J. Henek 86.
1:2
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.08.2015 16:30

3.kolo, Divize D, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Polná přehrála Brod a poprvé ho v divizi porazila


Branky


86. J. Henek - 70. D. Kavka , 78. J. Klíma
0

Polná byla po většinu zápasu lepší a po zásluze si odvezla z Havlíčkova Brodu tři body. Po bezbrankové první půli to chvíli vypadalo, že se Brod zvedne, ale po deseti minutách začala opět šlapat Polná lépe a svoji hru nakonec zůročila dvěma góly. Pro havlíčkobrodké je téměř neřešitelným rébusem dát kolmý balón, který by hráči nehráli zpět na obránce či zkrátka dozadu. A zezadu se góly nedávají.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase Polná lepší

Úvod utkání šance nepřinesl, oba soupeři se spíše oťukávali. V 10. minutě přišla první velmi dobrá šance. Centr zprava se snesl na malém vápně mezi dva brodské stopery, kde hlavičkoval nabíhající Benda. Trefil však jen brankáře Patrika Soukala. Ve 13. minutě na levém rohu velkého vápna brodští faulovali a po rozehrání nakrátko trefil Jiří Fadrný břevno. V 17. minutě se Polná dostala do první vyložené šance, stopeři brodu Křivka s Báčou se při hlavičkování srazili a míč propadl až na Bendu, který šel sám na brankáře Soukala. Na něm si však vylámal zuby. Ve 21. minutě se opět zaskvěl Patrik Soukal, když zachránil další hrubku ve středu hřiště. Tu mohl potrestat Jiří Klíma, který by před opět Soukalem sám. Brodští hráči se nemohli vzpamaovat a ve 25. minutě přežili další šanci hostů. Po průchodu po pravé straně přišel centr do brodského vápna, kde byl sám Jiří Klíma, než si však zpracoval míč, tak mu střelu stihl Báča zablokovat. Ve 31. minutě přenesli hosté hru zprava doleva a z vápna z levé strany šel sám na brankáře Klíma, tomu však na poslednáí chvíli vypíchl míč stoper Křivka. Ve 36. minutě přišla i střela domácích, slušné kombinaci a štastném odraze vystřelil z vápna přímo do náruče brankáře Veselský. Byla to po hříchu jediná střela domácích v prním poločase.Ve 44. minutě střílel po rozehránání volného přímého kopu a sklepnutí Henka z vápna David Kavka, ale branku Polné netrefil.

 

 

Ani dvojnásobné střídání nepomohlo

Do druhého poločasu udělali brodští dvě změny. Ale to k převaze vedlo jen prních 10 minut. Pak se opět vrátila nemoc domácího týmu, když příliš mnoho hráčů zůstávalo nad míčem a téměř všechny odražěné míče končili mezi zálohou a obranou v příliš velkém prostoru, kde operovali snad jen Polenští. Ve 49. minutě obešel Klíma na hranici šestnáctky u brankové čáry obránce, postoupil k brance, položil si gólmana a poslal centr na zadní tyč. Balon postupně minuli dva polenští hráči, až jej nakonec před Bendou odkopl Adam Polívka.  pak přišli tři akce domácích ve vápně soupeře, jenže dvakrát střílel Štědrý nesmyslně a hloupě nad, jako by si míč nemohl postrčit a zakončit lépe a jednou střílel Mareš z prímého kopu do náruče Skočdopoleho. Největší šanci si domácí vytvořili v 55. minutě, když David kavka nacetroval do malého vápna, kde míč dopadl na zem a přeskočil branku. Dva nebo tři brodští hráči se ho prakticky na brankové čáře snažili trefit, ale byli málo důrazní. To byla však labutí píseň domácích. Polná převzala otěže zápasu. V 60. minutě vzal Benda míč chybujícímu Bendovi a šel sám na branku, Křivka však sprint nezvdal a na vápně Bendu doběhl, kde míč mu odebral. pak si několik náznaků vytvořila Polná, ale vyložená šance z toho nebyla. V 68. minutě si na centr zprava naskočil jeden z polenských hráčů a z 12 metrů trefil krásně hlavou břevno. Gól padl v 70. minutě. Volný přímý kop z půlky kopal Daniel Kavka, Soukal povyběhl, čekal souboj s hlavičkujícími hráči hostů, jenže balón mu zapadl k překvapení diváků i jeho na zadní tyč. Brod se pak lehce zvedl, jenže když se centruje do vápna, tak v něm nemůže být jen jeden hráč. Pološance domácích tak logicky gólem skončit nemohly. V 78. minutě přišlo rozhodnutí. Záloha zůstala opět nad balonem, krajní záložník Klíma si obhodil na konci akce i Polívku a tvrdou křižnou střelou na zadní tyč endal Soukalovi šanci. V 81. minutě chytil efektně  Soukal volný přímý kop Kavky z velkého vápna, Brod pak přežil několik náznaků brejků, aby v 87. minutě alespoň Henkem snížil. Ten si naběhl na centr zprava po zemi po malém vápně a na přední tyči prostřelil Skočdopoleho. Závěrečný tlak už k ničemu nevedl i proto, že havlíčkobrodští rozehrávali standartní situace ne do vápna, ale například nad vápno do střely Michalu Marešovi, který míč netrefil. Polná tak v poklidu uhájila tři body.

    



Ohlasy k zápasu


FC Slovan Havlíčkův Brod
Richard Zeman, trenér Havlíčkova Brodu: Každá porážka zamrzí, v domácím prostředí dvojnásobně. Kdo zde byl, tak viděl, že soupeř měl vyšší sportovní kvalitu, kterou v tomto zápase prokázal. Při té konstelaci, která se na hřišti dnes objevila, jsme na soupeře neměli. Měli jsme dlouho štěstí, Polná dvakrát trefila konstrukci a hodně nás podržel Patrik Soukal. Inkasovaný gól byl pak jen logickým vyústěním. Mrzí mě, že před tím gólem jsme tam měli dvě nadějné šance ze strany do brankoviště a nechali jsme to tam jen tak projet. To byla naše největší slabina - měli jsme malý tlak do brankoviště a navíc jsme takových šancí měli málo. Soupeř byl prostě lepší a můžeme mu jen gratulovat.

Slavoj Polná
Vladimír Hekerle, trenér Polné: Viděli jsme velice kvalitní utkání z obou stran. Myslím si, že na to, kolik jsme si vytvořili šancí, jsou dva góly málo. Takový je ale fotbal. Je ale jedině dobře, že se do těch šancí dostáváme a děkujeme klukům, že to takhle zvládli. Jedinou kaňkou je inkasovaný gól, který jsme dostali na konci zápasu.



Sestavy


FC Slovan Havlíčkův Brod
P. Soukal [-] - A. Polívka [-] , M. Báča [-] , F. Křivka [-] , T. Vařejka [-] (46. O. Štědrý [-] ) - T. Konvalina [-] , A. Plichta [-] (46. M. Mareš [-] ) , J. Henek [-] , D. Kavka [-] - J. Prchal [-] (79. J. Tuhý [-] ) , M. Veselský [-] -

Slavoj Polná
J. Skočdopole [-] - R. Caha [-] , Z. Kučera [-] , Š. Bambula [-] (91. J. Urbánek [-] ) , J. Fadrný [-] , P. Pražák [-] - J. Urbánek [-] , J. Klíma [-] (82. T. Holub [-] ) , D. Kavka [-] , J. Kubec [-] - P. Benda [-]

ŽK: 77. P. Benda , 84. P. Pražák .
Hráči zápasu: J. Klíma , D. Kavka .
Místo: Tráva. Počet diváků: 300. Rozhodčí: Buček Vítězslav - KOLÁŘ Jaroslav, NOVÁČEK Ivo.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.