Lázně velmi náročné utkání nakonec ovládly, ale přišly o dva hráče


Branky


3

Hodně tvrdé utkání mohli sledovat diváci na hřišti Záchlumí, které vytasilo na Lázeňské s velmi agresivní taktikou, na níž dokonce dva z hostů nepěkně doplatili. Utkání se navíc nevyhlo také menší ostudě, která k fotbalu vůbec nepatří, a sice údajnému posílení některých účastníků zápasu, nikoli však hráčů, alkoholem. Takže by bylo možná lepší na celý zápas rychle zapomenout, ale to bohužel nepůjde, minimálně těm, kteří si z něj odnesly nějaká vážná bolestivá poranění. Teď ale k fotbalové stránce zápasu, Lázně měly navrch, ale nedokázaly využít mnoha šancí, a tak byl zápas zbytečně dramatický, nakonec ale přeci jen favorit zvítězil v poměru 2:1 a získal důležité tři body, kterými se dotáhl na druhou Stráž, jejíž postupovou příčku by mohl atakovat už příští týden, musel by ale porazit Planou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tvrdá hra přinesla první zranění už brzy

Záchlumí si bylo vědomé toho, že na jeho hřiště dorazil velmi kvalitní soupeř, se kterým to nebude mít Motor vůbec lehké, a tak se rozhodlo, že se pokusí Lázeňské otrávit alespoň velmi tvrdou hrou se zajištěnou obranou. Minimálně v první půli se to povedlo dokonale. Lázně velmi rychle tvrdá hra Záchlumí zaskočila a donutila je maličko zvolnit, aby se nedostávaly do mnhoa soubojů, takže se, bohužel pro diváky, od fotbalu trochu upustilo. Lázním se navíc stále nedařilo procpat míč za brankářova záda, buďto o něj totiž přišly a Záchlumští jej odkopli, a nebo je zastavil brankář Lacman.  V sedmatřicáté minutě navíc Lázně přišly o Karla Sekničku, který se po tvrdém zákroku soupeře musel s bolestmi klíční kosti odebrat ze hřiště a do hry za něj naskočil už také zraněný Pavel Rašín. Nic však první branku nepineslo, a tak se do šaten odcházelo za stavu 0:0.

Lázně rozhodly dvěma rychlými zásahy

Poločas začal rozhodně lépe pro domácí, Lázně začáte totiž trochu vypustily a Motor se po prvním zásahu Miroslava Štrejna dostal do vedení. Lázně pak ale začaly opět postupně přebírat inicitaivu a kombinační hrou soupeře oěpt dokázaly přehrávat, dokonce ještě výrazněji, než v předchozí půli, jenomže to nutilo Záchlumské k ještě tvrdší hře, a tak měly Lázně, nehledě na několik dalších zranění hostů, mnoho výhodných standartních situací políž vápna Motoru. A jedné z nich v sedmdesáté minutě dokázal využít David Brunner, který se prosadil i z velkého úhlu. Asi tři minuty na to si pak ještě na centr z rohového kopu naskočil Martin Surovčík, nasměrovalm míč do branky a otočil definitivně zápas. Vícekrát se ale Lázně prosadit nedokázaly, stejně, jako mnohokrát i v první půli, a tak se hrálo dramatické utkání až do poslední minuty. Tři body už ale Lázním nikdo nevzal, a tak mohou hosté odjížďet spokojení, i když při pohledu na zraněné určitě jen z části.



Ohlasy k zápasu


TJ Motor Záchlumí
Motor Záchlumí: Záchlumí se k utkání zatím ještě nestačilo vyjádřit.

TJ Sokol Konstantinovy Lázně
Pavel Jánský, Pavel Rašín: Jánský: Záchlumí nastoupilo s velmi agresivním nasazením. Myslím, že některé zákroky už v páté minutě mohly být posouzeny alespoň žlutou, ne-li červenou, kartou. Výsledek? Zlomená kůstka v nártu našeho levého beka a utržená klíční kost i s vazy Karla Sekničky. Oba zákroky byly úplně zbytečné. Měl jsem pocit, že nás snad chtějí úplně vyřadit ze hry. Nehledě na to, že byl jejich trenér a čároví rozhodčí očividně pod vlivem a oba uráželi a slovně napadali mé hráče, byli arogantní a ve chvíli, kdy jsme začali zápas otáčet, tak se zaměřovali především na to, jak si tento vývoj vysvětlit, takže se vyskytly teorie, že to máme zaplacené a podobně. Katastrofa. Nejen tohle všechno, ale i fotbal, kterým se Záchlumí prezentuje do fotbalu nepatří, minimálně tedy do této soutěže, kterou svým nakopáváním a agresivitou jen sráží. Své hráče ale musím pochválit, že to zvládli a ještě bych chtěl vyzdvihnout Pavla Rašína, který musel do utkání zasáhnouti se zraněním, pro které původně neměl hrát a poradil si s tím parádně. Rašín: Já si myslím, že to bylo zbytečně dramatické utkání se spoustou hrubých faulů. Více se diskutovalo, než se hrál fotbal, takže si zápas diváci určitě příliš neužili. Já bych nás akorát chtěl pochválit za to, že jsme nesložili zbraně, ačkoli byl soupeř velmi nepříjemný, dokonce i vedl, a že jsme se nepřizpůsobili jeho nakopávané.



Místo: Záchlumí. Počet diváků: 60. Rozhodčí: Fanfule Adam - HORNÍK Miloslav (N), ŠAŠEK Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
28. 5. 2016 11:01
Dobrý den pane Bracku
Nechtěl jsem ,ale nakonec jsem se rozhodl reagovat na Váš komentář.
Je pravda že jsme přišli o dva hráče. Také je pravda, že to nebylo po normálních zákrocích. Toto vše si měl ohlídat na hřišti rozhodčí. Toho komentovat nebudu. Chci se vyjádřit k Vaší žádosti o omluvu. Omluvit by jste se měl VY, protože to co jste říkal na lavičce směrem ke mě, k hráčům na lavičce a celému našemu oddílu opravdu na fotbal nepatří.

Na lavičce jste byli dva trenéři. Předpokládám, že vy jste ten kdo mi po zápase podal ruku. Pokud ano, tak kolega který tam byl s Vámi byl evidentně pod vlivem. To nemůžete popřít. Já jsem se pouze vyjádřil k Vašim nechutným komentářům, které jste začal mít poté co jsme vyrovnali a pak jste ještě přitvrdil po naší druhé brance. Celou dobu kdy se hrálo nerozhodně jste byl v klidu, jen jste měl normální výkřiky a komentáře během hry jako trenér, jako já.. To k fotbalu patří. V okamžiku kdy jsme srovnali stav a poté co jsme dali druhou branku jste VY osobně začali nehorázně vykřikovat směrem k naší lavičce a teď cituji : " takhle vyhráváte ......zápasy v Lázních, takhle to kupujete"?????atd. A slyšeli to všichni na naší lavičce!!!!Já Vám teď ale odpovím: Pane Bracku, trenére Motora, ANO , takhle mi vyhráváme zápasy v Lázních i na hřištích soupeřů. ANO takhle my vyhráváme úplně normálními a regulérními góly, svojí hrou, svým myšlením a svým přístupem . Pokud se pamatuji tak jste dostali obě branky po normálních standartních situacích, které jste herně nezvládli. Nebo opět nemám pravdu? Takže o žádném ovlivnění nemůže být ani řeč. A ještě Vám povím jednou ANO, takhle mi vyhráváme v Lázních zápasy, protože mám skvělou partu kluků ,mám tým , který ač v silně slátané sestavě, se ještě víc semknul a ukázal svoji sílu. mám tým , který je morálně, psychicky i herně silný a vím, že makají naplno a hrají srdíčkem. Mám tým za který se vždycky postavím.
Nikdy bychom se se nesnížili k tomu abychom hrál zákeřně a brutálně, to umí každý lojza.
Jsme na kluky moc pyšný, protože není jednoduché zvládnout zápas u Vás v Záchlumí,a Vám podobných, nenechali se vyprovokovat a šli svojí vůlí za vítězstvím , takový já mám tým pane Bracku. Tomu se říká v hantýrce, že se kluci kousli.
Takže pokud chcete omluvu, máte ji mít.
Omlouvám se Vám pane Bracku, trenére Motora, za to, že jsem Vám přímo na hřišti neřekl to co jsem si o Vás v té chvíli myslel, protože to byste asi neskousnul. Omlouvám se , že jste měli svého vulgárního pomezního také pod vlivem a navíc ještě nezná pravidla. Mohli jsme Vám půjčit svého.
Teď jste na řadě VY pane trenére, očekávám omluvu za nařčení mého týmu a celého oddílu z ovlivňování a kupování zápasů. Jenže se asi nedočkáme, protože to se v Záchlumí nenosí.
Chtěl bych Vám říct, ve fotbale jsou dvě možnosti , buď na soupeře máte herně, kvalitativně a hlavně psychicky, buď soupeře a tím i nás porazíte a jste lepší , nebo Vám zbývá už jen jedna možnost......pracovat se svým týmem tak abyste své soupeře poráželi a byli lepší.
A tím nechtěl říct , že jste byli horší.............ale prostě BYLI.!!!!!

Ať se Vám daří
přeji krásný den a hlavně pohodu
Pavel Janský
trenér Konstantinových Lázní
23. 5. 2016 17:01
Dobrý den,

ze své role, tedy z pozice redaktora se musím všem čtenářům omluvit, pokud jsem Záchlumí nějak poškodil a v článku o něm, či o zápase samotném uváděl lživé informace, nicméně, pokud se mám vyjádřit k sobě samému a omluvit se, rád bych také uvedl něco na svou obranu.

Jelikož je pro nás nemožné navštěvovat fyzicky všechna utkání, nebyl jsme proto přítomen ani na utkání Záchlumí a Konstantinových Lázní a abych o něm mohl napsat nějaký směrodatný článek, opírající se o pravdu, musím o něm mít, co nejvíce informací a nejlépe z obou táborů. Bohužel se ale stalo to, že jsme se zrovna nemohl dovolat nikomu z hráčů Záchlumí a pro článek jsme musel čerpat pouze ze slov pana Jánského. Ale i ta jsme si chtěl raději ověřit, a proto jsem kontaktoval pana Rašína, který s většinou souhlasil. Proto si čtenáři mohli všimnout, že se k zápasu výjimečně vyjadřovali dva zástupci jednoho týmu. A pokud budeme hovořit konkrétně o údajné podnapilosti čárového sudího a jednoho z domácích funkcionářů, tak jsem to sice, uznávám, že hloupě, za což Vám patří asi má největší omluva, uvedl v anotaci, ale i tak jsme před to napsal slovo údajně, kterým jsme se vyhnul tomu, že někoho přesvědčuji o lži. Tolik jen k mé práci a účasti na tomto utkání. Někdy je to pro nás, redaktory, hodně těžké a uděláme také chyby, za něž se ještě jednou omlouvám. Děkuji za pochopení.

Samozřejmě bych tímto i rád nabídl možnost Záchlumským k vyjádření se k celému utkání v klasických ohlasech, které zatím u týmu Motoru chybí. A to tím, že mě kontaktujete přes e-mail na adrese daniel.kot@fotbalunas.cz a do zprávy přidáte své telefonní číslo, což znamená, že v případě, že se nedovolám dvěma kontaktům, které ve vašem klubu mám, můžu kontaktovat v budoucnu třeba i Vás a pak se nestane, že bude Váš tým bez vyjádření a podílu v článku při pohledu na utkání. A to pochopitelně platí také pro ostatní týmy. Všem, kteří by tedy tímto způsobem chtěli spolupracovat při tvrobě našich stránek předem vřele děkuji.

Daniel Kot, redaktor fotbalunas.cz
23. 5. 2016 15:09
Tak to jsem byl na jiném fotbale !! Pane Jánský jak jste přišel na to že jsem se dohadoval s někým a podle Vás jsem byl dokonce opilý ? Ja jsem se po celé utkání s nikým nedohadoval a už vůbec jsem nebyl pod vlivem jak říkáte, protože jsem neměl ani kapku alkoholu. Dohadoval jste se s vedoucím mužstva panem Strnadem! Já tvrdím, že ani on nebyl po vlivem ! Je to pro mě silně urálivé a žádám od Vás veřejnou omluvu. Co se týká samotného utkání tak ani váš popis není pravdivý ! Ke zranění došlo při běžném zákroku.Pokud by byla pravda to co jste napsal, tak by měl podat vysvětlení rozhodčí utkání protože ani jeden zákrok netrestal ŽK. V utkání byly uděleny pouze dvě ŽK na každé straně po jedné. Než se rozhodnete někoho kritizovat a urážet, tak by jste měl o svých slovech přemýšlet. Trenér MOTORU Záchlumí Ing. Jiří Bracek