0:3
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2022 15:00

9.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Litomyšl schytala na domácím hřišti nepříjemnou prohru


Branky


5

Horní Ředice utkání s Litomyšlí naprosto jasně ovládly, a i přes venkovní hřiště si tak odvezly všechny tři body. Ředice se tak nadále drží na průběžném druhém místě, pouhý bod za vedoucími Libišanami.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

TJ Jiskra Litomyšl přivítala v sobotu 1.10.2022 v rámci 9. kola krajského přeboru na svém hřišti jednoho z největších aspirantů na celkové prvenství v soutěži. Horní Ředice se zatím mohou těšit z velmi kvalitních výsledků a také velice dobrého postavení v průběžné tabulce, hned za velmi suverénními Libišanami. Za to Litomyšl se letos zatím s příliš dobrou formou nepotýká a s devíti získanými body se tak nachází ve spodních patrech tabulky. Litomyšl ale na svém hřišti dokázala remízovat například s vedoucími Libišanami a hosté z Ředic tak toto utkání v žádném případě nesměli podcenit.  

 

První poločas domácí nezvládli.

Úvod zápasu začal podle očekávání. Hosté drželi míč na svých kopačkách, udávali tempo hry a kombinačními akcemi se snažili pronikat do litomyšlské obrany. Domácí se naopak nijak extrémně nehnali dopředu a snažili se hlavně neinkasovat v prvních minutách utkání. Tento plán se ale domácím fotbalistům ani trochu nepovedlo dodržet. Horní Ředice se totiž už v 7. minutě díky povedené trefě Jiřího Janouška dostali do rychlého jednogólového vedení. Tato brzká branka pochopitelně druhý celek tabulky ještě více uklidnila a hosté tak nabili ještě většího sebevědomí. Následně se ale dostali více do hry i domácí fotbalisti a hra se tak začala čím dál více vyrovnávat. Místy se dokonce zdálo, že litomyšlská Jiskra má i víc ze hry a mohlo by tak teoreticky dojít k nějaké vyrovnávací brance. To ale zkušení hosté nehodlali dopustit a místo toho následně sami udeřili. Ve 30. minutě utkání poslal svůj tým do dvougólového vedení ředický Václav Morávek, a ještě více tak hostující tým čtvrt hodiny před koncem prvního dějství uklidnil. Domácí se ale přesto sympaticky snažili s velmi nepříznivým vývojem zápasu alespoň něco dělat a nehodlali celý zápas po půl hodině hry definitivně zabalit. Hráči Litomyšle se tedy snažili tlačit k brance Horních Ředic a pár minut před koncem první půle to dokonce po poměrně sporném zákroku uvnitř pokutového území hostů vypadalo, že se bude zahrávat pokutový kop. Píšťalka hlavního sudího ale zůstala němá a penalta se tak nekopala. Skóre se tedy už do samotného závěru první pětačtyřicetiminutovky nezměnilo a hosté mohli odcházet do kabin za velmi pohodlného dvougólového vedení.

 

Druhá půle podle podobného scénáře

Ačkoliv se určitě litomyšlský trenér snažil své hráče o poločasové přestávce vyburcovat k velkému obratu ve druhé půli, úloha domácího týmu byla opravdu velmi složitá. Fotbalistům Litomyšle se sice nedá upřít snaha ani nasazení, se kterým do druhého poločasu vstoupili, ale na velice kvalitní Horní Ředice to tentokrát bohužel pro domácí fanoušky bylo málo. Hostující hráči hru velmi zkušeně kontrolovali a nehodlali tak připustit žádné zbytečné drama. V úplném závěru celého utkání navíc hosté dokonce ještě navýšili svůj náskok. Sedmnáctiletému Adamu Kaufmanovi stačilo pouhých čtrnáct minut na place k tomu, aby se dokázal střelecky prosadit a udělat tak symbolickou tečku za tímto poklidným venkovním vítězstvím Horních Ředic na hřišti litomyšlské Jiskry.

 

Pozvánka na další kolo

TJ Jiskra Litomyšl bude v rámci 10. kola krajského přeboru zajíždět k dalšímu utkání na půdu nedalekého Lanškrouna. Oba celky dělí hned sedm příček v průběžném pořadí soutěže a šestý Lanškroun tak bude určitě jasným favoritem tohoto klání. Na druhé straně Horní Ředice čeká dost možná největší šlágr celého podzimního období. Do Ředic přijedou obrovsky kvalitní Libišany a bude se tak jednat o souboj prvního celku s druhým. Uvidíme tedy, který z těchto dvou se po příštím kole bude moci radovat z průběžného prvenství v naší soutěži.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Litomyšl
Hráč Ondřej Peleška: Ředice byly podle očekávání lepší na balónu. Dostali jsme velmi rychlý gól a Ředice tak mohly hrát naprosto v klidu. Následně se hra vyrovnala a začali jsme hrozit i my. Hosté si to ale pohlídali a přidali druhou branku. Na konci první půle to vypadalo, že bychom mohli kopat penaltu, rozhodčí ji ale bohužel nepísknul. Ve druhém poločase už se moc zajímavých věcí neodehrálo, pouze to, že Ředice dokázaly v úplném závěru potřetí skórovat a došli si tak pro tři body.




Sestavy


TJ Jiskra Litomyšl
T. Jílek [-] - M. Hašek [-] , P. Škeřík [-] , J. Jireček [-] (73. O. Peleška [-] ) , P. Urban [-] , V. Folta [-] , L. Tomšů [-] , J. Štoudek [-] , J. Paclík [-] , M. Sršeň [-] , M. Severa [-] (79. J. Hašek [-] )

FK Horní Ředice
J. Lindr [-] - M. Plašil [-] (16. O. Březina [-] ) , Č. Pithart [-] , A. Koreček [-] (76. A. Kaufman [-] ) , V. Skoumal [-] , A. Šenkýř [-] (89. M. Rejfek [-] ) , J. Janoušek [-] , P. Fous [-] (65. D. Obermajer [-] ) , V. Morávek [-] , D. Přibyl [-] , J. Březina [-]

ŽK: 55. P. Fous .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Poláček Libor - JUREČEK Michal, ŠIMEK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tomáš Koukola

Expert: Ondřej Peleška
Tip experta: výhra domácích

Věřím, že tento zápas zvládneme za tři body. Nečeká nás ale vůbec nic jednoduchého.