2:4
(0:1)
40. T. Maxa
61. T. Maxa
72. T. Maxa (p.)
87. T. Maxa
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2023 16:30

18.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Maxa sestřelil Chvalšiny


Branky


46. R. Kaprál , 77. V. Rychtář - 40. T. Maxa , 61. T. Maxa , 72. T. Maxa (p.) , 87. T. Maxa
22

Ledenický Slavoj byl pro utkání ve Chvalšinách papírovým favoritem. Po zimní přestávce ještě neztratil jediný bod, navíc ve třech zápasech inkasoval pouze jedinkrát. Každý zápas ovšem začíná na nule a tak se domácí tým svého soka nezalekl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 Svou první velkou příležitost si vytvořil již po třech minutách hry, kdy Babinský v souhře vyslal vstříc vedení Fučíka, ale toho nevybíravě v momentě poslední záchrany fauloval Dudáček a pokutového kopu se ujal brankář Cába. Ten ovšem touto příležitostí na brzké vedení tristně pohrdl a na své místo v protilehlém brankovišti se musel poroučet s pocity neúspěchu.

Ledenice poprvé zahrozily o deset minut později. Nadějný útok vedl až do pokutového území Pytlík, k němu se však stihl vrátit defenzivní pilíř Holas a hrozící nebezpečí odvrátil. Ačkoliv místy promočený a měkký povrch bránil lepší kombinační hře obou týmů, diváci o zajímavé momenty ochuzeni nebyli. Větší porce pramenila z iniciativy domácího mužstva, jenomže to se stále nemůže zbavit svého prokletí. V polovině úvodního dějství totiž po Fučíkové pasu neuspěl sám Lamač proti Cempírkovi, krátce nato se neujala ani další souhra rychlonohé jedenáctky s Babinským, po níž míč skončil těsně mimo zařízení.  

Trápení Chvalšin ve finálce pokračovalo i nadále. Fučíkova střela ve dvaatřicáté minutě nenadělala Cempírkovi žádné starosti a ten si ji ve vzduchu s klidem sebral, o nedlouho později se gólman Slavoje proti témuž hráči už ovšem musel natahovat, aby tvrdší pokus vytěsnil. Míč se ovšem dostal na nohu Babinského, který ale s úmyslem střely na bližší tyč rozvlnil jen boční síť. A protože Chvalšiny uspět nedokázaly, ojedinělá příležitost ze strany Ledenic přinesla kýžený úspěch. Pytlík dokázal skrze soupeřovu obranu dostat míč na Tomáše Maxu a ten za pomoci teči nechytatelně skóroval, čímž takzvaným šatňákem zajistil svému týmu hubené vedení.

Při výměně stran udělala domácí lavička jednu změnu. Do hry se dostal tentokrát střídající Radovan Kaprál a to se Sokolu očividně vyplatilo. Jmenovaný hráč s čtrnáctkou na zádech po pouhé minutě na hřišti vyslal projektil na Cempírkovu klec a také jemu pomohla soupeřova teč, aby letící míč zaplul tam, kam brankář nedosáhl. Rychle inkasovaný gól mohl Ledenické ještě více zaskočit, než tomu bylo během domácího náporu v první půli, jenomže paradoxně to byli hosté, kdo v následujících pasážích hru režíroval. Z nadcházející čtvrthodiny, kdy Sokol vypadl ze svého tempa, mohl těžit právě Slavoj se chtíčem vzít si vedení zpět.

A to se také stalo. Ihned po odehrané hodině bylo v závaru chvalšinské brankoviště a ačkoliv domácí defenziva dokázala několik střel svého soka zablokovat, pokus Tomáše Maxy si svou cestu našel až do sítě. Ten byl navíc velmi hladový do hattricku a prakticky záhy se octnul sám před Cábou. Strážce chvalšinské brány ovšem hned na dvakrát reflexivními zákroky ledenického kanonýra vychytal, jenomže ani tentokrát nebylo nebezpečí zažehnáno. Babinský si navíc krátce později proti Tomáši Maxovi na hranici šestnáctky počínal v rozporu s pravidly a sám faulovaný hráč nařízený pokutový kop proměnil, čímž dostal tým z Českobudějovicka do zdánlivě klidného vedení o dvě branky.

Do konce zbývala pouhá čtvrthodina. Prohrávající mužstvo se řítilo do dalších snah o to, dostat se zoět do zápasu a přestože Cempírek vysoké centry s klidem sbíral, na jeden nedosáhl a Vladimír Rychtář hlavou na vzdálenější tyč zařídil kontaktní trefu. O pouhou minutu později mohlo být navíc znovu vyrovnáno, když Kaprálova přízemní pobídka prosvištěla malým vápnem a před Rychtářem zívala prázdná brána, jenže posledně jmenovaný hráč zvládl míč usměrnit pouze těsně vedle.

K třetí domácí brance nevedly ani Fučíkovy rychlé nohy. Ten byl totiž při svém úprku dostižen a v důležité chvíli i obrán o balón. Tečku za těžkým utkáním nakonec udělal jediný hostující střelec Tomáš Maxa, k němuž prošel vysoký centr zleva a hráč se zkušenostmi z vyšších soutěží s klidem definitivně rozhodl posledním slovem v zápasu.

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): Věděli jsme, že k nám dorazí silný soupeř, který na jaře ještě neprohrál a minimálně inkasoval, přesto jsme sami sebe nezatracovali a věřili jsme, že můžeme slibný výsledek uhrát. A také jsme tomu šli naproti, jenomže nás neustále brzdí naše smůla v zakončení, což vygradovala neproměněná penalta už ve čtvrté minutě. Šance s jasně gólovými parametry jsme jen během první půle měli minimálně čtyři a kdyby se nám je podařilo využít, věřím, že by bylo rozhodnuto. Jenomže stejně tak, jako tomu bylo v případě Boršova a Sedlece, zůstali jsme v koncovce neefektivní a z jediné střely na bránu vykřesaly Ledenice zásluhou Maxy gól do šatny a poločasové hubené vedení. Do druhé půle jsme vstoupili tak, jak jsme si představovali. Vyšlo nám střídání a prakticky okamžitě jsme hubené manko vymazali, Když se Kaprál trefil po minutě na hřišti. Naděje na obrat nám ovšem sebral Maxa, jenž nám hodně zatápěl a kromě svého druhého zásahu proměnil i penaltu. Do zápasu nás vrátil Rychtář po svém snížení na 2:3 a ten samý hráč byl blízko brzkého vyrovnání, jenže při nás opět nestála ona potřebná špetka štěstí a zápas by se mohl vyvíjet jinak. Poslední slovo si poté vzala ledenická patnáctka a svou čtvrtou trefou podtrhla na góly bohaté utkání, z něhož jsme opět vyšli jako poražení. Ledenické vítězství ve velké míře stálo na dobře chytajícím Cempírkovi a téměř nezastavitelném Maxovi. My musíme odehrané zápasy hodit za hlavu. Do Mladého v příštím kole pojedeme s myšlenkou zvítězit a sám jsem přesvědčen o tom, že svou šanci máme, pokud budeme úspěšnější v koncovce, kde se nám prozatím nedaří. Potřebujeme se chytit, naši střelci potřebují zvýšit své sebevědomí a sami jsme se přesvědčili o tom, že herní převahu si dokážeme vydobýt i nad týmy z opačného pólu tabulky.




Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - J. Motz [-] , T. Holas [-] , D. Lamač [-] (80. J. Klíma [-] ) , P. Zwifelhofer [-] (69. J. Doubrava [-] ) - M. Babinský [-] , V. Rychtář [-] (89. A. Kozák [-] ) , M. Postl [-] , J. Decarli [-] - V. Decarli [-] (46. R. Kaprál [-] ) , L. Fučík [-] -

TJ Slavoj Ledenice
M. Cempírek [-] - F. Havrda [-] (80. V. Hinterhölz [-] ) , T. Maxa [-] (89. J. Mařík [-] ) , T. Čouza [-] (26. M. Bicera [-] ) , V. Babka [-] , M. Dudáček [-] , M. Pytlík [-] , J. Čermák [-] , M. Bednář [-] , J. Kubec [-] , P. Trnka [-]

ŽK: 60. D. Lamač - 89. M. Dudáček .
Hráči zápasu: T. Maxa .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: Křížek Danek - STUDENÝ Josef, HLADÍK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Filip Schneider
Tip experta: výhra hostů

Chvalšiny na jaře nedostávají moc gólů, ale Ledenice jsou v tabulce nahoře a myslím, ze potvrdí roli favorita a přivezou si všechny 3 body.

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Funkcionář, Administrátor klubu, Trenér, Zpravodaj - FC Šumava Frymburk | Jihočeský | Český Krumlov

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů