7:2
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2022 15:30

17.kolo, Vysočina | 1.A třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žďár rozebral Počítky


Branky


6. D. Musil , 16. D. Musil , 49. V. Frieb , 63. D. Kulhánek , 65. D. Musil (p.) , 79. P. Viliš , 89. D. Musil - 67. J. Mašek , 86. O. Toman
17

Domácí potvrdili roli favorita a vyhráli rozdílem třídy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí po půli vedli

Do zápasu šli domácí s chutí vstřelit branku, pokud možno co nejrychleji, což se se jim povedlo na výbornou. První šanci po centru z levé strany sice ve vápně osamocený Viliš nevyužil, ale hned o 2 minuty později napřáhl za šestnáctkou Musil a jeho střela zamířila přesně k levé tyči - 1:0. Hned po gólu žďárští pokračovali v tlaku, hosté vůbec nestačili s nastoleným tempem a domácím se naskytovalo spoustu příležitostí dostávat se do gólových šancí. V 16. minutě se tak dočkali druhého gólu, kdy Havlík krásně našel přihrávkou mezi stopery Musila, který v samostatném nájezdu obešel brankáře Hořínka a zakončoval do prázdné branky - 2:0. Tato branka domácím přidala ještě více na herním klidu, to ale neplatilo pro zakončení. V dalším samostatném nájezdu se vyskytl Viliš, tentokrát se však předvedl Hořínek a jeho střelu zlikvidoval. Stejně dobře si počínal o chvíli později, kdy Peňázovu střelu zpoza vápna vytěsnil na roh. Další příležitost se naskytla s chutí hrajícímu Musilovi, tentokrát jeho střela těsně minula bránu. Chvíli před poločasem se v další šanci objevil Viliš, kdy po krásné kombinaci vyzkoušel ve vápně střelu z první, jeho pokus se ale bohužel odrazil od břevna před bránu k Vokounovi, který byl však v ofsajdu. 

Domácí si vedení pohlídali

První šance přišla hned po minutě hry, kdy po pravé straně utekl střídající Pelikán a jeho přízemní centr prošel celým vápnem až na Peňáze, který v jasné pozici trefil pouze brankáře. Za tři minuty se domácí už konečně dočkali, Musil přihrávkou vysunul Frieba, ten postupoval sám na Hořínka a zprvu vypadalo, že si posledním dotykem míč příliš předkopnul, ale naštěstí byl díky své rychlosti u míče první, posunul ho vedle Hořínka a pak už jen kontroloval, jestli se balón dokutálí do brány – 3:0. V 63. minutě se míč po rohovém kopu odrazil na vápno ke Kulhánkovi a ten ho prvním dotykem svou slabší nohou vyslal na bránu, střela neměla příliš velkou razanci, ale byla umístěná přesně k tyči, tudíž se po ní Hořínek stačil pouze ohlédnout – 4:0. Hned o 2 minuty později přišlo další navýšení, Peňáz si vyměnil míč s Vokounem, hostující Bednář nestihl na tandem zareagovat a stáhl ve vápně Peňáze k zemi. K penaltě se postavil Musil, Hořínek však přečetl jeho úmysl a vystihl směr střely, míč však vyrazil pouze doprostřed před odkrytou bránu, Musil se při dorážce již nemýlil a zkompletoval tak svůj hattrick – 5:0. Po tomto gólu se domácí až příliš uspokojili a začali zbytečně kazit přihrávky, což vedlo k tomu, že i hosté se dočkali gólového zápisu. Mašek dostal přihrávku na středu, všimnul si, že Šenkýř je trochu vystoupený a z první vyslal dělovku asi ze 30 metrů přímo do pravé šibenice a tak krásnou brankou alespoň trochu povzbudil svůj tým – 5:1. Následovala chvíle plná nepřesností, kdy se hrálo spíše ve středu hřiště, poněvadž ani jeden z týmů nedokázal udržte míč na svých kopačkách příliš dlouho. Do velké šance se pak dostal Vokoun, jeho nájezd ale opět likvidoval Hořínek. V 79. minutě po hezké souhře utekl po pravé straně Pelikán, prošel až do vápna před bránou našel osamoceného Viliše, který se tak konečně dočkal a smůlu z předchozích příležitostí prolomil – 6:1. V 86. minutě se svého druhého zářezu dočkali hosté. Míč z prudce centrovaného přímého kopu ve skrumáži Šenkýř neudržel, nejlépe se ve vápně zorientoval Ondřej Toman a snížil tak skóre - 6:2. Poslední třešnička na dortu patřila opět Musilovi, který zkusil svůj rohový kop směřovat přímo na bránu, obránce na přední tyči nevyskočil dostatečně a míč před Hořínkem pouze lehce tečoval – 7:2. Za úžasnou bilanci 4+2 získává Dominik Musil zaslouženě pomyslnou cenu MOTM. 



Ohlasy k zápasu


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
Zdeněk Peňáz (hráč): Se spoustou kluků z Počítek se dobře známe a víme o jejich fotbalových kvalitách, a tak jsme věděli, že i přes jejich postavení v tabulce nesmíme vůbec nic podcenit, což se nám naštěstí podařilo a po rychle vstřelených gólech jsme měli celý zápas ve svých rukou. Jsem rád, že se nám podařilo tolikrát skórovat a konečně poprvé na jaře zvítězit.




Sestavy


FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou B
J. Šenkýř [-] - V. Frieb [-] (66. P. Klouda [-] ) , D. Kulhánek [-] (66. F. Chroustovský [-] ) , P. Viliš [-] (80. M. Přibyl [-] ) , T. Vokoun [-] , D. Musil [-] , P. Machatka [-] , M. Zažímal [-] (82. M. Srnský [-] ) , Z. Peňáz [-] , J. Havlík [-] , M. Blažíček [-] (46. M. Pelikán [-] )

SK Transformátor Počítky
J. Hořínek [-] - L. Sláma [-] , M. Landsman [-] (12. M. Filippi [-] ) , M. Řeháček [-] , P. Hájek [-] (58. J. Peška [-] ) - O. Zajíček [-] , F. Toman [-] , J. Mašek [-] , P. Beneš [-] (71. P. Večeřa [-] ) - O. Toman [-] , R. Halámka [-] (46. D. Bednář [-] )

ŽK: 80. M. Zažímal .
Hráči zápasu: D. Musil .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: KŘÍŽ Jan - DOSKOČIL Pavel, BENEŠ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Martin Mužátko

Expert: Roman Holeš
Tip experta: výhra domácích

V tomto derby by měl Žďár potvrdit roli favorita a zvítězit.

Hráč, Funkcionář, Asistent trenéra, Vedení klubu, Sponzor, Zpravodaj, Fotograf - FC Rapotice | Vysočina | Třebíč

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích