3:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.09.2022 14:30

8.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

První prohra Libišan v letošním soutěžním ročníku


Branky


5

Dosud naprosto suverénní Libišany poprvé v letošním ročníku okusili hořkost porážky. Postarali se o to díky výhře 3:1 hráči Chocně a připsali si tak na své konto velmi cenný skalp jednoho z největších aspirantů na titul celého krajského přeboru. Pod domácí vítězství se tučným písmem podepsal choceňský Jindřich Gronych, který vsítil hned dvě branky a rozhodl tak o tomto překvapivém vítězství. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V sobotu 24.9.2022 přivítala domácí Choceň na svém trávníku první celek průběžné tabulky z Libišan. Libišanský tým měl před tímto duelem na svém kontě nastřílených úctyhodných 25 gólů, což určitě nejednomu soupeři nahánělo hrůzu. Zároveň však Libišany poměrně často góly sami inkasují a pro Choceňské hráče se tak před tímto utkáním naskýtala jistá šance, že by mohli i oni potrápit defenzivu svého soupeře. Choceň navíc v posledním kole dokázala porazit Holice 3:2 a nálada v týmu tak byla velmi dobrá. 

 

První půle vítěze neukázala.

Domácí celek začal utkání proti velkému favoritovi velmi dobře, když už po 17 minutách hry dokázal otevřít gólový účet tohoto zápasu. O první branku se postaral choceňský Jindřich Gronych, který v 17. minutě využil velké mezery mezi obranou hostí, v rychlosti si přebral míč za zády libišanského stopera a z ničeho nic se řítil úplně sám na brankáře Šimona. Na poprvé Gronych díky výbornému zákroku gólmana neuspěl, napodruhé jeho dorážku na brankové čáře ještě dokázal zablokovat dobíhající obránce, ale napotřetí se již choceňský kanonýr nemýlil a s přehledem poslal míč do úplně odkryté části brány. Domácí se tak dostali do poměrně rychlého vedení a před sebevědomými hosty tak rázem stála velmi nepříjemná úloha v podobě otáčení nepříznivého vývoje utkání. Odpověď ze strany hostů přišla zhruba po čtvrt hodině hry. Libišanským hráčům se povedlo krásně dostat pomocí rychlého přechodu z vlastní poloviny hřiště, následovala krásná "narážečka" v křídelním prostoru na pravé straně a poté přišla do pokutového území milimetrově přesná přihrávka na dobře nabíhajícího útočníka Zdeňka Chmelíka. Ten se z prvního doteku krásně opřel do míče a perfektně umístěnou střelou na zadní tyč dokázal překonat bezmocného choceňského gólmana a zařídil tak svému týmu srovnání průběžného stavu utkání. Do konce první půle již žádná další branka nepadla a oba týmy se tak odebraly na poločasovou přestávku za remízového stavu 1:1. 

 

 

Druhý poločas ovládli domácí fotbalisti. 

Ve druhém dějství se především díky obrovské kvalitě hostů a také velkému rozdílu obou týmů v dosavadním pořadí soutěže očekával vysoký tlak a dominance libišanského kádru. Hosté sice drželi balón a domácí se soustředili především na to, aby byli ve velkém počtu hráčů pod míčem a drželi tak kompaktní obranné řady, ale hostující tým zdaleka nebyl ve své rozehrávce bezchybný a právě z toho také pramenila následující příležitost, která byla domácím fotbalistům naprosto zbytečně nabídnuta. Jenom pár minut po zahájení druhého poločasu totiž dokázali z rychlého protiútoku udeřit domácí hráči a podruhé v utkání se tak dostali do jednogólového vedení. Hosté tradičně drželi balón na svých kopačkách a snažili se na útočné polovině najít nějakou skulinku v obraně domácího týmu. Místo toho však stoper hostů obdržel velmi těžkou přihrávku do souboje s napadajícím útočníkem, který sice vyhrál, ale odražený balón získal aktivní choceňský záložník. Ten následně odvážně vyvezl míč a přesně našel nabíhajícího Radima Fikejze, který byl sice s míčem mezi dvěma obránci Libišan, ale díky své rychlosti a přímočarosti se dokázal prohnat s balónem u nohy až k vápnu hostů a povedenou střelou na přední tyč v 50. minutě krásně překonal libišanského gólmana - 2:1 pro domácí. To však nebyla pro hostující tým zdaleka poslední rána. O pár minut později se totiž domácí fanoušci mohli radovat již potřetí v zápase, když se o branku postaral stejně jako v prvním případě aktivní Jindřich Gronych. V 56. minutě, jakoby hosté naprosto rezignovali na bránění a choceňští se z ničeho nic řítili v pěti ofenzivních hráčích na pouhé dva obránce Libišan. Domácí však situaci na první pokus nevyřešili a musel tak následovat pokus druhý, při kterém domácí křídelní výborně zatáhl míč až k brankové čáře a poslal do vápna nebezpečný přízemní centr, do kterého se dokázal ve skluzu položit Gronych a z bezprostřední blízkosti tak opět překonal libišanského brankáře - 3:1. Choceňští tak těmito dvěma brankami dokázali strhnout vývoj utkání na svoji stranu a i přes velkou snahu jejich velmi kvalitního soupeře již do konce zápasu dokázali tento senzační výsledek udržet. Hosté tak letos poprvé odešli z trávníku s prázdnou, zatímco domácí si užívali obrovskou radost po veledůležitém vítězství. Uvidíme, jak se s touto porážkou dokáží Libišany poprat, a zda si již ve středu spraví chuť v domácím utkání proti Moravské Třebové. Na druhé straně Choceň čeká už třetí domácí utkání v řadě, ve kterém se utkají s týmem z Pardubiček. I zde nás určitě čeká další zajímavé utkání, které stojí za to vidět. 



Ohlasy k zápasu


FK Agria Choceň
Trenér Petr Zahálka: Velice dobrým výkonem jsme porazili vedoucí mužstvo soutěže. Ofenzivní kvality Libišan jsou ohromné. Celé mužstvo dobře bránilo. K tomu jsme přidali tři pěkné branky. Další dva samostatné nájezdy jsme neproměnili. Vítězství je proto zasloužené.




Sestavy


FK Agria Choceň
V. Krátký [-] - R. Fikejz [-] , P. Zahálka [-] , J. Kužma [-] , R. Matějka [-] , M. Laky [-] , Š. Štanglica [-] (88. A. Vágner [-] ) , J. Gronych [-] (79. T. Pánek [-] ) , M. Coufal [-] (68. J. Vatrala [-] ) , M. Fikejz [-] , P. Vychytil [-]

FC Libišany
D. Šimon [-] - R. Horyna [-] , J. Fidra [-] (56. J. Říha [-] ) , L. Kraják [-] , R. Ottmar [-] (46. D. Jelínek [-] ) , Z. Chmelík [-] , O. Kraják [-] , A. Machala [-] (62. P. Šmeral [-] ) , P. Motyčka [-] , Z. Semelka [-] (81. S. Kovaliv [-] ) , T. Kirchner [-]

ŽK: 80. P. Vychytil - 33. Z. Semelka , 84. L. Kraják .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: Suchomel Karel - ROUSEK Lukáš, UJEC Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Koukola

Expert: Marek Štegner
Tip experta: výhra hostů

Libišany opět potvrdí své dominantní výsledky v krajském přeboru a získají další vítězství.

Tip: výhra hostů