4:1
(3:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2015 10:30

5.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tachov si doma vyšlápl na Zápy a tlačí se na střed tabulky


Branky


0

Až na prohru se zatím suverénní Chrudimí se v prvních pěti kolech dařilo Zápským fotbalistům parádně. Čtyři výhry (s Benátkami po penaltách) posouvaly středočeský klub do nejvyšších pater tabulky a značily, že s týmem nejlepšího střelce soutěže (sedm branek), exslávisty Davida Kalivody, nebude lehké pořízení. Jejich soupeř Tachov však tři body potřeboval už jako sůl! Zisk pouhých čtyř bodů rozhodně nelze považovat za dobrý start do aktuálního ročníku ČFL a právě to hnalo Tachov do boje za každou cenu!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tachov přejel Zápy už v první polovině zápasu

Podobně jako v dalších koutech republiky, i v Tachově vládl silný vítr, který hráčům stěžoval kombinaci a ovlivňoval hru. Na to museli reagovat i další bývalí fotbalisté, kteří kromě Davida Kalivody nastoupili do zápasu, tedy Kalivodův spoluhráč Petr Pavlík a Tachovský Knakal. A byl to Knakalův tým, který mohl v zápase poprvé zvedat ruce nad hlavu. Hrdlička kopal roh, Matas prodlužoval a se zakončením si zkušeně poradil Stružka – 1:0. Ten samý hráč se mohl jen za pár minutek radovat podruhé, byl však zastaven faulem a následný trestný kop poslal Hrdlička nad. To už se začali osmělovat i hosté, jejich akce však k velkému ohrožení Houdka nevedli, na řadě tak byli znovu domácí a opět byli úspěšní. Po dlouhém autu Knakala z levé strany a následném prodloužení míče se tentokrát v zakončení nemýlil Matas – 2:0. A Tachov, který cítil zranitelnost soupeře, se tlačil do zakončení i dál, tentokrát už ale úspěšný nebyl. Zápy se tak chvíli před koncem málem dočkaly korekce skóre, kdy jim obrovskou příležitost nabídl chybující Knakal. Ten si počínal nepozorně v zadních řadách a nepřesnou nahrávkou poslal do stoprocentní šance jednoho z hostujících fotbalistů. Ten dokázal zakončit a míč se pomalu ale jistě kutálel do prázdné branky. Sám chybující Knakal v tu chvíli vložil veškerou svou energii do sprintu zpět a na poslední chvíli dokázal míč odklidit. Hosté reklamovali, že míč již překročil brankovou čáru, rozhodčí Severýn se však přesvědčit nenechal. A aby toho nebylo málo, v poslední minutě prvního poločasu se snesla na Zápy gólová pohroma do třetice. V probíhajícím protiútoku přizvedl Dvořák míč na Hrdličku, který parádně přehodil Doležala a stanovil tak poločasové skóre na 3:0.  

Definitivní tečku zajistil Hudec

Hostům bylo jasné, že pokud chtějí zápas ještě zvrátit, musejí s tím začít od úvodních minut druhého poločasu. A v padesáté první minutě se už zdálo, že cesta do Tachovské branky přece jen povede. To by však zakončující Hejný nesměl stát v ofsajdu. Zápy se tak branky dočkali až o pár minut později, kdy se dokázal po rohovém kopu prosadit Kalaš – 3:1. V tu chvíli se pomalu začínalo zdát, že ani zdánlivě vyhraný zápas nemusí mít šťastný konec. Záp bylo najednou plné hřiště! Nicméně domácí se už pomalu začali také probouzet a po střele Hrdličky jim k znovu získanému klidu chybělo jen pár centimetrů, zvonící břevno jim však radost zkazilo. Domácí tato situace opět nakopla zpátky do zápasu a druhý poločas se najednou začal podobat tomu prvnímu. Tachov si tedy začal znovu vytvářet šance, Hrdlička, Matas ani Dvořák si však na Doležala nepřišli a naopak po ráně střídajícího Bejbla do rohu branky, mohli děkovat svému strážci svatyně Houdkovi za perfektní zákrok, kterým udržel dvoubrankové vedení. Definitivní konec šancí hostů tak znamenala až Hudcova akce z osmdesáté čtvrté minuty. Ten přebral pár metrů před soupeřovým vápnem perfektní přihrávku od Stružky ze středu pole a zkušeně zakončil k tyči kolem vyběhnutého Doležala – 4:1. Tím bylo celkové skóre zápasu dokonáno a domácí se dočkali velmi cenného skalpu. Zápy klesly v tabulce na osmé místo.



Sestavy


FK Tachov
D. Houdek [-] - M. Ruda [-] , J. Matas [-] , M. Knakal [-] , T. Habart [-] - D. Tříska [-] (90. P. Marek [-] ) , P. Šácha [-] (79. L. Hudec [-] ) , V. Hrdlička [-] , M. Kravar [-] , O. Stružka [-] (87. M. Šácha [-] ) - F. Dvořák [-] (88. P. Hána [-] )

SK Zápy
I. Doležal [-] - M. Novák [-] (66. Z. Jemelík [-] ) , J. Petržílka [-] (46. M. Kovařík [-] ) , M. Baloun [-] , J. Duben [-] - F. Hakl [-] (46. J. Kalaš [-] ) , J. Jelínek [-] (70. J. Košata [-] ) , V. Svoboda [-] , P. Pavlík [-] - D. Kalivoda [-] (68. O. Bejbl [-] ) , K. Hejný [-]

ŽK: 57. O. Stružka , 73. F. Dvořák , 89. J. Matas - 25. J. Petržílka , 44. P. Pavlík , 47. D. Kalivoda , 62. M. Novák , 90. V. Svoboda .
Místo: tráva. Počet diváků: 274. Rozhodčí: Severýn Vojtěch - Flimmel Milan, Hurych Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.