Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2022 17:00

4.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Choceň nestačila na Svitavy


Branky


7

Svitavy dokázaly především díky dominantnímu výkonu v prvním poločasu ovládnout pikantní duel s Chocní a po bezpečné výhře 4:2 si tak došly pro velmi cenné tři body ze hřište soupeře. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

1. poločas

Choceňský tým přivítal ve 4. kole krajského přeboru nebezpečný celek z nedalekých Svitav. Choceň dokázala v posledním utkání vyzrát na Třemošnici a plánovala tak získat druhou výhru v řadě. Proti však byl svitavský výběr, který byl po minulém týdnu v totožné situaci poté, co porazil trápící se tým z Přelouče. Čekalo nás tak utkání dvou velmi vyrovnaných celků.  

 

První poločas vyšel hostům na jedničku.

Přestože se svitavskému týmu v minulosti na domácím hřišti Chocně příliš nedařilo, tentokrát bylo od první minuty zjevné, že chtějí svitavští hráči tuto ne úplně lichotivou bilanci přerušit a získat tak v ideálním případě všechny tři body za výhru. K tomu bylo velmi blízko už po úvodních dvaceti minutách hry, když se hostům podařilo vstřelit hned dvě rychlé branky. Poprvé se svitavským podařilo skórovat v 16. minutě, když se po velmi nebezpečné standartní situaci téměř z rohu pokutového území dokázal prosadit Jakub Chlup - 1:0. Netrvalo to ani pět minut a hostující fanoušci se mohli radovat znova. Tentokrát v minutě 19., když se svitavskému celku opět povedlo vstřelit gól ze standartní situace. Střelcem druhé branky se stal dvacetiletý talent Michal Brázda, který tak svému týmu nabídl již dvougólové vedení. Ani to však namlsaným hostům nestačilo a jejich snaha o další gólové situace pokračovala neustále dál. Ve 40. minutě se tedy stav utkání měnil potřetí. Rychlého protiútoku využil další mladík ve svitavských barvách a ze souboje jeden na jednoho proti domácímu brankáři vyšel tento ofenzivní hráč vítězně. Tento gól si na své konto připsal Kristián Pikovský. Svitavy tak měly k dispozici již třígólové vedení a naopak hráči Chocně si o poločasové přestávce měli v kabině po jednoznačné první půli určitě co říct.    

2. poločas

Choceň se nevzdala.

Přestože první poločas domácím nevyšel vůbec podle jejich představ, po poločasové přestávce a dvojnásobné změně v sestavě se chocenští hráči nadechli ke zdramatizování dosavadního jednoznačného vývoje utkání. Domácí věděli, že v této situaci je velmi důležité vstřelit brzký gól po příchodu na hrací plochu a okamžitě tak znervóznit své soupeře. Přesně to se také povedlo. V 56. minutě využil domácí Jaroslav Vatrala nedůrazu obrany před pokutovým územím, dokázal se s míčem otočit a přesnou ranou přímým nártem nedal svitavskému brankáři žádnou šanci k tomu, aby míč vytěsnil mimo tři tyče. Choceň tak snížila na 3:1 a dále se snažila o to, aby hostům ze Svitav zbytek utkání co nejvíce znepříjemnila. Další rána pro hosty přišla v 74. minutě, když se domácí dokázali prosadit podruhé a najednou tak při stavu 3:2 stačila jediná branka k tomu, aby se utkání přetavilo v senzační remízu. Druhým choceňským střelcem se stal Marek Coufal, který se dostal k dlouhému balónu za obranu a v nelehké situaci se z velkého úhlu opřel do míče a výstavní střelou překonal překvapeného gólmana, který s takto precizním zakončením určitě nepočítal. Domácí tak opravdu neměli daleko k tomu, aby zpočátku beznadějné utkání dokázali ještě heroicky zremízovat. To se však nakonec boužel pro domácí nestalo a rozhodující gól padl na opačné straně. pouhých pár minut před koncem základní hrací doby se dokázal po velmi povedené kličce v pokutovém území uvolnit svitavský Jan Palatka a následnou střelou definitivně rozhodnul o konečném výsledku utkání. Svitavy si tak z Chocně po výsledku 4:2 odvezly po dlouhé době plný bodový zisk a připsaly si tak již druhou výhru v krajském přeboru v řadě. Choceň naopak na minulé vítězství navázat nedokázala a z tohoto utkání tak domácí hráči odešli s prázdnou.          



Ohlasy k zápasu


FK Agria Choceň
Trenér Petr Zahálka do domácí web: Odehráli jsme velice špatný první poločas. Chyběl pohyb, špatně jsme bránili, přicházely laciné ztráty. K tomu jsme soupeři darovali během pěti minut dvě branky ze standartek. Druhý poločas jsme začali konečně běhat a podařilo se nám snížit na 2:3. Chvilku před koncem nás bohužel hra na riziko stála čtvrtou branku.




Sestavy


FK Agria Choceň
V. Krátký [-] - P. Zahálka [-] , J. Kužma [-] , A. Vágner [-] , R. Matějka [-] , M. Laky [-] , Š. Štanglica [-] , T. Pánek [-] (46. J. Vatrala [-] ) , M. Coufal [-] , M. Fikejz [-] , O. Dolníček [-] (46. P. Vychytil [-] )

TJ Svitavy
T. Cabal [-] - J. Novák [-] , V. Ehrenberger [-] (77. Š. Mauer [-] ) , K. Pikovský [-] , J. Palatka [-] , M. Čížek [-] , D. Svoboda [-] , D. Veselský [-] , M. Brázda [-] , J. Chlup [-] , J. Tůma [-]

ŽK: 72. V. Krátký .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: Kudyn Milan - SUCHOMEL Karel, VOJTA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Vojtěch Koutský
Tip experta: výhra hostů

I přes těžký los a dvě prohry na úvod soutěže Svitavy toto utkání zvládnou.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích