1:0p.
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.11.2015 14:00

14.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mýto přežilo šance Rapidu a má další body


Branky


0

Slavoj Mýto začal konečně v posledních utkáních sbírat body, i tak byl ale v zápase proti Rapidu outsiderem. Papírové předpoklady ovšem tentokrát naplněny nebyly a Mýto si po penaltovém rozstřelo uzmulo dva body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zápas brankářů

Do první šance se dvacet vteřin po výkopu dostali domácí hráči. Střela Martina Švejdy sice před brankářem Bekem na poslední chvíli zaplavala, zkušený gólman ale míč nohou vyrazil na rohový kop. Rapid poté přebral tempo hry a začal si také vytvářet šance. Matěj Trojanec se na kraji 20. minuty dostal do úniku, ale míč napálil pouze do brankáře Křikavy. O deset minut později si situaci zopakoval a znovu nechal vyniknout pouze borce v brance domácího týmu. Rychlý přechod do útoku a kolmé přihrávky za obranu dělaly Mýtu v prvním poločase problémy, ale díky výborným zákrokům Jakuba Křikavy a Petra Beke šly týmy do šaten za nerozhodnutého stavu.

Ani druhý poločas nerozhodl

Rapidu chvilku po začátku druhého poločasu trvalo, než se dostal do hry, potom ale opět začal hrát svůj fotbal a do šancí se dostával znovu především Trojanec, který ani napotřetí nevyzrál v brejku na brankáře Křikavu. Zhruba 15 minut před koncem základní hrací doby se osmělili i hosté, ale hlavička Jiřího Hereita skončila jen na boční síti. Když ke konci utkání neproměnil útočník Matěj Trojanec ani čtvrtou tutovou šanci, když střelou z hranice malého vápna vyslal střelu, kterou tygřím skokem lapil čaroděj Jakub Křikava, šlo se do penaltového rozstřelu.

Nepřesné penalty

Napínavou a divácky atraktivní disciplínou jsou bezesporu pokutové kopy. Jako první si míč postavil hostující Pavel Harmady, ale Jakub Křikava míč, který směřoval k tyči, vytlačil mimo branku. Do vedení tak mohl Mýto poslat Michal Veverka, jehož střelu ale vytáhl Petr Beke konečkami prstů na břevno. Za hosty si v druhé sérii vzal míč zkušený kapitán Čupalka, který ale svým pokusem branku trestuhodně minul. Dlouho ho to ovšem mrzet nemuselo, protože domácí tradiční exekutor, Petr Štych, nechal vyniknout pouze Bekeho, a stav byl tedy stále 0:0. Penaltovou smůlu neprolomil ani Tomáš Zajíček, který branku podobně jako spoluhráč před ním přestřelil. Radek Fišer, který si míč postavil po něm, ale poslal Bekeho na druhou stranu a Mýto do vedení. Vyrovnat mohl ve čtvrté sérii Dominik Tarhaj, na jehož pokus ale vytáhlý brankář Slavoje dosáhl. Rozhodnutí tak měl na kopačce Martin Tyc, který šancí pohrdl a míč poslal do míst, kam hostující brankář dosáhl. Pokud by chtěl Rapid pomýšlet na bod navíc, musel by Matěj Trojanec v páté sérii proměnit, což se také stalo a rozhodující penaltu šel za domácí kopat Jakub Křikava, tedy gólman, který v tomto utkání zářil v brance. Že ale umí i přesně zamířit, to ukázal o chvilku později, když procpal míč pod padajícím Bekem, čímž rozhodl o tom, že Mýto z tohoto zápasu bude brát dva body.

 

"Dneska to byl zápas Jakuba Křikavy, který byl naším nejlepším hráčem a díky němu máme dva body!", složil poklonu mladému brankáři Jan Basl, vedoucí domácího celku.



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Mýto
Jan Basl, vedoucí domácích: "Prvních patnáct minut byl Rapid lepší, potom se postupně hra vyrovnala. My jsme měli hned zkraje utkání šanci, ale Martin Švejda gól nedal. Rapid si šance nadále vytvářel, ale nás obrovsky podržel gólman Křikava. Druhý poločas byl opět soupeř o trochu lepší, ale nakonec jsme získali dva body my."

SK Rapid Plzeň
Radek Černický, trenér hostů: "Náš dnešní výkon byl jedním z našich nejlepších na podzim. Od začátku jsme byli lepším mužstvem a vypracovávali jsme si šanci za šancí. Bohužel to dnes bylo o katastrofálním proměňování a my jsme nemohli dnes absolutně vyhrát s takovou produkcí. Po katastrofálních penaltách tak bereme jen bod."



Sestavy


TJ Slavoj Mýto
J. Křikava [-] - M. Švejda [-] , J. Hereit [-] (80. J. Kotnauer [-] ) , P. Štych [-] , O. Kříž [-] , P. Bejček [-] , M. Veverka [-] , M. Světlík [-] , R. Fišer [-] , M. Tyc [-] , F. Sůva [-] (70. K. Barczik [-] )

SK Rapid Plzeň
P. Beke [-] - D. Tarhaj [-] , T. Davídek [-] (63. T. Zajíček [-] ) , M. Trojanec [-] , M. Čupalka [-] , T. Navrátil [-] , J. Hucl [-] (68. L. Pavlíček [-] ) , P. Nový [-] , J. Buček [-] , F. Peroutka [-] (46. J. Harmady [-] ) , J. Šindelář [-]

Místo: Mýto. Počet diváků: 229. Rozhodčí: Štokl Jiří - KŘEN Jiří, DUDA Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.