Lukáš Ardó. Za celé jaro pak chci vyzdvihnout výkony osy týmu - Koutský, Somolík, Dudla a střelců Totha s Tomanem a hlavně poděkovat předsedovi a trenérovi Jiřinovi Hoškovýmu. Dal dohromady torzo týmu, vytvořil parádní kolektiv zhruba dvaceti lidí, kteří táhli za jeden provaz a šli přes překážky za svým cílem. A já jsem rád, že takovému týmu můžu kapitánovat. Jsem na nás hrdý, hoši. Od prvního do posledního hráče a činovníka jsme si účast v B třídě i v příští sezóně zasloužili. Někteří si svým počínáním patrně vyslouží angažmá ve vyšší soutěži. Takovým přeji mnoho štěstí a aby se vrátili silnější udělat díru do světa u nás, v krásném údolí s komínem a paneláky, na nejlepším place, který je může v našich končinách potkat!




Sestavy


Vltavan Loučovice
M. Hüttner [-] - V. Dudla [-] , T. Dostál [-] (46. V. Matulík [-] ) , L. Sojka [-] (80. J. Tóth [-] ) , J. Beran [-] , J. Fejtek [-] (64. J. Havierník [-] ) , J. Toth [-] , J. Žák [-] (46. O. Šeda [-] ) , L. Ardó [-] , M. Koutský [-] , M. Toman [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - D. Pál [-] (46. P. Micák [-] ) , V. Kuchař [-] (58. P. Pulec [-] ) , F. Marek [-] , M. Urazil [-] , J. Lesňák [-] , J. Divoký [-] , M. Hami [-] , J. Gondek [-] (67. M. Hosenseidl [-] ) , V. Čutka [-] , J. Štrbačka [-]

ŽK: 70. P. Pulec .
Hráči zápasu: M. Toman , V. Dudla - J. Gondek , M. Urazil .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Zabilka Luboš - ŠŤASTNÝ Petr, VEČERNÍK Radek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
17. 6. 2019 21:11
Hodnocení zápasu
16. 6. 2019 18:03
Hodnocení zápasu

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Daniel Andres
Tip experta: výhra hostů

Mistr venku vyhraje.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů