Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.10.2022 14:30

11.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sedmigólová podívaná v Chocni


Branky


20. J. Kužma , 39. M. Šabata , 85. M. Laky - 19. D. Zrůst , 48. D. Salfický , 65. M. Řehák , 91. S. Mach
8

Heřmanův Městec dokázal otočit nepříznivý stav v utkání proti Chocni a po výsledku 4:3 tak získal velmi cenné tři body z venkovního zápasu. Heřmanův Městec se díky této výhře dostal až na průběžné čtvrté místo krajského přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V rámci 11. kola krajského přeboru přivítala domácí Choceň na svém hřišti velmi kvalitní celek z Heřmanova Městce. Choceň získala z posledních třech utkání pouze jeden bod a potřebovala tak již nutně bodovat, aby se vyhnula postupně se blížícím sestupovým příčkám. Na druhé straně hosté z Heřmanova Městce se před tímto kláním mohli těšit z poměrně dobré formy, ačkoliv v posledním utkání podlehl suverénním Libišanům. Čekalo nás tedy určitě zajímavé a pro oba týmy důležité utkání.

 

První půle vyšla lépe domácím.

Toto atraktivní utkání bavilo přítomné fanoušky od samotného úvodu. Uběhlo pouhých dvacet minut a stav utkání už se stihl dvakrát změnit. V 19. minutě se nejprve dostali do vedení hráči Heřmanova Městce. Hostující Dominik Zrůst si naběhl na povedený centr do pokutového území a tvrdou střelou na přední tyč propálil gólmana Chocně. Domácí se však dokázali po této brance velmi rychle vzpamatovat a vzápětí se také dočkali vstřelené branky. Téměř okamžitě po rozehrávce přilétl za obranu Heřmanova Městce velmi dobrý pas, na který si odvážně naběhl choceňský Jakub Kužma, prohnal se kolem vyběhnutého brankáře a střelou do prázdné brány srovnal průběžný stav tohoto utkání. Následně se hra trochu uklidnila a začínalo to pomalu vypadat, že by první půle mohla skončit právě remízovým výsledkem. Domácí Martin Šabata byl ale proti a ve 39. minutě zařídil svému týmu těsné jednogólové vedení. Šabata obdržel z levé strany přesný přízemní centr, prvním dotykem si míč ideálně zpracoval do pohybu a z druhého dotyku pohotově střelou po zemi na zadní tyč překonal bezmocného gólmana hostů. Domácí Choceň si tak v průběhu prvního dějství vypracovala velmi cenné vedení a na poločasovou přestávku tak její hráči mohli odcházet o něco spokojenější než jejich soupeř.

 

Druhý poločas přinesl hned čtyři branky.

Trenér Heřmanova Městce musel své svěřence o poločasové přestávce evidentně pořádně namotivovat, protože vstup hostů do druhého dějství byl více než povedený. Jen tři minuty po zahájení druhé poloviny utkání se totiž hostující fotbalisti mohli radovat z vyrovnávací branky. Ve 48. minutě využil David Salfický nepřesvědčivého zákroku choceňského gólmana a pohotovou dorážkou do prázdné brány tak srovnal stav utkání na 2:2. Hosté se tedy velmi rychle dostali zpět do zápasu, ale remízový stav jim jednoznačně z tohoto zápasu nestačil. V 65. minutě vyslal Marek Řehák z úctyhodné vzdálenosti tvrdý pozdrav na domácího brankáře. Ten se sice dokázal rychle přemístit, ale míč, který se ještě odrazil od země, nedokázal dostatečně zpacifikovat a balón se tak dostal až za záda choceňského Trkala. Heřmanův Městec se tak díky povedené trefě Řeháka dostal do vedení 3:2 a rázem byl velmi blízko zisku tří bodů z venkovního utkání. Choceň se ale s tímto výsledkem odmítala smířit a bojovala, co to jenom šlo. V 85. minutě se tato snaha vyplatila, když se osmnáctiletý Matyáš Laky prosadil na zadní tyči a vynikající centr důraznou ranou uklidil pod břevno hostující branky. Pět minut před naplněním základní hrací doby tak bylo skóre opět vyrovnáno a napětí na hřišti se dalo krájet. Moc nechybělo a utkání mohlo skončit remízou 3:3, hosté ale nakonec měli přece jenom o trochu lepší závěr a v 91. minutě strhli vývoj utkání na svoji stranu. Stanislav Mach obdržel velmi dobrý centr do pokutového území, využil uklouznutí dotírajícího obránce a následně křižnou ranou překonal vyběhnutého brankáře domácí Chocně. Hosté si tak mohli po vydřeném vítězství užít obrovskou euforii a slavit zisk velmi cenných bodů do průběžného pořadí soutěže.

 

Pozvánka na další kolo

Choceň čeká příští týden jedno z nejtěžších utkání podzimní části soutěže. Zajíždět bude na horkou půdu do Horních Ředic, odkud si ještě žádný tým neodvezl ani bod. Na druhé straně Heřmanův Městec přivítá v domácím prostředí předposlední Přelouč, což by pro Městec mohlo být jedno z lehčích utkání v soutěži. Nechme se ale překvapit, jaké výsledky si pro nás obě mužstva připraví.



Ohlasy k zápasu


FK Agria Choceň
Trenér Petr Zahálka do domácí web: Vývoj našich zápasů se opakuje. Hrajeme dobře, soupeře přehráváme, vytváříme si šance a neproměňujeme je. Pak přijde individuální chyba a soupeři darujeme zadarmo branku. Místo abychom vedli o tři, čtyři branky, tak prohráváme. Díky tomu jsme tam kde jsme. Nezbývá nám než se rvát o každý další bod.




Sestavy


FK Agria Choceň
T. Trkal [-] - A. Kaplan [-] , Š. Štanglica [-] , M. Šabata [-] , P. Zahálka [-] , J. Kužma [-] , A. Vágner [-] , R. Matějka [-] , M. Laky [-] , M. Fikejz [-] , O. Dolníček [-] (80. J. Vatrala [-] )

FK Jiskra Heřmanův Městec
R. Stýblo [-] - D. Zrůst [-] , J. Voženílek [-] (62. S. Mach [-] ) , T. Dvořáček [-] , D. Salfický [-] (80. F. Svoboda [-] ) , D. Jablečník [-] , O. Hauf [-] , M. Řehák [-] , L. Trnka [-] , R. Novák [-] (26. J. Čížek [-] ) , J. Řezníček [-]

ŽK: 92. S. Mach .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: Depeš Michal - ŠIMEK Zdeněk, ŠLOR Robert.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     15. 10. 2022 09:43

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 08:57

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2022 06:26
Tomáš Koukola

Expert: Radek Stýblo
Tip experta: výhra hostů

Věřím, že v tomto utkání podáme dobrý výkon a dovezeme domů plný počet bodů. Nečeká nás ale nic jednoduchého.

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2022 11:53

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2022 20:25

Tip: výhra hostů