Filip Wimmer :" Pocházím z fotbalové rodiny"

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Fanoušci tě zvolili hráčem kola, jaké jsou tvé pocity?
Mnohokrát všem fanouškům děkuji, náš týmový pokladník si na mě již brousí zuby. Ocenění však beru jako zásluhu celého týmu.
V zápase 6. kola jsi vstřelil vítěznou branku v 86. minutě, jak se rodila gólová situace?
Na konci vyrovnaného utkání Lukáš Benda pohotově rozehrál standardní situaci, která skončila faulem ve vápně hostujícího gólmana na našeho Štěpána Houdka. Následnou penaltu jsem si vzal na svá bedra a nutno uznat, že se dala kopnout mnohem lépe. Následný tlak Libišan naše obrana odskákala skvěle a body tak zůstaly ve Vysokém Mýtě.
Jak jsi se dostal k fotbalu?
To už je celkem historie.. Pocházím z fotbalové rodiny a tak mě před 20 lety vzali rodiče na první trénink a nakonec se z toho vyklubala poměrně velká láska k fotbalu.
V čem je podle tebe tvá největší přednost?
Hodně se to vyvíjí. Dříve byl můj fotbal založen hlavně na běhaní, soubojích se spoustou chyb a naivity. Se zkušenostmi si troufnu říct, že už tolik chyb nedělám, těžím z dobrého přehledu ve hře a baví mě otevřená kombinační hra. Chci být také leadrem, myslím si, že mám vlastnost strhnout tým, pokud je potřeba.
Aktuálně jste na 5. místě, jak hodnotíš výkony týmu?
Vysoké Mýto B prošlo v létě poměrně velkou reorganizací. Máme nový a nadšený realizační tým. Hodně se posílilo, mnoho kluků přišlo vyztužit kostru týmu z vysokomýtského A týmu. Vrátili se kluci, kteří hráli v okolních klubech a také si připojily šikovné mladé pušky z dorostu. Se všemi těmito změnami přichází samozřejmě také chuť rvát se o nejvyšší příčku. Začátek sezóny ale herně není úplně ideální. Bude nám to asi chvilku trvat. Nakonec i bodově by to mohlo být lepši, mrzí nás zejména zápas s Přeloučí, ve kterém jsme jednoznačně chtěli všechny body.
Tvůj nejméně oblíbený soupeř?
Přiznám se, že všechny týmy ještě nahrané nemám. Z minulé sezóny si však pamatuji velmi dobře Horní Ředice, které se prezentovali kvalitní hrou. Už se na vzájemný zápas těším, bude to pro nás velká výzva.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.