2:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.10.2015 16:00

7.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bělčice uštědřily Volyni druhou porážku


Branky


0

Volyně přijela do Bělčic v roli favorita. Přes bezbrankový poločas se pak hosté ujali vedení z pokutového kopu, domácí ovšem kontrovali do pěti minut a srovnali. Pak se museli hosté obejít bez vyloučeného Tomáše Škopka a zápas dohrávali v deseti. Zápas nakonec rozhodl střídající Jakub Říský, který vstřelil rozhodující branku několik minut před koncem zápasu. TJ Sokol Bělčice tak porazil SK Slavoj Volyně 2:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbrankový poločas s předzvěstí dramatu

Obě mužstva hrála zpočátku velmi slušný a atraktivní fotbal plný osobního nasazení. Nejprve se do svého soupeře pustily Bělčice, hosté z Volyně ovšem úvodnímu náporu domácích odolali a pak hru vyrovnali. Do hry je dostalo také několik standardních situací po pěkně zahraných rozích. První obrovskou šanci měly ovšem domácí Bělčice. V 17. min běžel Karel Hanzlík zcela sám na brankáře hostů Tomáše Mráze, ten však jeho střelu k tyči vyrazil na roh. Pak se pro změnu ve dvou velkých šancích ocitli hosté z Volyně, když nejprve ve 20. a poté ve 31. minutě dobře rozehrávali přímé kopy skrze Jiřího Němečka staršího, avšak bez gólového efektu. První poločas tedy skončil bez branek.

 

Penalta, zvrat i červená karta

Chybějící gólový efekt z první půle se ve druhém poločase dostavil až v 53. minutě. Pronikajícího Josefa Havlíčka fauloval v pokutovém území domácí kapitán Karel Zeman a právě Jiří Němeček starší si postavil míč na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu pak proměnil se štěstím, jelikož bělčický Matouš Burian v brance vystihl jeho směr, na míč si sáhl, ale mimo tyče jej již odvrátit nedokázal: 0-1. Po inkasované brance se domácí nezatáhli, naopak se snažili o vyrovnání a jejich zvýšené úsilí se jim vyplatilo. V 58. minutě unikl po levém křídle za obranu hostí Martin Ráž a jeho milimetrovou přihrávku tentokrát již Karel Hanzlík využil a snadno zakončil do prázdné branky: 1-1. Poté to v zápase začalo jiskřit a hra se přitvrdila. Přibylo hodně zákroků za hranicí pravidel. Z nevinně vyhlížející půtky v 74. min vznikla strkanice, na jejímž konci byl vyloučen volyňský Tomáš Škopek za udeření protihráče v přerušené hře. Místo zatažení volili hráči hostí bezhlavý útok ve snaze o rozhodnutí zápasu. Domácí však využili početní převahy a 83. min v podstatě zopakovali situaci před svou vyrovnávací brankou: Martin Ráž se uvolnil na levém křídle, přesně odcentroval před branku hostů a střídající Jakub Říský neměl problém otočit utkání ve prospěch domácích Bělčic: 2-1. Bělčice po tomto cenném skalpu náročného soupeře zajíždějí do Stach, zatímco Slavoj Volyně bude doma hostit Blaník Strunkovice. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Bělčice
Jiří Zamrazil, jednatel TJ Sokol Bělčice: "Do utkání vstoupila obě mužstva s velkým nasazením. Hra se odehrávala střídavě před oběmi brankami ale bez větších šancí. Po úvodním náporu domácích hosté hru vyrovnali a kopali několik rohových kopů v řadě. Do druhého poločasu nastoupili hosté s větším nasazením, ale bez brankového vyjádření. Po obdržené brance se naši hráči snažili stav utkání vyrovnat, přidali na důrazu. Poté se utkání přiostřilo, hra byla často přerušována fauly na obou stranách. Početní převahu jsme využili v 83. min, kdy se opakovala situace před naší první brankou. Utkání se dohrávalo v nervozní atmosféře, ale vítězství nad vedoucím mužstvem tabulky jsme si již nenechali ujít. Za předvedený výkon jsme si tři body zasloužili."

SK Slavoj Volyně
Zdeněk Raba, jednatel SK Slavoj Volyně: "Do Bělčic jsme rozhodně jeli bodovat. Vše tomu zpočátku nasvědčovalo. Ideální počasí, velmi dobře připravené hřiště a solidní podpora našich diváků. Ani první poločas nebyl z naší strany špatný. Měli jsme převahu v poli i několik šancí , vesměs po rozehraných přímých kopech. To co se odehrálo ve druhém poločase je těžko uvěřitelné. Začali jsme velmi laxně, soupeře jsme pustilli do vyložené šance a hra se vyrovnala. Domácí zvýšili důraz a to na nás platí. Hráči se více věnovali komentování výkonu rozhodčího než hře a když se k tomu přidala neadekvátní a podrážděná reakce lavičky, bylo na prohru zaděláno. Vrchol přišel v 74 minutě. Po vyloučení jsme se dopustili, po kolikáté už, taktické chyby. Místo abychom zabezpečili obranu a brali bod, vrhli jsme všechny síly do útoku. Kdo chtěl, ten útočil a na zabezpečení obrany nemyslel. To nemohlo dopadnout jinak než gólem v naší síti. Přestože do konce zbývalo téměř deset minut nenašli jsme psychické ani fyzické síly na zvrat."



Sestavy


TJ Sokol Bělčice
M. Burian [-] - M. Hevera [-] , L. Krameš [-] , V. Mach [-] (46. P. Burian [-] ) , K. Zeman [-] - A. Nusl [-] , O. Páca [-] , J. Cibulka [-] , A. Ježek [-] - K. Hanzlík [-] , M. Ráž [-] (70. J. Říský [-] )

SK Slavoj Volyně
T. Mráz [-] - P. Rojík [-] , M. Dvořák [-] , M. Chvosta [-] , M. Malina [-] - F. Gašpar [-] (63. P. Gašpar [-] ) , J. Němeček ml. [-] , A. Mack [-] , J. Havlíček [-] - J. Němeček st. [-] , T. Škopek [-]

ŽK: 44. L. Krameš , 54. K. Zeman - 51. A. Mack , 70. M. Malina . ČK: 74. T. Škopek .
Hráči zápasu: J. Říský .
Místo: Bělčice. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Šíma Václav - Pekárek Ondřej, Hornát Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.