V. Folta 9.
M. Fikejz 32. (vl.)
P. Malý 54.
3:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.11.2022 13:30

7.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Pátá prohra v řadě pro Choceň


Branky


9. V. Folta , 32. M. Fikejz (vl.) , 54. P. Malý - 21. P. Zahálka
7

Litomyšlská Jiskra si s přehledem pohlídala utkání s poslední Chocní a po výsledku 3:1 si tak dokráčela pro další cenné vítězství. Jeden z choceňských hráčů v průběhu utkání uviděl červenou kartu a svému týmu tak snahu o alespoň nějaký bodový zisk ještě více zkomplikoval.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V sobotu 12.11.2022 se proti sobě v rámci dohrávky 7. kola krajského přeboru postavily domácí Jiskra Litomyšl a poslední celek průběžného pořadí, tedy Choceň. Domácí měli na svém kontě hned pět výher v řadě a tato skvělá bilance je tak pasovala do pozice jasného favorita. Na druhé straně Choceň navíc zažívala naprosto opačnou situaci. Hosté nasbírali čtyři prohry za sebou a zaslouženě se tak nacházeli na samém chvostu průběžného pořadí naší soutěže.

 

První půle vyzněla lépe pro domácí.

Od úvodních minut se hrálo utkání ve velmi vysokém tempu. Hosté z Chocně se snažili hrozit především po své pravé straně a ohrožovat tak branku svého soupeře. V 10. minutě zápasu se ale trefili domácí fotbalisti. Konkrétně se jednalo o již skoro tradičního střelce Vojtěcha Foltu, který tak svým brzkým gólem poslal litomyšlskou Jiskru do vedení. Na tuto inkasovanou branku reagovali hostující hráči tak, že se více zatáhli do defenzivy, soustředili se více na obrannou činnost a svého soupeře se snažili překvapit rychlými protiútoky. No a tato snaha se hostům poměrně rychle vyplatila. Ve 21. minutě se dokázal prosadit jednačtyřicetiletý choceňský kanonýr Petr Zahálka a opět tak vyrovnal průběžné skóre tohoto utkání. Vzápětí ale iniciativu přebrali litomyšlští hráči. Ti stupňovali svůj tlak, až se dočkali druhého gólu. K tomu sice výraznou měrou přispěl jeden z hostů, ale branka se samozřejmě i tak počítá. Choceňský Martin Fikejz si nešťastně vstřelil vlastní gól a ve 32. minutě tak svého soupeře poslal do důležitého vedení. Litomyšl si tedy vzala zpět vedoucí stav a do závěru první půle již tento dobrý výsledek dokázala udržet.

 

Druhý poločas domácí zvládli.

Ve druhém dějství se hrálo poměrně zajímavé utkání, ve kterém se hra přelévala z jedné strany na druhou. Výraznější převahu si ale přece jenom dokázali vytvořit spíše hráči domácí Litomyšle a z této dominance také vyplynula čtvrtá branka utkání. V 54. minutě se po krásné individuální akci na malém prostoru dokázal trefit Petr Malý a svému celku tak zajistil již dvougólový náskok. Choceňským se tak začala naděje na dobrý výsledek pomalu, ale jistě vzdalovat a o pár minut později pro ně navíc bylo ještě hůře. V 65. minutě se po druhé žluté kartě nechal vyloučit střelec jediné choceňské branky Petr Zahálka a jeho tým tak musel po zbytek utkání hrát v početní nevýhodě. Tím se jistá naděje pro hostující hráče již definitivně rozplynula. Domácí si tak následující minuty s přehledem pohlídali a dovedli toto důležité utkání do vítězného konce. Chocni se tedy ani na popáté nepodařilo bodovat a nadále tak zůstává na poslední příčce průběžného pořadí krajského přeboru.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Litomyšl
Hráč Ondřej Peleška: Zápas začal ve velkých obrátkách. Choceň se snažila útočit, branku jsme ale dokázali vstřelit už v 10. minutě my. Nicméně to nám paradoxně spíše uškodilo. Hosté totiž následně začali velmi intenzivně bránit. Ve 21. minutě se změnilo skóre na 1:1. Poté ale narostl náš tlak, a i díky pomoci hostujícího hráče jsme se dostali do vedení 2:1. Utkání bylo následně celkem vyrovnané, větší převahu ale měla přece jenom Litomyšl. V 54. minutě jsme se díky krásné individuální akci Petra Malého dostali do vedení 3:1 a následně už jenom v poklidu dohráli utkání do konce.




Sestavy


TJ Jiskra Litomyšl
T. Jílek [-] - M. Hašek [-] , V. Kristek [-] (76. O. Peleška [-] ) , P. Škeřík [-] (80. J. Hašek [-] ) , J. Jireček [-] , P. Urban [-] (40. P. Malý [-] ) , V. Folta [-] , P. Kundera [-] (87. L. Jiskra [-] ) , L. Tomšů [-] , J. Štoudek [-] , M. Sršeň [-]

FK Agria Choceň
V. Krátký [-] - J. Vatrala [-] (71. T. Pánek [-] ) , Š. Štanglica [-] , M. Coufal [-] , P. Zahálka [-] , J. Kužma [-] (84. J. Netolický [-] ) , A. Vágner [-] , R. Matějka [-] , M. Laky [-] , M. Fikejz [-] , O. Dolníček [-]

ŽK: 36. M. Sršeň - 53. P. Zahálka . ČK: 65. P. Zahálka .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Linhart Lukáš - KOVÁŘ Matouš, FRANK Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Ondřej Peleška
Tip experta: výhra domácích

V tomto utkání určitě napravíme špatný výkon z minulého kola a Choceň porazíme.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích