Hráč kola JAN MÁLEK: Se spoluhráči si vytváříme zážitky a vzpomínky na celý život

Hráčem uplynulého kola byl zvolen Jan Málek ze Ždírce nad Doubravou. Zde je rozhovor s tímto ždíreckým fotbalistou!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Celkem s přehledem jste zvítězil v anketě hráč kola. Zapojili se do hlasování i ostatní spoluhráči z kabiny, že jste měl takový náskok?
Vždy, když je někdo o nás v sestavě kola, celá kabina se snaží, aby ten dotyčný vyhrál. Já mám ještě to štěstí, že mám úžasnou rodinu, která mi fandí. Postarala se o to velkým dílem.
V uplynulém kole jste zvítězili nad Vrchovinou 3:2. Jak se zápas vyvíjel z vašeho pohledu?
Musím souhlasit s tvrzeními, že si to Vrchovina prohrála sama. Zejména v prvním poločase, kdy Dan Gregovský chytil tak 3 jasné góly. Paradoxně jsme ale těsně před koncem poločasu vyrovnali, v kabině si pak náš ne moc dobrý výkon hlasitě vyříkali a druhý poločas byl z naší strany o dost lepší. Napadali jsme výš a hra se vyrovnala. Zápas pak rozhodl nacvičený roh, který dopadl přesně podle našich představ. Tyto 3 body jsou pro nás hodně cenné.
V zápase jste navíc vedl tým jako kapitán za vykartovaného Pavla Novotného. Změnila nějak absence klíčového hráče taktiku vašeho týmu?
Taktika se nezměnila. Samozřejmě je ale rozdíl, jestli Papír hraje nebo ne. On na hřišti obsáhne strašně moc prostoru, je neustále v pohybu a je pro soupeře vždy nepříjemný. To, že mi půjčil pásku byla pro mě zodpovědnost a motivace za žádnou cenu neprohrát.
Na jaře se vám výsledkově docela daří. Čím si vysvětlujete takový výsledkový progres?
O výhrách nebo prohrách ve většině zápasů v naší divizi rozhodují detaily. Ale začali jsme dávat poměrně dost gólů, dva zápasy jsme dokázali otočit. Nechci ale nic zatím hodnotit, kol do konce zbývá ještě dost.
Vy jste ve Ždírci už dlouhých sedm let. S týmem jste asi evidentně spokojený, že? Co si na klubu nejvíc ceníte?
Sedm let dojíždění z Pardubic. Někdy bych chtěl ze zvědavosti spočítat ty najeté kilometry a čas, který tomu věnuji (smích). Ale ne.. Za ten čas jsem si už nějakou pozici v týmu vytvořil a vážím si jí. Cením si vedení klubu. Protože vím, že se ždíreckým fotbalem mají jen ty nejlepší úmysly. Cením si všech trenérů, ať už současných nebo minulých. V neposlední všech spoluhráčů, se kterými si vytváříme zážitky a vzpomínky na celý život a dám za ně ruku do ohně. A velké díky patří také fanouškům.
Plánujete k těmto rokům přidat ještě pár dalších let, nebo byste ještě rád v budoucnu okusil atmosféru jiného týmu?
Momentálně si sám sebe jinde nedokážu představit. Jsem ve Ždírci spokojený a dokud budu nosit zelenobílý dres, budu odvádět maximum. Jestli to bude další rok nebo pět, nevím. Uvidíme, co život přinese.
Příští týden zajíždíte do Pelhřimova? Co od tohoto zápasu očekáváte? Věříte, že svou týmovou formu přenesete i do tohoto duelu?
Dost jsme se na ně v tréninku připravovali. Viděli jsme je na videu snad ve všech zápasech. Takže věřím, že připravení jsme. Bude to těžké, mají kvalitní tým. Ale chceme 3 body.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.