"Nechal jsem se ostříhat podle Torrese a byl jsem na turecké svatbě" říká Lukáš Benda

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jsi začínal s fotbalem?
S fotbalem jsem začal asi jako každý tak, že mě rodiče přivedli jako malého na fotbalový stadion na trénink. Jeden můj děda byl sám fotbalistou ve Vysokém Mýtě a později i úspěšným trenérem. Druhý děda vozil dlouhá léta A-tým na venkovní zápasy jako řidič autobusu. Navíc jsem se chodil s rodiči dívat a fandit staršímu bráchovi. Tak že fotbal u nás doma byla jasná volba.
Máš nějakou zajímavou historku spojenou s fotbalem?
Zajímavých historek mam z fotbalu víc než dost. Jedna taková byla, že jsem se díky fotbalu ocitl v Německu na turecké svatbě. Jako malí jsme jezdívali do Berlína na halové turnaje, kde si nás rozebírali do rodin. Mě společně s našim gólmanem si vzala turecká rodina a den před hlavním turnajem jsme s nimi byli do rána na velké svatbě. Do té doby jsem nic takového neviděl. Následný den jsme vstali brzy ráno na turnaj, který jsme pak celý ovládli a odvezli si velkou trofej do Vysokého Mýta.
Tvůj fotbalový vzor?
Nikdy jsem asi úplný fotbalový vzor neměl, ale když už bych měl vybrat, tak jsem rád sledoval v anglické lize řádit Fernanda Torrese. Jednou jsem se podle něho nechal i ostříhat
Top jedenáctka podle tebe? Hráči z celého světa
Ederson - James, Van Dijk, Dias - Hakimi, De Bruyne, Bellingham, Davies - Messi, Haaland, Mbappe
Proti České Třebové jsi vstřelil dva góly, dokážeš nám popsat oba góly?
U prvního gólu jsem poslal dlouhý míč do levé strany na Filipa Lebedu, který vrátil zpět pod sebe na Jakuba Mokrejše. Ten si mě všiml v náběhu do vápna a poslal míč vzduchem, který přede mnou ale přizvedl obránce. Míč se dostal do souboje dvou obránců a Vojty Hájka, ze kterého se odrazil ke mně. V posledních zápasech mi zakončení moc nešlo, tak jsem nic nevymýšlel a poslal míč z halfvoleje na branku, kam zapadl krásně pod břevno. Druhý gól byl opět po našem dobrém důrazu ve vápně Třebové, kdy ze souboje Martina Kavky s obráncem vyplul míč přímo ke mně a já byl tváří v tvář brankáři, kterého jsem nadvakrát překonal a mohl podruhé slavit.
Vašemu týmu se poměrně daří, v čem je podle tebe vaše síla?
Zatím to herně úplně ideální není, ještě nás čeká hodně práce, ale myslím si, že naše největší síla je v tom, jaká jsme dobrá parta, což ve fotbale znamená strašně hodně.
Co by jsi vzkázal vaším fanouškům?
Těm nejvěrnějším především děkuji za podporu, kterou od nich máme. Doufám, že jim budeme dělat na hřišti radost předvedenou hrou a přitáhneme každým zápasem více a více fanoušků.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.