1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.09.2022 16:00

6.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přelouč slaví první body!


Branky


4

Litomyšl nedokázala navázat na senzační remízu z minulého týdne s lídrem tabulky z Libišan a vylámala si zuby na týmu, který v průběhu prvních pěti kol nedokázal získat ani jeden jediný bod. Přelouč si tak po obrovsky důležité výhře 1:0 připsala premiérové body v krajském přeboru a odlepila se tak ze dna, na které si díky pěti předchozím porážkám dostala.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V šestém kole krajského přeboru hostila trápící se Přelouč nevyzpytatelný celek z Litomyšle. Domácímu týmu se úvod sezóny ani trochu nevydařil, když ze všech pěti úvodních utkání odcházeli jeho hráči jako poražení. Za to litomyšlský celek se před tímto zápasem držel s osmi body na předních příčkách tabulky a po minulém kole, kdy jako první tým z celého přeboru dokázal obrat o body doposud naprosto suverénní Libišany, přijel do Přelouče jistě s velkým sebevědomím a očekáváním.

 

Bezbranková první půle

Přestože litomyšlský tým přijel do Přelouče jako jasný favorit utkání, od samého začátku zápasu tento předpoklad nebyl ani trochu znát. Přelouč vyrukovala na litomyšlskou Jiskru s velmi jednoduchým fotbalem a dlouhými nákopy za hostující obranu. Tam se domácí útočníci prali doslova  o každý balón a snažili se tak litomyšlské obránce co nejvíce potrápit. Za to hosté hráli překvapivě s velmi nízkým nasazením a jejich nevýrazný výkon tak celkem pochopitelně nepřinesl žádnou větší šanci. Hráči Přelouče se sice snažili hrát o něco více, ale ani jim se nepodařilo dostat do takové gólové příležitosti, která by nám nabídla změnu stavu skóre. První poločas nám tedy žádnou branku nepřinesl a oba trenéři tak měli svým svěřencům o poločasové přestávce bez pochyb co říct a poradit.       

 

 

Druhý poločas rozhodnul.

Průběh druhé půle byl velice podobný, jako tomu bylo v poločase prvním. Litomyšl hrála nadále bez chuti a s nízkým nasazením. Za to Přelouč se pokoušela stále tvořit hru a jednoduchým fotbalem se snažila svého soupeře utrápit. Domácí navíc svůj tlak postupně zvyšovali a krátce po zahájení druhého dějství za to také byli náležitě odměněni. V 50. minutě padl první a zároveň poslední gól tohoto zápasu, který rozhodnul o tom, kdo si z tohoto klání odnese všechny tři body za důležitou výhru. O tuto branku se postaral domácí Tomáš Husák a stal se tak velkým hrdinou tohoto zápasu. Přelouč využila volný přímý kop ze své vlastní poloviny hřiště jako standartní situaci. Centrovaný míč na hranici vápna prodloužil jeden z přeloučských hráčů a k balónu se záhy po několika odrazech dostal domácí Husák. Ten si s ničím nelámal hlavu, vší silou si opřel do poskakujícího míče a ten naprosto nádherně zaplul až za záda bezmocného gólmana hostí. Jelikož se hosté z Litomyšle v následujícím průběhu utkání již k ničemu, co by zápas mohlo ještě jakkoliv zdramatizovat, nedostali, tak tato krásná branka z 50. minuty rozhodla o celém osudu zápasu a domácí mužstvo si tak zaslouženě dokráčelo k vůbec prvnímu vítězství a zároveň k prvním získaným bodům v novém ročníku soutěže. Za to Litomyšl by na tento výsledek a především špatný výkon měla velmi rychle zapomenout a svoji pozornost tak co nejrychleji soustředit na další ligové kolo. 

 

Pozvánka na příští kolo

Přelouč čeká možná nejtěžší prověrka, která je v tomto ročníku krajského přeboru může potkat. Zajíždět bude na horkou půdu do Libišan, které s pěti výhrami a jednou remízou zatím kralují průběžnému pořadí v tabulce. Zde bude mít tedy opravdu každý získaný bod cenu zlata. No a Litomyšl o týden později přivítá na domácím hřišti celek z Chocně. Domácí si v tomto zápase určitě budou chtít spravit chuť po nezdaru s Přeloučí a za každou cenu tak získat všechny tři body. 

 



Ohlasy k zápasu



TJ Jiskra Litomyšl
Hráč Ondřej Peleška: Za celý zápas jsme nevystřelili na branku, nastoupili jsme naprosto bez chuti hrát. Za to Přelouč hrála jednoduchý fotbal a snažila se hrozit nákopy za naši obranu. Ve druhé půli tlak Přelouče neustával a přišel také jediný gól utkání, který celý zápas rozhodnul. Na tento zápas musíme určitě rychle zapomenout.



Sestavy


FK Přelouč
O. Skalický [-] - F. Koch [-] (67. V. Vančura [-] ) , M. Kačírek [-] , R. Forman [-] , J. Novák [-] , M. Pištora [-] (46. T. Husák [-] ) , M. Březina [-] , M. Hejcman [-] (89. V. Rokyta [-] ) , D. Oliva [-] , V. Voženílek [-] (90. T. Lipavský [-] ) , L. Voženílek [-]

TJ Jiskra Litomyšl
M. Kačer [-] - M. Hašek [-] , O. Peleška [-] (61. J. Stráník [-] ) , P. Škeřík [-] , J. Jireček [-] , V. Folta [-] , P. Malý [-] (80. L. Jiskra [-] ) , J. Štoudek [-] , J. Paclík [-] , M. Sršeň [-] , M. Severa [-]

ŽK: 67. D. Oliva , 76. J. Novák , 82. M. Březina , 90. V. Voženílek - 33. P. Malý , 67. P. Škeřík .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Mrázek Aleš - BALOG Josef, LUKÁŠEK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tomáš Koukola

Expert: Jan Flídr
Tip experta: výhra hostů

Tyto týmy hrají podobným stylem, ale Litomyšl díky větším zkušenostem zvítězí - 1:3.