2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2022 14:30

13.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jiskra Litomyšl bez problémů zvládla domácí utkání s Vysokým Mýtem


Branky


7

Litomyšlská Jiskra si výsledkem 2:0 poradila s rezervním týmem nedalekého Vysokého Mýta a nadále tak stoupají průběžným pořadím soutěže. Pro Litomyšl se totiž jednalo už o čtvrtou výhru v řadě. Za domácí se trefili kapitán Martin Hašek a Vojtěch Folta.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V sobotu 29.10.2022 přivítala domácí Litomyšl na svém trávníku jen pár kilometrů vzdáleného soupeře, a to B – tým Vysokého Mýta. Domácí se před tímto utkáním vezli na vlně tří vítězství v řadě, když dokázali porazit celky Lanškrouna, Moravan a následně také Pardubiček. Na druhé straně hosté dokázali ve svém posledním utkání trochu překvapivě přejet silné Holice a favorit tohoto zápasu se tak hledal opravdu jenom velmi těžce. Oba celky navíc v průběžné tabulce dělily pouhé čtyři body, a i to tak umocňovalo vyrovnanost tohoto klání.

 

První půli zvládli lépe domácí.

Vysokomýtským fotbalistům se v tomto soutěžním ročníku na venkovních hřištích opravu ani trochu nevede. Z uplynulých venkovních utkání získali hráči rezervy Vysokého Mýta pouhý jeden bod a v roli hostujícího celku se jim tak opravdu nedaří. Nebylo tedy příliš velké překvapení, že se hned po několika málo minutách domácí Litomyšl dostala do brzkého vedení a hosté tak opět téměř od samotného začátku zápasu prohrávali. Ve čtvrté minutě dostali domácí fotbalisti možnost rohového kopu. Na přetažený balón si na zadní tyči velmi dobře počíhal litomyšlský kapitán Martin Hašek a odvážně se prosadil k hlavičce z bezprostřední blízkosti. S tou si následně vysokomýtský gólman neměl absolutně žádnou šanci poradit a nezabránil tak brzkému litomyšlskému vedení. Během dalších minut se odehrával poměrně vyrovnaný zápas. Oba celky chvílemi udávaly tempo hry a k vidění bylo i pár náznaků na nadějné gólové příležitosti. Ani jedna z nich však už v průběhu prvních pětačtyřiceti minut nebyla využita a první půle tak skončila jednogólovým vedením pro domácí Jiskru.

 

Druhá půle podle podobného scénáře

Do druhého dějství tohoto vyrovnaného utkání vstoupili o něco lépe hráči hostujícího celku. Vysokomýtští byli aktivnější než domácí Litomyšl a z toho také plynuly poměrně slušné šance pro hosty. Rezervu Vysokého Mýta však poslední dobou poměrně trápí špatná koncovka a ani jednu solidní příležitost tak její hráči nedokázali dovést do gólového závěru. A jak to ve fotbale velmi často chodí, takovéto promarněné šance mohou rozhodovat zápasy. V 77. minutě bylo navíc pro hosty ještě výrazně hůře. Hostující obrana udělala při své rozehrávce velmi lacinou chybu, které perfektně využil připravený Vojtěch Folta. Ten nejdříve výborně získal míč, prohnal se kolem dotírajícího obránce a následně přesnou ranou na zadní tyč zkušeně obstřelil vybíhajícího gólmana Vysokého Mýta. Pár minut před koncem byl tak stav již 2:0 pro domácí, a i přes snahu hostujícího mužstva už toto skóre vydrželo až do závěrečného hvizdu hlavního rozhodčího. Litomyšl si tedy odnesla důležité tři body a získala tak již své čtvrté vítězství v řadě.

 

Pozvánka na další kolo

Litomyšlskou Jiskru čeká v sobotu utkání v Moravské Třebové. Ta ve svém posledním zápase podlehla Holicím vysoko 6:0 a bude tak chtít určitě přerušit litomyšlskou vítěznou sérii. Na druhé straně Vysoké Mýto se utká s aktuálně druhým celkem průběžného pořadí, tedy s Libišanami. Libišany však téměř celou podzimní část sezóny kralovaly naší soutěži a vysokomýtské hráče tak čeká jedno z nejtěžších utkání v krajském přeboru vůbec.        



Ohlasy k zápasu



SK Vysoké Mýto B
Trenér František Dvořák st. pro domácí web: Klasika, třetí minuta, standartka domácích, nepokrytá zadní tyč a prohráváme 0:1. Od tohoto okamžiku je hra vyrovnaná a v poločase druhém za mírné převahy našeho týmu. Bohužel již pokolikáté hrajeme venkovní zápas prakticky bez útoku a to se dá jen těžko zápasové skóre překlopit na naši stranu. Moc nám schází jarních 26 gólů od tehdejšího útočného dua Kuzma - Haladei. V závěru zápasu nás domácí potrestali po chybě v rozehrávce na konečných 0:2. Utkání by slušela minimálně remíza.



Sestavy


TJ Jiskra Litomyšl
T. Jílek [-] - M. Hašek [-] , L. Jiskra [-] (77. J. Hašek [-] ) , P. Škeřík [-] , J. Jireček [-] , P. Urban [-] , V. Folta [-] , P. Kundera [-] (88. P. Bálský [-] ) , L. Tomšů [-] (85. J. Zeman [-] ) , J. Štoudek [-] , J. Paclík [-]

SK Vysoké Mýto B
P. Spálenka [-] - V. Vařečka [-] (61. V. Škrabal [-] ) , T. Sedlák [-] (77. P. Jeníček [-] ) , V. Hájek [-] , A. Velinský [-] , T. Vopršálek [-] , M. Chadima [-] , J. Hájek [-] , M. Žák [-] , M. Fišer [-] , M. Dvořák [-]

ŽK: 45. J. Jireček , 66. L. Jiskra .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: JUREČEK Michal - DOSKOČIL Radim, SAŇÁK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     29. 10. 2022 12:10

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 17:01

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2022 10:44

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2022 19:12

Tip experta: výhra hostů