2:1
(1:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.10.2015 16:00

9.kolo, Divize B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chomutov sahal v Nymburce po bodu, v závěru ho sestřelil Svoboda


Branky


0

Chomutov zavítal v devátém kole Divize B na hřiště Polabanu Nymburk, kde až do samotného závěru po vyrovnávací brance sahal po cenném bodu, nakonec na něj ale nedosáhl. O osudu utkání rozhodl v poslední minutě zápasu Tomáš Svoboda a vystřelil Nymburku tři body, které zůstaly po výhře 2:1 doma.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V Nymburce se hrál od úvodních minut pohledný fotbal

Polaban Nymburk vykročil do zápasu dobře a po necelé čtvrthodině hry se ujal vedení. Ladislav Doksanský fauloval na pravé straně v blízkosti pokutového území svého protihráče a domácí měli k dispozici standardní situaci, kterou sehráli parádně. Několik hráčů se ze značky pokutového kopu rozeběhlo na přední tyč a odtáhlo sebou soupeřovi obránce a osamocený Michal Bohdan z hranice malého vápna poslal přesnou hlavičkou do protipobyhu brankáře Michala Hůly Nymburk do vedení.

 

Úvodní gól zápasu pomohl a oba týmy se prezentovaly pohledným ofenzivním fotbalem, kterému však scházely větší brankové příležitosti a góly. Nakonec se ale diváci, kteří se na utkání přišli podívat, gólu dočkali, když se v závěru prvního poločasu prosadil po parádním pasu Davida Váni z pravé strany hřiště za obranu David Zahradník, kteří si míč stačil před vybíhajícím brankářem Jiřím Havránkem zpracovat a poté ho přízemní střelou uklidil přesně k pravé tyči.

Oslabení hosté z Chomutova bodovat nedokázali

Druhý poločas výrazně ovlivnila červená karta, kterou viděl v šestašedesáté minutě hostující Felix Awuku, který se nejprve pokusil dosáhnout branky rukou a poté ostrým skluzem fauloval svého protihráče. Na červené kartě by nebylo nic tak převratného, kdyby si ji Felix Awuku nevysloužil za dvě žluté karty, které viděl v rozmezí necelých čtyř minut a oslavil tak tým, který na horké nymburské půdě sahal dlouho po cenném bodu.

 

Dlouho se oslabení a hra v desíti hráčích na výsledku nepromítala, ale v poslední minutě přece jen přišel těžký úder. Tomáš Svoboda před pokutovým územím vybojoval míč, skvěle se uvolnil mezi čtyřmi bránícími hráči Chomutova a nádhernou diagonální střelou zpoza šestnáctky zamířil přesně do vzdálenějšího pravého rohu. Fantastická střela Tomáše Svobody znamenala obrovskou radost domácích fotbalistů, kteří nakonec udolali oslabeného soupeře 2:1.



Ohlasy k zápasu


SK Polaban Nymburk
Radek Kulhánek (trenér SK Polaban Nymburk): „Byl to pro nás velice náročný zápas, ve kterém se hrálo v uvozovkách o šest bodů. Přestože hrál soupeř o deseti, těžko jsme pronikali směrem k jejich šestnáctce. Rozhodující gól nakonec padl v poslední minutě, kdy to na sebe vzal jako správný kapitán Tomáš Svoboda a nádhernou střelou zamířil přesně do šibenice. Na vítězství jsme se sice hodně nadřeli, cenné tři body jsou ale naše."




Sestavy


SK Polaban Nymburk
J. Havránek [-] - V. Herčík [-] , M. Peterka [-] , M. Bohdan [-] , O. Murárik [-] , M. Daněk [-] (87. F. Farkaš [-] ) , T. Svoboda [-] , T. Jeník [-] (81. J. Čejka [-] ) , M. Grospič [-] , L. Nepovím [-] , M. Svoboda [-]

FC Chomutov
M. Hůla [-] - D. Váňa [-] (60. P. Janošík [-] ) , F. Awuku [-] , P. Nový [-] (66. J. Kopta [-] ) , J. Hyneš [-] , L. Doksanský [-] (87. N. Kohout [-] ) , T. Kunart [-] , D. Zahradník [-] , M. Grubiša [-] , V. Kubík [-] , M. Vait [-]

ŽK: 24. M. Bohdan , 90. T. Svoboda - 14. L. Doksanský , 62. F. Awuku , 89. M. Vait . ČK: 66. F. Awuku .
Hráči zápasu: T. Svoboda .
Místo: tráva. Počet diváků: 237. Rozhodčí: Novotný Miroslav - HRKAL Václav, KOUBA Štěpán.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.