0:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.08.2022 17:00

2.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Česká Třebová si připsala cennou výhru na hřišti jednoho z největších favoritů soutěže!


Branky


5

Českotřebovský tým si po minulém domácím zaváhání spravil chuť a díky brance forvarda Zdeňka Vaňouse si odvezl z litomyšlského hřiště velmi cennou a důležitou výhru 1:0. Litomyšl nedokázala navázat na vítězství z oblastního derby a v prvním domácím utkání sezóny tak nezískala ani bod. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Svižný a důrazný úvod zápasu

V sobotu 13.8.2022 přivítala litomyšlská Jiskra na svém domácím hřišti sousedy z nedaleké České Třebové. Domácí fanoušci byli po předchozím vítězství v derby plni očekávání a jistě byli také přesvědčeni o druhé výhře v řadě. Tím spíš, že celek z České Třebové nedokázal v prvním kole na domácím hřišti získat ani bod po prohře s Holicemi. Česká Třebová však rozhodně do Litomyšle nepřijela s poraženeckou náladou, spíše naopak. Již od první minuty bylo cítit, že hostující hráči jsou odhodláni napravit předchozí zaváhání a odvést si z Litomyšle pokud možno plný bodový zisk. V utkání to jiskřilo již od samotného úvodu. Hned ve druhé minutě si hostující Patrik Müller vysloužil po opravdu hodně tvrdém zákroku žlutou kartu. Zde však mohl být hráč České Třebové ještě rád, že rozhodčí tento skluz do nohou domácího hráče neocenil rovnou kartou červenou, jelikož intenzita byla opravdu vysoká. Hrálo se tak naprosto bez servítek a zároveň ve vysokém herním tempu.    

 

 

Rozhodující moment přišel krátce po půl hodině hry. 

Ačkoliv se hrálo velmi svižně, úvod utkání byl na šance poměrně skromný. Zvrat a zásadní moment celého zápasu se odehrál chvíli po necelých třiceti minutách hry. Česká Třebová se dostala do vedení a gól vsítil kdo jiný než hráč, kterého si fanoušci svými hlasy zvolili jako hráče úvodního kola soutěže, a který patří v každém zápase k největším oporám českotřebovského celku. Hrdinou okamžiku se stal osvědčený střelec Zdeněk Vaňous, který krásnou střelou rozvlnil síť za domácím brankářem Tomášem Jílkem a poslal tak svů tým do jednogólového vedení, které nakonec znamenalo obrovsky cennou výhru pro hostující hráče. Malou chvíli potom mohla Česká Třebová své vedení ještě navýšit. Sám na branku se řítil Novotný, skórovat však bohužel pro hosty nedokázal a do kabin se tak po prvním poločasu odcházelo za stavu 1:0 pro celek z České Třebové. 

 

Druhý poločas ve znamení dobývání

Druhou půli domácí Litomyšl doslova zamkla své protihráče na vlastní polovině hřiště. Snažili se vyvíjet velký tlak, hostující defenziva však pracovala velmi zodpovědně a obětavě. Českotřebovskému týmu se dařilo odolávat útokům domácích a sami se snažili hrozit z nebezpečných rychlých protiútoků. Domácí obrana se tak musela mít stále na pozoru a musela se také do konce zápasu soustředit na to, aby nějaký z protiútoků neskončil brankou a zápas tak nebyl nadobro rozhodnutý. 

 

 

Česká Třebová uhájila nejnižší možné vítězství. 

Přestože tlak domácích neuvadal a byla cítit velká touha po alespoň zremizování utkání, hostující hráči si tento těsný výsledek 1:0 zkušeně uhlídali a dovedli utkání do vítězného konce. Po selhání z minulého týdne si tak celek České Třebové výrazně vylepšil reputaci a udělal svým fanouškům určitě velkou radost. Naopak domácí své fanoušky svým výkonem a hlavně výsledkem nepotěšili, přejme jim však, ať se jim zadaří alespoň příští týden, kdy se poperou o další body na hřišti celku z Holic.  

 



Sestavy


TJ Jiskra Litomyšl
T. Jílek [-] - V. Folta [-] , P. Urban [-] , M. Sršeň [-] , L. Jiskra [-] (69. J. Hašek [-] ) , M. Hašek [-] (76. M. Štegner [-] ) , J. Štoudek [-] , J. Jireček [-] , J. Zeman [-] (46. Š. Čermák [-] ) , L. Tomšů [-] , J. Paclík [-]

FK Česká Třebová
J. Truhlář [-] - J. Flídr [-] (84. A. Rybka [-] ) , M. Krása [-] (79. Š. Fric [-] ) , V. Langer [-] , O. Bohunek [-] , M. Deml [-] , Z. Vaňous [-] , P. Müller [-] , L. Sejkora [-] , V. Novotný [-] (89. F. Grepl [-] ) , J. Deml [-]

ŽK: 2. P. Müller , 57. L. Sejkora , 70. J. Deml , 72. V. Langer .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Suchomel Karel - LOUVAR Jakub, MORÁVEK David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Koukola

Expert: Jakub Hrdý
Tip experta: výhra domácích

V tomto zápase favorizuji domácí tým. Litomyšl dokázala v prvním kole porazit rivaly ze Svitav a po velmi úspěšné minulé sezóně opět Litomyšl naváže na vítěznou šňůru.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích