5:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.06.2022 10:00

26.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sestupující Loučovice porazily Chvalšiny


Branky


18. B. Bäuml , 40. M. Toman , 53. B. Bäuml , 76. J. Fejtek , 83. V. Hammer
25

Poslední zápas sezóny se nesl v duchu rozlučky s ročníkem 2021/2022. Proti sobě stály tábory s naprosto jiným rozpoložením. Zatímco Chvalšiny uklidňovala jistota setrvání v krajské 1. B třídě, pro loučovický Vltavan již neexistovala šance záchrany. V utkání, v němž již vůbec o nic nešlo, hráli prim domácí fotbalisté a Sokolu tak nadělili jeho druhou nejvyšší porážku v uplynulé sezóně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Klání na půdě jistě sestupujícího celku zahájil rozehrou hostující tým a s balonem na svých kopačkách okupoval obrannou polovinu Vltavanu, jenomže se mu nedařilo dostat do střelecké pozice přes důslednou domácí defenzivu. Když se hra začala vyrovnávat, své iniciativy se chopily také Loučovice a jejich snažení bylo o poznání nebezpečnější. To první pramenilo v desáté minutě po útoku z pravé strany, s tím si ovšem Kamenský, jenž se po třech zápasech vrátil na svůj post, poradil a problémy neměl ani při zakončení jednoho z domácích hráčů po následném rohovém kopu.

Problémy Sokola nadále přetrvávaly. Ten měl velké obtíže dostat se skrze fungující obranu a případné střele scházela buď potřebná razance, směr a nebo si s ní v klidu poradil zkušený Hüttner. A co se Chvalšinám nepodařilo, z toho úročil jejich sok. V sedmnácté minutě se po další standardní situaci od rohového praporku do zakončení dopracoval Bronislav Bäuml v situaci, kdy dostal dostatek prostoru a tím otevřel gólový výčet zápasu. Velké varování pro hosty navíc přinesla situace o několik minut později, v níž byl vybíhající Kamenský oklamán kličkou, ale gólovou radost po souhře dvou loučovických forvardů přerušil zdvihnutý praporek pro postavení mimo hru.

Snaha o vyrovnání se svěřencům Petera Fábiána upřít rozhodně nedala, jenže ti stále nemohli najít recept na obranný blok Vltavanu, načež ten nadále hrozil z nakopávaných balónů a brejkových úniků. Jeden z nich navíc chvalšinská defenziva řešila v rozporu s pravidly a přímý kop z nebezpečné palebné pozice vyvolal další radosti na straně domácího mužstva. Na prvotní pokus přes zeď do středu brány sice Kamenský dokázal zareagovat, jenomže míč neudržel ve své moci a před dorážejícím Michalem Tomanem stála snadná výzva pět minut před koncem úvodní půle. 

Scénář hry se ve zbývajícím čase nezměnil a ještě před poločasovým hvizdem mohli jít domácí hráči do trháku, když nadále hrozili z brejků, ale znovu se již síť v obléhané brance nerozvlnila. 

To nastalo až po změně stran v protilehlém zařízení, kam vedli své útoky opět hráči Vltavanu. Pouhých sedm minut po zahájení pokračující fáze utkání znovu přišla chvíle pro Bronislava Bäumla, jenž centr z levé strany hlavou usměrnil tam, kam potřeboval a šance na dobrý výsledek se pro stranu Sokola výrazně snížily a to navíc nadále podporoval ubývající čas.

Chvalšiny si vypracovaly hned dvě po sobě jdoucí dobré průnikové situace na sklonku odehrané hodiny hry, jenomže jim pomezní rozhodčí nedovolil v akci pokračovat signalizovaným postavením mimo hru, což po minimálně kontroverzním uvážení pomezního rozhodčího hostující tým reklamoval, byť neúspěšně. To zvedlo vlnu nevole na hřišti i na lavičce v podání chvalšinského týmu a další situace znovu hrála pro domácí. Ti byli nejprve blízko čtvrté branky, když si Klíma málem vsítil vlastní gól v momentě, kdy jeho snaha o uklidnění hry skončila na tyči, ale o deset minut později neorganizovaná obrana hostí otevřela prostor pro Jana Fejtka, jenž bez obtíží zvýšil na 4:0 pouhou čtvrthodinu před koncem utkání.

A protože Chvalšiny kvůli vysoké absenci stále laborují s úzkým kádrem, byly z důvodu zdravotní indispozice pilíře M. Postla nuceny dohrát závěrečnou desetiminutovku utkání v oslabení o jednoho muže v poli. Toho Loučovičtí využili o pouhé tři minuty později, kdy se celý tým fotbalem doslova bavil a ukázkovým lobem přes bezmocného chvalšinského brankáře uzavřel pětigólový debakl Viktor Hammer.

Chvalšiny sice po utkání ochutnaly pachuť vysoké prohry a nemilé tečky za sezónou, ale náladu jim značně zlepšila jistota záchrany a obrovský skok tabulkou za několik posledních zápasů, kdy se tým z posledního místa vyškrábal na konečnou desátou příčku. Příjemnější den a dokopnou si naopak udělal Vltavan, když jistý sestup ve velmi neúspěšné sezóně uzavřel svým nejlepším výsledkem a to i bez trojice klíčových hráčů, kteří do zápasu nemohli pro karetní tresty nastoupit.

Zdroj:Imrich Hrabovský - TJ Sokol Chvalšiny



Ohlasy k zápasu


Vltavan Loučovice
Martin Hüttner (kapitán): Dali jsme po minulém týdnu dohromady celých jedenáct lidí, když nám přišel vypomoct Míňa Somolík. Ten mimochodem nastoupil na jaře do čtyř zápasů z nichž máme sedm bodů. Bůhví, kde bychom byli, kdyby si přišel zahrát častěji... Jak napovídá výsledek, byli jsme ve velkém vedru aktivnější a vytvořili si spoustu šancí. Chvalšinám jako kdyby stačilo na žízeň to vedro. Jsme rádi, že jsme zpackanou sezónu zakončili více než důstojně a po delší době slyšeli potlesk od fandů. K nejlepším na hřišti patřili asi Dostal s Tomanem, ocenit ale zaslouží všech jedenáct statečných. Proti odevzdanému soupeři jsme předvedli týmový výkon.

TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Ačkoliv si to možná nebudeme chtít přiznat, při zápase v Loučovivích jsme měli v hlavě jistotu záchrany. A to také rozhodlo. Věřím, že kdyby nám ještě o něco šlo, přistoupíme k utkání zcela jinak a dokážeme jej vyhrát. Zkazit náladu jsme si výsledkem ale nenechali. Ten je sice krutý, ale prioritou pro nás je sezónní výsledek a splnění cíle, než poslední klání bez větší důležitosti, navíc jsme dohrávali o deseti hráčích. Za půlrok, kdy jsem vedl tým, klukům děkuji. Bylo patrné, že jsme udělali jistý progres, udrželi jsme příslušnost v krajské soutěži a před novým ročníkem před námi stojí další nové výzvy a plány. K rozhodčím se tentokrát vyjadřovat nebudu. Pochvalu a měřítko v sezónní rozlučce snesl snad jen Lukáš Fučík, jinak byl náš výsledný výkon, řekněme, nedobrý. Nechci ovšem nikoho shazovat, kluci se snažili, ale zkrátka nám to tentokrát nešlo.



Sestavy


Vltavan Loučovice
M. Hüttner [-] - J. Matulík [-] , M. Toman [-] , V. Hammer [-] , B. Bäuml [-] , M. Somolík [-] , J. Peltán [-] , T. Dostál [-] , J. Beran [-] , J. Fejtek [-] , M. Zayml [-]

TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - R. Kaprál [-] , J. Klíma [-] , V. Rychtář [-] , V. Decarli [-] , L. Fučík [-] , M. Postl [-] , P. Postl [-] , J. Decarli [-] , T. Holas [-] , J. Motz [-] (46. P. Zwifelhofer [-] )

ŽK: 73. J. Matulík - 44. J. Decarli .
Hráči zápasu: T. Dostál , B. Bäuml , M. Toman - L. Fučík .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Hnilička Jaroslav - BARVA Karel, JANDA Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Loučovice budou oslabeni o 3 hráče, čehož Chvalšiny využijou.

Tip experta: výhra domácích

V zápase kde o nic nejde. Domácí se rozloučí s nepovedenou sezónou výhrou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích