0:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.03.2023 15:00

15.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Branka nepadla a Chvalšiny vezou z Olešnice bod


Branky


24

V prvním mistrovském představení se proti sobě postavili zástupci dvou Sokolů, když dějiště onoho sletu bylo z Olešnice přesunuto do Horní Stropnice. Tamní těžký povrch k vidění nenabídl atraktivní fotbal, nýbrž tuhou bitvu o bodový příděl a to bez jediné gólové radosti. Nerozhodný bezbrankový stav tak body spravedlivě rozdělil na obě zúčastněné strany, načež si Chvalšiny i Olešnice na první soutěžní trefu kalendářního roku 2023 budou muset minimálně týden počkat.

 
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vůbec první nebezpečně tvářící se příležitost pramenila z iniciativy týmu hostí už ve druhé minutě, jenže Aust se v útočných choutkách nedokázal dopracovat k přímému ohrožení zařízení a podobně na tom byl ihned záhy Rychtář. Janeček prozatím mohl zůstat klidný bez nutnosti zasahovat. Jeho protějšek na tom byl však zcela opačně. Úvodní rohový kop v podání Olešnice našel své opodstatnění, když míč přes chumel těl nabral směr mezi tři tyče a Cába musel vytasit premiérový důležitý zákrok. 

Na konci desáté minuty měli Chvalšinští možnost otevřít skóre a to vinou vysoko zakračujícího Janečka, jenomže zívající prázdná klec nepřiměla jediného muže v tyrkysových dresech ke střele ze střední vzdálenosti. Složitý terén hostům ztěžoval i další pasáž hry, kdy se usadili na své útočné polovině a tak se jim nevedlo ve finální přihrávce a snaze vytvořit si dobrou palebnou pozici.  Do poloviny prvního dějství se olešnický Sokol dostával do útoku spíše sporadicky, ale o to nebezpečnější byl. Příkladnou situací byl úprk po levém křídle, ovšem s nepřesnou střelou, jíž zastavila až ochranná síť v zámezí.

Příležitost k reparátu na sebe ovšem nenechala čekat dlouho. Rána tentokrát byla adresována přesně, načež bylo opět Cábovou prací, aby se po balonu natáhl a ten následně kryl i pokus z nebezpečné vzdálenosti  o několik málo vteřin později. Chvalšiny si byly dobře vědomy nebezpečností svého soka a tak se znovu začaly vrhat do kontrů, avšak i tentokrát jim chyběla potřebná střelba přes postavení Janečka daleko od své brány.

V závěru poločasu byli o poznání aktivnější hosté. Ve dvou situacích se do samostatného úniku mohl dostat Babinský, v prvním případě ovšem vyžadovaný pas neobdržel, v tom druhém myšlenku přihrávky přesně přečetla a následně zachytila domácí defenziva. A protože další okupace pokutového území skončila skrytou střelou Austa, s níž si Janeček poradil, nic na průběžném výsledku nezměnilo ani čtyřminutové nastavení.

Po změně stran se obrátila karta i obraz hry. Po většinu zbytku zápasu se spíše bojovalo mezi oběma vápny a to s naprostým minimem šancí. Více ze hry ovšem měla Olešnice, která si mezi sedmdesátou a osmdesátou minutou vytvořila dvě velké příležitosti s gólovými parametry. Ty se později projevily jako nejnadějnější v zápasu. V prvním z případů Ragaň upaloval vstříc Cábovi,  avšak chvalšinský gólman jeho střílený úmysl zlikvidoval reflexivním zákrokem. Poté propadu hostující obrany mohla využít znovu olešnická sedmička, přičemž ji situaci ještě více usnadnilo Cábovo podklouznutí, a když se zdálo že Ragaňova klička povede k zakončení do odkryté brány, celou situaci zachránil navrátivší Jakub Decarli a udržel pomyslné misky vah ve stejné rovině.

Hostům se postupem času nedařilo zhola nic a když po nepřesnostech v zakončení nepálili mimo, neměl Janeček s ostatními střelami výrazné problémy. O poslední rozruch se v poslední minutě klání postaral Lavička, na Cábu si ovšem nepřišel ani on a tak přesně s uplynutím devadesáti minut hry zápas ukončil závěrečný hvizd rozhodčího Křížka.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): Byli jsme si dobře vědomi skutečnosti, že první mistrovský zápas po zimní přestávce bude těžký. V Olešnici se hraje složitě všem a byť se nakonec hrálo na náhradním hřišti v Horní Stropnici, nekladli jsme na změnu vyšší důležitost. Do zápasu jsme šli s takovou vidinou, že rozhodně nechceme a nehodláme odjet s prázdnou. Adaptace po dlouhé odmlce byla pro všechny naše hráče výrazně nelehká. Čekal nás složitý, nerovný a rychlý, tvrdý povrch, kdy nám dělaly problémy nepřirozené odskoky balónu a každé sebemenší podcenění situace vedlo k hrubé chybě a přímému ohrožení naší brány. Terén dělal problémy jak nám, tak Olešnickým a výsledkem toho byl nepříliš koukatelný fotbal. Hrálo se bojovně na obě strany a když jsme si během první půle vytvořili několik dobrých příležitostí, nezvládli jsme kloudně zakončit a na druhé straně úspěšně úřadoval náš brankář Cába. Po změně stran se karta obrátila a Olešnice byla lepší. Alespoň co se tutovek týče. Zatímco my jsme si vinou špatné finální přihrávky nevypracovali téměř nic, soupeř mohl úročit z dvou nejnebezpečnějších situací celého utkání. V prvním případě ovšem skvěle zasáhl Cába, o nedlouho později požár hasil se stoperem Decarlim v „za minutu dvanáct“. S trenérem jsme se jasně shodli, že je remíza spravedlivá pro obě strany. Ačkoliv hra postrádala na atraktivitě, kluci odehráli dobrý zápas, jenž podtrhli bojovným výkonem, který nám zajistil důležitý bod z venku. Na podzim jsme jich totiž moc nepřivezli. Příští týden hrajeme doma a věřím, že nám bude klapat to, co se nám nyní nevedlo. K dispozici navíc budou hráči, na které jsme se tentokrát spolehnout nemohli a společně půjdeme za tím, abychom Boršovu oplatili podzimní porážku z jeho půdy.



Sestavy


TJ Sokol Olešnice
D. Janeček [-] - A. Ragaň [-] , R. Vrkoslav [-] , R. Chrástka [-] (60. O. Husa [-] ) , R. Horelica [-] , A. Pilát [-] (85. F. Bína [-] ) , P. Lavička [-] , M. Koktavý [-] , M. Buřič [-] , M. Lechner [-] , B. Bahenský [-]

TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - J. Decarli [-] , T. Holas [-] , V. Rychtář [-] , P. Zwifelhofer [-] - V. Decarli [-] (74. D. Lamač [-] ) , V. Aust [-] , L. Fučík [-] , M. Postl [-] - M. Babinský [-] (80. M. Kamenský [-] ) , R. Kaprál [-] -

ŽK: 31. R. Horelica - 15. L. Fučík , 65. J. Decarli .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: Křížek Danek - STUDENÝ Josef, MATUŠKA Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Zimní příprava v našem podání rozhodně nebyla ideální a tak absolutně netuším, co mohu od zápasu očekávat. Zápas se odehraje ve Stropnici a s poraženeckou náladou tam určitě nepojedeme. Věřím, že minimálně na bodovou dělbu máme.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Tento zápas bude bojovný a asi bude záležet v jaké sestavě hosté dorazí. Olešnice výborně brání a proto doma zvítězí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích