4:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.10.2022 14:30

11.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Čtyřgólová podívaná v Litomyšli


Branky


8

Domácí Litomyšl naprosto bez problémů rozstřílela poslední Moravany a výrazně se tak posunula vzhůru v průběžném pořadí soutěže. Za to Moravany se nadále trápí na posledním místě tabulky a jejich soupeři se začínají pomalu, ale jistě vzdalovat. V utkání se již podruhé za sebou blýsknul dvěmi brankami útočník Vojtěch Folta.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Litomyšlská Jiskra přivítala v sobotu 15.10.2022 na svém trávníku poslední celek průběžného pořadí krajského přeboru. Do Litomyšle přicestoval tým z Moravan. Domácí Jiskra dokázala ve svém posledním utkání poměrně bez problémů porazit silný Lanškroun a uštědřila mu tak vůbec první letošní domácí prohru. Domácí tak mohli být před tímto duelem ve velmi dobrém psychickém rozpoložení a byli tedy i jasným favoritem tohoto zápasu. Na druhé straně poslední Moravany získaly za poslední tři utkání jeden jediný bod a potřebovaly se tak již nutně chytit a získat veledůležité body, které by je mohly dostat z průběžného posledního místa.

 

Výborný závěr prvního poločasu

Úvod utkání byl poměrně vyrovnaný. Oba týmy měly chvílema trochu více ze hry, ale k nějaké větší převaze to v prvních minutách tohoto zápasu nevedlo. Postupně se ale začala domácí Jiskra více a více rozehrávat a převyšovat svého soupeře. Zlomový okamžik celého utkání přišel ve 33. minutě, když se dokázal už potřetí během dvou zápasů trefit litomyšlský kanonýr Vojtěch Folta. Domácí se tak krátce po půl hodině hry dostali do jednogólového vedení a mohli se rázem výrazně uklidnit a hrát ve větší psychické pohodě. Od tohoto okamžiku začali domácí jasně kontrolovat vývoj hry a Moravany pomalu, ale jistě přestávali tempu Litomyšle stačit. Ještě během první půle se domácím podařilo své vedení navýšit. Dvě minuty před koncem poločasu se trefil litomyšlský obránce Petr Škeřík a ještě výrazněji tak svůj tým nasměroval za jasným vítězstvím. První půle tedy skončila dvougólovým náskokem domácího mužstva a hosty z Moravan tak čekala ve druhém dějství velmi náročná práce v podobě snahy o srovnání tohoto nepříznivého stavu.

 

Druhý poločas beze změny

Přestože si pravděpodobně hosté o poločasové přestávce v kabině řekli mnoho pokynů, jak se pokusit svůj výkon zlepšit a zkusit svého soupeře nějakým způsobem dostat pod tlak, druhá polovina utkání se odehrávala podle velice podobného scénáře jako ta první. V 60. minutě přidali díky své převaze domácí fotbalisti svoji třetí branku a nepostaral se o ni nikdo jiný než rozjetý střelec Vojtěch Folta. Jednalo se tak pro něj už o čtvrtou branku ze dvou posledních utkání a celkově pátou v letošním ročníku krajského přeboru. Ani třígólový náskok ale namlsaným domácím nestačil. Necelou čtvrt hodinku před koncem padl další gól. V 76. minutě se ještě stihl prosadit litomyšlský forvard Lukáš Tomšů a definitivně tak upravil konečné skóre tohoto duelu. TJ Jiskra Litomyšl si tedy dokráčela pro jednoznačné domácí vítězství a svojí druhou výhrou v řadě se tak výrazně posunula k vyšším příčkám průběžného pořadí soutěže.

 

Pozvánka na další kolo

Litomyšlská Jiskra bude v sobotu zajíždět k dalšímu utkání na horkou půdu do Pardubiček. Oba týmy od sebe dělí jeden jediný bod a bude se tak jednat o velice důležitý zápas pro obě strany. Moravany čeká jedno z nejtěžších utkání, jaké mohou v krajském přeboru vůbec přijít. Na moravanské hřiště totiž přicestuje lídr průběžné tabulky z Libišan. Bude se tedy jednat o souboj posledního celku s prvním a doufejme, že Moravany podají co nejlepší výkon a nabídnou nám společně se suverénními Libišanami zajímavou podívanou.



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Litomyšl
Hráč Ondřej Peleška: Zápas začal velmi vyrovnaně. Chvílemi jsme byli lepší my, chvílemi náš soupeř. Ve 33. minutě pro nás přišla první velká šance, kterou jsme dokázali proměnit. Od té doby Litomyšl dominovala, což potvrzují postupně přidané branky do sítě Moravan. Utkání skončilo 4:0 a připsali jsme si tak velice důležité tři body do tabulky.




Sestavy


TJ Jiskra Litomyšl
T. Jílek [-] - M. Hašek [-] , P. Škeřík [-] , J. Jireček [-] , P. Urban [-] (80. P. Bálský [-] ) , V. Folta [-] , P. Kundera [-] (74. L. Jiskra [-] ) , L. Tomšů [-] , P. Malý [-] (71. O. Peleška [-] ) , J. Štoudek [-] , M. Sršeň [-]

TJ Sokol Moravany
F. Metelka [-] - Š. Janatka [-] (64. J. Richter [-] ) , M. Kosina [-] (75. J. Pačes [-] ) , D. Teplý [-] , P. Formánek [-] , J. Beran [-] , D. Kosina [-] , V. Novák [-] (58. R. Šafránek [-] ) , M. Knotek [-] , M. Lukas [-] , J. Lukas [-]

Počet diváků: 74. Rozhodčí: Kudyn Milan - ŠTANCEL Miroslav, POLÁČEK Libor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2022 09:43

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 08:57

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 06:26
Tomáš Koukola

Expert: Radek Stýblo
Tip experta: výhra domácích

Litomyšl zápas s posledními Moravanami zvládne a připíše si další tři body.

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 11:53

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 20:25

Tip: výhra domácích