R. Klouda 54. (p.)
P. Břeň 92.
2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.10.2022 14:30

12.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lázně Bohdaneč vítězně i s červenou kartou


Branky


54. R. Klouda (p.) , 92. P. Břeň
6

Domácí Lázně Bohdaneč se po dvou ne úplně nepovedených utkáních vrátily zpět do starých kolejí a získaly velmi cenné tři body. Přestože domácí gólman uviděl ve 44. minutě červenou kartu, jeho spoluhráči se ani tak nevzdali a svými dvěmi následnými brankami dokázali vybojovat vítězství ve svůj prospěch.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V neděli 23.10.2022 se proti sobě v rámci 12. kola krajského přeboru postavily dva velice vyrovnaní soupeři. Domácí Heřmanův Městec se nacházel v opravdu solidní formě. Ze svých pěti posledních zápasů hned čtyřikrát jeho hráči odcházeli jako vítězové a jediná porážka přišla v utkání proti prvním Libišanům.  Na druhé straně Lázně Bohdaneč se ještě nedávno vezly na vlně třech vítězství v řadě, ale poslední dva zápasy jim nevyšly úplně podle představ, když z nich dokázaly získat pouze jeden bod. Bylo tak potřeba opět po delší době dokázat zvítězit a bodově se dotáhnout na špičku průběžné tabulky.

 

Bezgólový první poločas

První půle nám nabídla velmi vyrovnaný obraz hry. Domácí se sice snažili více kombinovat a přehrávat svého soupeře po zemi, obranný blok Heřmanova Městce ale pracoval velmi spolehlivě a svého soupeře tak nepouštěl do nějakých vyložených šancí. Hosté zahrozili při jedné dalekonosné střele zpoza vápna, ale ani ta úspěch v podobě branky nepřinesla a žádný gól tak v první půli nepadl. Ve 44. minutě ale přesto došlo k velmi zásadnímu momentu. Gólman domácích Lázní Bohdaneč špatně odhadl balón za obranu a nedokázal dobře načasovat svůj výběh. Právě kvůli tomu se dostal domácí brankář pozdě do souboje s útočníkem Heřmanova Městce a za svůj nevybíravý zákrok si od hlavního rozhodčího vysloužil červenou kartu. Domácí šli tedy minutu před koncem poločasu do deseti a ve druhém dějství je tak čekala ještě hodně složitá práce.

 

Druhá půle rozhodla.

Lázně Bohdaneč se ve druhém poločase s cílem eliminování početní nevýhody pochopitelně více zatáhly a soustředily se více na obranu. Přesto se jim ale otevírala okénka na vlastní vstřelení branky. V 54. minutě sudí posoudil sporný zákrok v pokutovém území Heřmanova Městce jako penaltový a domácí tak dostali možnost zahrávat pokutový kop. Ten si vzal na starost Richard Klouda a dokázal svůj tým poslat do jednogólového vedení. V průběhu následujících minut se domácí s vědomím dobrého výsledku ještě více stáhly do defenzivy a hosté z Heřmanova Městce naopak obléhali pokutové území svého soupeře. Domácí hráči ale pracovali velmi zodpovědně a obětavě a hostům tedy nedovolili, aby došlo k vyrovnávací brance, a tedy ztrátě tří bodů. V závěru utkání se navíc hosté tlačili do útoku tak vehementně, že nechávali ve vlastní obraně velké mezery, které mohli domácí využít k rychlému protiútoku. Jeden takový se podařilo Lázním Bohdaneč sehrát v samotném závěru utkání, kdy se do nadějné gólové příležitosti dostal mladičký Patrik Břeň a dokázal uklidňující brankou definitivně rozhodnout o dvougólovém vítězství ve prospěch svého celku.



Ohlasy k zápasu


SK Lázně Bohdaneč
Hráč Vojtěch Koutský: Odehráli jsme velmi těžký zápas. Od 44. minuty jsme hráli v deseti, což nám ale paradoxně i něčím pomohlo. Druhý poločas jsme totiž hráli lépe než první. Dokázali jsme skórovat z penalty a v závěru jsme naši výhru ještě pečetili druhou brankou z brejku.

FK Jiskra Heřmanův Městec
Hráč Radek Stýblo: První poločas se hrálo vyrovnaně. Bohdaneč se snažila více kombinovat, ale větší úspěch jim to nepřineslo. My jsme naši šanci z jedné střely z dálky nevyužili a první půle tak skončila bez branek. Následně se po červené kartě domácí hodně zatáhli a mysleli spíše na obranu. Přesto ale dokázali po velmi zvláštní penaltě skórovat a dostali se tak do vedení. My jsme následně Heřmanův Městec dobývali, ale vstřelit gól se nám nepodařilo. Nakonec jsme ještě jednou inkasovali z brejku a bylo po zápase.



Sestavy


SK Lázně Bohdaneč
T. Jezdinský [-] - R. Klouda [-] (64. F. Panchártek [-] ) , M. Hundák [-] , F. Ludvíček [-] (46. J. Šváb [-] ) , P. Kárský [-] , P. Břeň [-] (73. T. Klátil [-] ) , V. Kejmar [-] , V. Kakrda [-] , L. Flekr [-] , L. Nepivoda [-] , J. Koblížek [-]

FK Jiskra Heřmanův Městec
R. Stýblo [-] - D. Zrůst [-] , D. Kosina [-] (53. R. Kápička [-] ) , T. Dvořáček [-] , D. Salfický [-] (67. T. Valenta [-] ) , D. Jablečník [-] , O. Hauf [-] , M. Řehák [-] , L. Trnka [-] , S. Mach [-] , J. Řezníček [-] (62. J. Čížek [-] )

ŽK: 26. F. Ludvíček , 80. T. Klátil - 56. S. Mach . ČK: 44. T. Jezdinský .
Počet diváků: 140. Rozhodčí: Janeček Štěpán - TŮMA Lukáš, VALENTA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2022 13:33

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 14:19

Tip experta: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 11:05

Tip: výhra domácích