1:3
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2022 15:00

10.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lanškroun poprvé poražen na domácím hřišti


Branky


7

Litomyšl po výsledku 3:1 obrala o všechny tři body domácí Lanškroun a uštědřila tak svému soupeři první porážku na domácím hřišti. Rozdíl ve skóre však mohl být ještě výrazně vyšší, hostující hráči ale pálili jednu šanci za druhou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V sobotu 8.10.2022 přivítal Lanškroun na své doposud nedobytné domácí tvrzi protivníka z nedaleké Litomyšle. Lanškroun se v letošní sezóně těší poměrně dobré formě, jelikož se nacházel před tímto utkáním na vyšších patrech průběžné tabulky a na svém hřišti navíc ještě ani jednou neprohrál. Poslední dvě utkání v roli hosta však nezvládl a k tomu v obou zápasech inkasoval shodně čtyři góly. Litomyšlská Jiskra na tom ale byla ještě hůře. Po dosavadních utkáních se nacházela na třetím místě od konce a potřebovala tak už opravdu nutně bodovat. Čekalo nás tedy oboustranně velmi důležité utkání.

 

Neuplynula ani jedna minuta a už se měnilo skóre.

Hosté z Litomyšle naprosto zaspali první minutu tohoto utkání. Lanškroun poslal za obranu Litomyšle dlouhý balón, který se zprvu jevil jako odevzdaný. Míč totiž mohli poměrně v klidu sebrat litomyšlský stoper nebo gólman. Ani jeden z nich se však neměl k tomu, aby míč odehrál a každý spoléhal na toho druhého. Toho však využil lanškrounský kanonýr František Ptáček, který tuto situaci nevypustil, předsprintoval hostujícího stopera a následně zkušeně přehodil vyběhnutého gólmana. Neuběhlo tak ani 60 vteřin od zahájení utkání a domácí už se mohli radovat z brzkého vedení.

 

Následně přebrala iniciativu Litomyšl.

Hostující hráči se však z této rány velmi brzo oklepali a začali se snažit o co nejrychlejší vyrovnání. Litomyšl si vytvářela slibné náznaky na vyrovnání a v 17. minutě dokázala na inkasovanou branku díky poctivé práci litomyšlského Vojtěcha Folty adekvátně odpovědět. Skóre zápasu se tak spravedlivě opět vyrovnalo a stejně tak i hra. Oba týmy se snažily získat první půli tohoto zápasu na svoji stranu, gól si však už ani jeden z nich nepřipsal. Přesto je však nutné říci, že závěr první půle opět ovládli více hosté a nechybělo tak mnoho a mohli se postarat o otočení průběžného stavu ještě během prvního dějství.

 

Druhá půle ve vysokém tempu

Do druhé poloviny tohoto zápasu vstoupily oba celky s velmi vysokým nasazením. Hrálo se tak opravdu bojovné a ze začátku i vyrovnané utkání. Hosté z Litomyšle ale po pár minutách opět začali dominovat a jasně udávat tempo hry. Litomyšlské hráče ale srážela velmi špatná produktivita v zakončení a zároveň již tradičně velmi kvalitní výkon lanškrounského brankáře Ehrenbergera. V 70. minutě se však Litomyšl přece jenom prosadila. Do samostatného úprku se dostal opět velmi aktivní Folta a tentokrát se již nemýlil. Povedenou střelou překonal dobře vyběhnutého gólmana a poslal tak svůj tým do zaslouženého vedení. Následné minuty připomínaly spíše bitvu než fotbalové utkání. Lanškroun hrozil ojediněle ze standartních situací, zatímco litomyšlská Jiskra využívala otevřené a nezajištěné obrany svého soupeře k rychlým protiútokům. Jelikož hostující defenziva pracovala opravdu velmi spolehlivě, bojovní lanškrounští fotbalisté se už do další šance na zdramatizování utkání nedostali. Za to Litomyšl dvě minuty před koncem utkání ještě navýšila své vedení díky rychlému protiútoku a výbornému zakončení Lukáše Tomšů na konečných 3:1 a po kvalitním výkonu s velkým množstvím brankových příležitostí si dokráčela pro obrovsky cenné vítězství, které zároveň znamenalo první soutěžní prohru Lanškrouna na domácím hřišti. 

 

Pozvánka na příští kolo

Lanškroun čeká po třech prohrách v řadě jedno z dalších extrémně náročných utkání. Bude totiž zajíždět na horkou půdu celku z Libišan, což je aktuálně druhý celek průběžného pořadí. Na druhé straně litomyšlská Jiskra přivítá na svém domácím trávníku hosty z Moravan, což by měl být vzhledem k úplně poslednímu místu v tabulce velmi hratelný soupeř. Uvidíme tedy, jaké výsledky si pro nás obě mužstva v příštím týdnu připraví.     



Ohlasy k zápasu



TJ Jiskra Litomyšl
Hráč Lukáš Koukola: Do zápasu jsme bohužel špatně vstoupili a brzo inkasovali. Poté jsme ale začali hru ovládat a vytvářet si několik jasných šancí, které jsme ale mohli vyřešit lépe. Díky třem brankám jsme ale skóre utkání otočili a zápas tak naprosto zaslouženě vyhráli. Kluci podali velmi dobrý výkon.



Sestavy


FO Lanškroun
J. Ehrenberger [-] - D. Skalický [-] (75. T. Ďuriš [-] ) , D. Smrkal [-] (61. J. Ptáček [-] ) , V. Jílek [-] , Š. Kolomý [-] (86. V. Janda [-] ) , F. Ptáček [-] , L. Krejsar [-] (81. M. Šabata [-] ) , O. Macháček [-] , O. Veselý [-] , M. Pecháček [-] , O. Doležal [-]

TJ Jiskra Litomyšl
T. Jílek [-] - M. Hašek [-] , P. Škeřík [-] , J. Jireček [-] , P. Urban [-] (87. P. Malý [-] ) , V. Folta [-] (89. L. Jiskra [-] ) , P. Kundera [-] (78. O. Peleška [-] ) , L. Tomšů [-] , J. Štoudek [-] , J. Paclík [-] , M. Sršeň [-]

ŽK: 84. O. Macháček - 72. J. Paclík .
Počet diváků: 145. Rozhodčí: ŠKORPÍK Martin - ŠTANCEL Miroslav, KOPECKÝ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Lukáš Koukola
Tip experta: výhra hostů

Čeká nás hodně těžký zápas. Věřím ale, že máme na to, abychom vyhráli.

Tip: výhra domácích