1:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.10.2022 15:00

10.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bláznivý zápas mezi Lázněmi Bohdaneč a Chocní


Branky


7

Čtyři střídání z důvodu zranění, dvě červené karty, vyloučení gólmana a stoper v bráně, který nakonec vyrovnávací brankou rozhodl celý zápas. Tento poněkud šílený scénář se odehrál v utkání mezi domácími Lázněmi Bohdaneč a hosty z Chocně. Po remíze 1:1 se oba celky rozešly smírně se ziskem jednoho bodu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V neděli 9.10.2022 přivítaly rozjeté Lázně Bohdaneč na svém domácím hřišti mužstvo, které k dalšímu utkání přicestovalo z Chocně. Domácí se před tímto zápasem vezli na krásné šňůře tří vítězství v řadě, když dokázali porazit Přelouč, Českou Třebovou a následně i Moravskou Třebovou. Za to Choceň z posledních dvou utkání nezískala ani bod a nenacházela se tak ani trochu v dobrém psychickém rozpoložení. Hosté se tedy potřebovali už nutně chytit, aby se vyhnuli sestupovým příčkám, které se po špatných výsledcích začaly nezadržitelně přibližovat.

 

Bezbrankováprvní půle

Od samého začátku se hrálo velice zvláštní utkání. V prvním poločase byla k vidění celkem tři střídání, která byla všechna způsobena smolnými zraněními. Jinak se toho ale v prvním dějství příliš neodehrálo, a i když bylo k vidění několik slibných náznaků na brankové příležitosti, žádná z nich nebyla vinou špatného řešení nebo kvalitních obranných zákroků využita. Oba týmy se tak po prvních pětačtyřiceti minutách odebraly na poločasovou přestávku za bezbrankové remízy 0:0  a do druhého dějství potřebovaly oba jisté věci změnit tak, aby tento poměrně vyrovnaný zápas překlopily na svoji stranu.

 

Bláznivý druhý poločas

Ve druhé půli se toho odehrálo opravdu hodně. Jen pět minut po zahájení druhého poločasu jsme se nejprve dočkali první branky tohoto zápasu. V 50. minutě se totiž střelecky prosadil bohdanečský Tomáš Klátil a poslal tak svůj tým do těsného jednogólového vedení. V 52. minutě museli následně choceňští už potřetí vinou zranění střídat, což hostujícímu trenérovi už výrazně zkomplikovalo jeho plány pro toto utkání. V 61. minutě byla k vidění první červená karta, kterou obdržel po nevydařeném výběhu hostující gólman Vojtěch Krátký. No a vzhledem k tomu, že hosté již neměli možnost, poslat na hřiště nikoho jiného, do brankářského dresu se musel obléci odvážný choceňský stoper Martin Fikejz. Choceň se tedy musela vypořádat s početní nevýhodou a v bráně stál navíc místo gólmana střední obránce. Přesilovka Lázní Bohdaneč ale netrvala příliš dlouho. Konkrétně pouhé čtyři minuty. V 65. minutě totiž po nevybíravém faulu v jasné gólové příležitosti uviděl červenou kartu také hráč domácího celku Patrik Břeň a hrálo se rázem deset proti deseti. Choceň si vytvářela větší počet šancí než její soupeř, ale vyrovnávací branku stále ne a ne vstřelit. V podobném trendu probíhal celý zbytek druhého poločasu, až se pomalu začalo schylovat k tomu, že si domácí z tohoto zápasu odnesou těsnou výhru. Největší hrdina tohoto utkání byl však proti. Neohrožený Martin Fikejz se z pozice gólmana v 92. minutě vydal během závěrečného tlaku podpořit svůj útok a neuvěřitelný příběh tohoto duelu byl dokonán. Fikejz se dokázal přesnou hlavičkou po rohovém kopu prosadit a heroicky tak v posledních sekundách zápasu srovnal skóre na konečných 1:1. Oba týmy si tak nakonec po nevídaném průběhu odnesly z tohoto zápasu jeden remízový bod. Je však nutné říci, že hosté z Chocně by si možná zasloužili vítězství o něco více než domácí Lázně Bohdaneč.



Ohlasy k zápasu


SK Lázně Bohdaneč
Hráč Vojtěch Koutský: Odehráli jsme velmi náročné utkání. Náš soupeř hrál velice tvrdě a agresivně. První poločas sice góly nenabídnul, ale brzy po přestávce se nám podařilo dostat se do vedení. Následovaly dvě červené karty. Poté nás Choceň celkem zatlačila a v úplném závěru se jim bohužel povedlo vyrovnat na konečných 1:1.

FK Agria Choceň
Trenér Petr Zahálka pro domácí web: V Bohdanči jsme odehráli zápas, který se jen tak nevidí. Museli jsme ze zdravotních důvodů do 52. minuty třikrát střídat. K tomu gólman obdržel v 61.minutě červenou kartu. Do branky se postavil stoper Martin Fikejz, který dokázal v 92.minutě využít náš závěrečný tlak a vyrovnal na 1:1. Nicméně utkání jsme si sami zkomplikovali, když jsme znovu neproměnili velké šance. Naopak po našem zaváhání soupeř svoji ojedinělou příležitost proměnil. Přes bláznivý průběh utkání máme alespoň bod. Pro mě to je ale do tabulky další ztráta dvou bodů.



Sestavy


SK Lázně Bohdaneč
T. Jezdinský [-] - F. Panchártek [-] , F. Ludvíček [-] , L. Nepivoda [-] , V. Sadílek [-] (17. T. Klátil [-] ) , P. Břeň [-] , V. Kejmar [-] , L. Flekr [-] , P. Kárský [-] , J. Koblížek [-] , V. Koutský [-] (46. V. Kakrda [-] )

FK Agria Choceň
V. Krátký [-] - Š. Štanglica [-] , T. Pánek [-] (32. J. Dostál [-] ) , J. Gronych [-] (52. O. Dolníček [-] ) , M. Coufal [-] (21. J. Vatrala [-] ) , P. Zahálka [-] , J. Kužma [-] , R. Matějka [-] , M. Laky [-] , M. Fikejz [-] , P. Vychytil [-]

ŽK: 89. J. Uhlíř - 13. P. Vychytil , 40. J. Gronych . ČK: 65. P. Břeň - 61. V. Krátký .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Poláček Libor - ČAPEK Jan, KOPECKÝ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tomáš Koukola

Expert: Lukáš Koukola
Tip experta: výhra domácích

Bohdaneč má už tři výhry v řadě. Očekávám, že přidají i čtvrtou.

Tip: výhra domácích