3:3
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2022 17:00

5.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

O první ztrátu Libišan se zasloužila litomyšlská Jiskra!


Branky


20. P. Urban , 55. J. Paclík , 61. P. Škeřík - 15. Z. Chmelík , 38. L. Kraják (p.) , 51. Z. Semelka
6

Velmi suverénní Libišany poprvé v krajském přeboru ztratily body. Postaral se o to tým z Litomyšle, který si po velmi napínavé remíze 3:3 připsal velmi cenný bod proti jednomu z nejsilnějších soupeřů v soutěži a to i přesto, že hrál od 37. minuty bez vyloučeného kapitána.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

1. poločas

 

Litomyšlská Jiskra čelila v sobotu 3.9.2022 na svém domácím hřišti doposud stoprocentnímu a velmi přesvědčivému celku z Libišan. Ten působil ve všech předchozích utkáních naprosto jistě a mnozí tak očekávali další výhru do sbírky. Litomyšl však nabyla po výhře v minulém kole většího sebevědomí a byla tak odhodlaná favority z Libišan co nejvíce potrápit. Čekalo nás tedy extrémně zajímavé utkání. 

 

 

Třígólový první poločas

Do zápasu se povedlo lépe vstoupit domácí Jiskře. Už po pár minutách hry mohla Litomyšl vést a klidně i větším než pouze jednogólovým rozdílem. Žádná šance se však neujala a aktivní začátek tak vyšel domácím fotbalistům vnivedž. No a jak to tak ve fotbale bývá - nedáš, dostaneš. Místo vlastního vedení domácí tým inkasoval v 15. minutě gól, když se krásným lobem prosadil hostující Zdeněk Chmelík a poslal tak svůj tým do poměrně rychlého vedení. Domácí hráči však nevěšeli hlavy a okamžitě se snažili o co nejrychlejší gólovou odpověď. Přesně to se také po následujících pěti minutách stalo. Ve 20. minutě se dokázal konečně prosadit i domácí celek. Střelcem se stal rychlonohý Pavel Urban a skóre utkání tak bylo opět vyrovnané. Po vyrovnávacím gólu se hra trohu uklidnila a také vyrovnala. Další gólové příležitosti na sebe však nenechaly dlouho čekat. Ve 37. minutě využil hostující tým zaváhání domácí obrany a zničeho nic se jeho hráči řítili do velké gólové šance. Tu však za cenu faulu přerušil domácí kapitán a následně uviděl od hlavního sudího žlutou kartu. To ale byla již druhá Haškova karta v utkání a okamžitě tak obdržel také kartu červené barvy a musel tak opustit hrací plochu. To bylo pro domácí celek samozřejmě obrovskou komplikací. Červená karta ale nebyla zdaleka jedinou nepříjemností, která vznikla ve 37. minutě. Avizovaný faul domácího kapitána se totiž odehrál v pokutovém území a hráči hostujícího týmu tak dostali možnost zahrávat pokutový kop. K tomu se postavil libišanský kapitán Lukáš Kraják a poslal svůj tým do důležitého vedení 2:1. 

2. poločas

 

Velmi atraktivní druhá půle

Domácí Litomyšl nečekala v druhém dějství vůbec jednoduhá práce. Musela dotahovat nepříznivý stav 2:1, díky vyloučení hrála v početní nevýhodě a navíc proti celku, který v dosavadním průběhu krajského přeboru neztratil ani bod a většinu soupeřů sebevědomě přejel. Jiskra se však nehodlala vzdát a věděla, že i bod za remízu by byl v této situaci velkým úspěchem. Aktivněji vstoupily do druhého poločasu Libišany a hrálo se tak od prvních minut ve velmi vysokém tempu. Chuť Libišan vstřelit další gól nezůstala dlouho bez odměny a již v 51. minutě se hostující celek mohl radovat potřetí v utkání. Na 3:1 zvýšil Zdeněk Semelka a zdálo se, že hráči Libišan mají vývoj utkání naprosto ve svých rukou a nedovolí již žádné zbytečné drama. Domácí ale byli i v deseti hráčích proti. Hra se po této brance naprosto vyrovnala a netrvalo to dlouho a domácí Litomyšl dokázala snížit. V 55. minutě korigoval skóre kontaktní brankou Jiří Paclík, když se dokázal z "brejku" po rychlém protiútoku gólově prosadit. Litomyšl tak snížila na 3:2 a jejich chuť po vyrovnání tak ještě rapidně vzrostla. Domácí se i přes oslabení sebevědomě hnali za vyrovnávací brankou a Libišany měly velký problém litomyšlským útokům vzdorovat. Odhodlanému domácímu týmu se v 61. minutě povedla krásná kombinační akce přes levou stranu, ze které následně těžil aktivní Petr Škeřík, který dokázal vstřelit branku a senzačně tak smazat dvougólové libišanské vedení. Ke konci utkání pochopitelně přišel velký tlak hostujícího celku, který určitě cítil, že si po zvýšení vedení na 3:1 měl s vývojem utkání poradit mnohem lépe. Domácí obrana ale srdnatě bojovala a odmítala remízový stav v posledních minutách zápasu ztratit. Šance však přicházely a hostům se dokonce podařilo nastřelit gólovou konstrukci. Na tyčky se ale nehraje a domácí tým tak dokázal stav 3:3 udržet až do samého konce utkání.     



Ohlasy k zápasu


TJ Jiskra Litomyšl
Hráč Ondřej Peleška: Od začátku jsme byli aktivnějším týmem. V 15. minutě jsme mohli vést tři nula, ale šance jsme bohužel neproměnili. Místo toho jsme sami dostali branku. Přestože jsme dokázali rychle vyrovnat, ještě před koncem poločasu jsme opět inkasovali a prohrávali 2:1. Do druhé půle vstoupily Libišany ve velkém tempu a zvýšily vedení na 3:1. Poté se ale hra vyrovnala a my jsme po dvou rychlých brankách dokázali opět srovnat. Ke konci utkání nás Libišany zatlačily, ale my jsme tento stav již dokázali uhlídat a dovést tak zápas do důležité remízy.




Sestavy


TJ Jiskra Litomyšl
T. Jílek [-] - M. Hašek [-] , P. Škeřík [-] , J. Jireček [-] (13. M. Severa [-] ) , P. Urban [-] , V. Folta [-] , P. Kundera [-] (90. P. Malý [-] ) , L. Tomšů [-] (92. O. Peleška [-] ) , J. Štoudek [-] , J. Paclík [-] , M. Sršeň [-]

FC Libišany
D. Šimon [-] - Z. Chmelík [-] , O. Kraják [-] , R. Ottmar [-] , Z. Semelka [-] , P. Motyčka [-] , T. Kirchner [-] , L. Kraják [-] , R. Záruba [-] (62. D. Balog [-] ) , J. Fidra [-] , D. Šibal [-]

ŽK: 31. M. Hašek , 70. M. Sršeň , 76. L. Tomšů , 91. T. Jílek - 41. L. Kraják , 69. D. Šibal , 83. D. Šimon . ČK: 37. M. Hašek .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Filipi Vojtěch - ŠKORPÍK Martin, VOJTA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tomáš Koukola

Expert: Radek Stýblo
Tip experta: výhra hostů

Libišany zatím procházejí soutěží bez ztráty bodu a i v Litomyšli dokáží zvítězit. Nebude to však vůbec jednoduché.

Tip: výhra hostů