3:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.10.2022 15:00

10.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horní Ředice porazily Libišany a vedou tabulku krajského přeboru


Branky


7

Domácí Horní Ředice si ve šlágru podzimu poradily s doposdu velmi suverénními Libišanami a díky jasné výhře 3:0 se dostaly na první příčku průběžné tabulky. Domácím stačilo na tři branky pouhých 16 minut a o osudu zápasu bylo nadobro rozhodnuto. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V neděli 9.10.2022 od 15:00 bylo na hřišti v Horních Ředicích naplánováno dost možná nejočekávanější utkání celé podzimní půlsezóny krajského přeboru. Hosté z Libišan se před tímto duelem nacházeli na vedoucí pozici, když během deseti odehraných zápasů ztratili pouhých pět bodů. Hned za nimi se ale nacházely Horní Ředice, které na svého soka ztrácely jenom jeden jediný bod a čekalo nás tak obrovsky důležité a pravděpodobně i vyrovnané utkání. Domácí Ředice se navíc na svém hřišti potýkají s nevídanou formou, jelikož v žádném z domácích zápasů ještě neztratily ani bod a jejich domácí skóre se vyšplhalo na neuvěřitelných 17:1. Mírným favoritem tak přeci jenom možná byli domácí fotbalisti. 

 

První poločas rozhodnul.

Důležitost tohoto utkání byla cítit už od prvních minut. Z obou mužstev vyzařovala velká touha po vítězství a průběžném prvním místě v tabulce. Hosté z Libišan se snažili tvořit hru, ale domácí celek byl na tento scénář velmi dobře připraven a kromě několika dalekonosných pokusů svého soupeře téměř nepouštěl do žádných nebezpečnějších situací. Libišany jsou sice známé svojí obrovskou kvalitou v ofenzivě, ale také ne vždy úplně přesvědčivou obranou. Přesně to také měli domácí v plánu potrestat a povedlo se jim to poměrně brzy. Už v 19. minutě si ředický Čeněk Pithart výborně počíhal na skvělý centr do pokutového území a přesnou hlavičkou bez problémů překonal libišanského gólmana. Domácí se tedy dostali do celkem brzkého vedení a před svého soupeře tak postavili nepříjemnou komplikaci. Uplynula však jen necelá čtvrt hodina a pro Libišany bylo ještě hůře. Horní Ředice ve 32. minutě dlouhým balónem až od svého brankáře založily další útočnou akci. Nákop výborně prodloužil krajní obránce na jednoho z domácích křídelníků a ten následně poslal do vápna Libišan načechraný centr. Na ten si poctivě naběhl mladičký David Obermajer a tvrdou ranou "z voleje" podruhé v zápase překonal bezmocného hostujícího gólmana. Horní Ředice tak rázem vedly už 2:0 a vypadalo to, že Libišanům začíná tento zápas pomalu, ale jistě protékat mezi prsty. Ani to však nebylo ze strany domácího celku v prvním poločase vše. Už ve 35. minutě se totiž fanoušci domácích mohli radovat potřetí. O další branku se postaral teprve šestnáctiletý talent Adam Koreček. Ten se 10 minut před koncem prvního dějství po rohovém kopu velmi odvážně prosadil a přesnou hlavičkou opět překonal libišanského Zasadila v bráně. Domácí tak během prvním pětačtyřiceti minut doslova sebrali svému soupeři vítr z plachet. Libišanům nezbývalo, než posbírat všechny zbylé síly, pořádně se do druhého poločasu vyburcovat a zkusit s nepříznivým vývojem utkání ještě něco udělat.   

 

Druhá půle zvrat nepřinesla. 

Hosté vstoupili do druhého dějství ve vysokém tempu a jasnou snahou o to, dostat se nějakou rychlou brankou co nejrychleji zpátky do zápasu. Ředická defenziva ale pracovala jako hodinky a odmítala dopustit jakékoliv zdramatizování velmi dobře rozehraného utkání. Libišany se však přesto snažily kombinační hrou najít mezírky mezi domácími obránci, Ředice v čele s výborně chytajícím Jiřím Lindrem ale tentokrát opravdu nehodlaly povolit. Díky velmi disciplinovanému a obětavému výkonu si tak domácí fotbalisti dokráčeli pro zatím asi nejcennější vítězství a vyhoupli se tak až na samotné čelo krajského přeboru. Za to Libišany po poměrně jednoznačné prohře o své prvenství přišly a budou tak muset svého soupeře opět nahánět a doufat v nějaké zaváhání v jeho následujících zápasech.

 

Pozvánka na další kolo

Horní Ředice budou k dalšímu utkání krajského přeboru zajíždět na hřiště předposledního celku průběžného pořadí. Jejich soupeřem bude tedy Přelouč. Ta však v posledním ligovém zápasu nasázela hned pět branek Chocni a určitě by tak nemělo dojít k žádnému podcenění. Na druhé straně Libišany přivítají na svém trávníku nepříjemného soupeře z Lanškrouna. Ten se ale v posledních zápasech nepotýká s úplně ideální formou a pro Libišany by to tudíž nemuselo být tak náročné utkání, jako v případě Horních Ředic.    



Ohlasy k zápasu


FK Horní Ředice
Hráč Jakub Hrdý: Libišany se od začátku snažily hodně střílet. Bylo to ale většinou z větší vzdálenosti, protože blíže k brance je naše obrana nepouštěla. Po našem vstřeleném gólu Libišany trochu ubraly a i když se snažili hrát hezký fotbal, k nějakým větším šancím to nevedlo. My jsme podali velmi koncentrovaný výkon, zápas jsme zvládli výborně po fyzické stránce, byli jsme velmi produktivní a zaslouženě jsme tak vyhráli.




Sestavy


FK Horní Ředice
J. Lindr [-] - Č. Pithart [-] (80. O. Březina [-] ) , A. Koreček [-] (67. A. Kaufman [-] ) , V. Skoumal [-] , A. Šenkýř [-] (88. D. Czeszewski [-] ) , J. Janoušek [-] , P. Fous [-] , V. Morávek [-] , D. Obermajer [-] , D. Přibyl [-] , J. Březina [-]

FC Libišany
Z. Zasadil [-] - R. Ottmar [-] (69. J. Fidra [-] ) , R. Horyna [-] , L. Kraják [-] , R. Záruba [-] , O. Kraják [-] , D. Jošt [-] , Z. Chmelík [-] , P. Motyčka [-] , Z. Semelka [-] (46. D. Šibal [-] ) , T. Kirchner [-] (46. A. Machala [-] )

ŽK: 51. D. Přibyl , 59. P. Fous , 88. O. Březina - 64. D. Šibal , 72. L. Kraják , 87. A. Machala .
Počet diváků: 310. Rozhodčí: Kudyn Milan - SVĚDIROH Miroslav, ČECH Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tomáš Koukola

Expert: Lukáš Koukola
Tip experta: výhra domácích

Tohle bude velmi zajímavé. V domácím prostředí bych ale věřil o trochu více Horním Ředicím.

Tip: výhra domácích