FOTO: Stříbro se přiblížilo baráži, Černice přímému sestupu


Branky


51. J. Šebek - 5. O. Pavlas , 11. V. Gontkovič , 13. R. Dyk , 70. D. Kasl
25

To, co se Stříbru v posledních zápasech nedařilo, přišlo jako na zavolanou v ten možná nejdůležitější moment. Zápas v Černicích rozhodla úvodní čtvrthodinka, kterou doslova na kolena položili domácí mužstvo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První branka na sebe nenechala dlouho čekat a i když si první standardku vysloužili u šestnáctky hostů Černice, gól z ní nepadl a právě hosté o chvilku později, v 5. minutě, trefili na 0:1. Po chybě na pravé straně obrany se míč dostal před šestnáctku k Ondřejovi Pavlasovi, který se nerozpakoval a střelou k pravé tyči skóroval. Dalších 6 minut na to a bylo to 0:2! Po rohovém kopu se míč dostal na šestnáctku k Paškovy, jeho střelu skrz několik těl ještě brankář vyrazil do strany, ale na dorážku Viktora Gontkoviče už byl krátký, stejně jako domácí hráč, který míč vyrážel až za brankovou čárou. Do třetice všeho dobrého pro Baník, se ve 13. minutě dostal k dalšímu rohovému kopu. Centr na dvakrát brankář vyboxoval na šestnáctku, kde se do míče z první opřel zkušený Radoslav Dyk a všichni jen přihlíželi, jak padající střela plachtí k zadní tyči. Domácí fotbalisté se dívali jeden na druhého a tušili, že zde se rýsuje něco strašného. Do přestávky se ale už diváci další branky nedočkali a černičtí se po výbuchu v kabině museli pokusit minimálně o to samé, co předvedli hosté.

 

A měli k tomu nakročeno dobře. Po vybojování míče na středu hřiště se kulatý neposeda dostal až k Janu Šebkovi, který se na vápně s míčem otočil kolem obránce a rychle vystřelil na zadní tyč. Hruška se natahoval marně a domácí byli ve hře. A právě Šebek byl o zhruba deset minut později u další větší šance domácích, jenže jeho projektil o pár centimetrů přeletěl břevno. A když se víceméně i díky ohromné nepřesnosti v přihrávkách domácí k dalším šancím nedostali, potrestali je baníkovci z přímého kopu. Na ten, stejně jako na většinu centrů kolem malého vápna, si domácí brankář nevyběhl aby obraně pomohl, ty byla přeskočena a Daniel Kasl tak pohodlně zvyšoval zblízka na 1:4. Tato branka Černice definitivně zlomila a zápas se spíše dohrával, i když skóre mohlo pro plzeňáky vypadat ještě hůře.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plzeň - Černice
Petr Mlnařík, trenér: Neuvěřitelný propad oproti předchozím zápasům. To, co jsme předvedli v první půli byla katastrofa. Po 15 minutách byl stav 3:0 a klíčový zápas rozhodnutý. Stříbro nás předčilo v pohybu, nasazení i organizaci hry. Vypadali jsme, jako když se na hřišti vidíme poprvé. Ta nesouhra v některých fázích úplně bila do očí. K tomu jsme přidali již naše tradiční školácké chyby. Navíc se k soupeři po dlouhé době přiklonilo štěstí, když místo spalování šancí proměnili vše, do čeho kopli. Ale je vidět, že ten tým na sobě delší dobu pracuje a to se prostě vyplácí. My ještě nějakou matematickou šanci máme, jenže to se musí naše výkony a přístup radikálně změnit, abychom si vůbec mohli dovolit o záchraně uvažovat.

TJ Baník Stříbro
Luboš Zaoral, vedoucí mužstva: V utkání s Černicemi už se vědělo, že hrajeme i s domácími o přímý sestup či ještě zabojujeme v baráži. To co se nám nepovedlo v posledních zápasech a to rychle skórovat v začátku utkání, tak tady nám začátek vyšel úplně dokonale... Ve 13. minutě když se vede 3:0, to je radost... Ovšem je nutné uznat, že po herní stránce se nám až tak nedařilo a proto se spíše první poločas odehrával ve stylu častých nepřesností, jak od nás, tak soupeře. Nám se tolik nevedla kombinace a byla z toho taková kopaná uprostřed hřiště. Druhý poločas domácí dokázali celkem brzo snížit, ale i my dokázali odpovědět brankou, která už domácí tak trochu dorazila, přičemž aby toho nebylo málo, tak jsme opět dvě tyče nastřelili, jak už u nás bývá zvykem a další pěkné příležitosti jsme nezakončili úplně přesně. Z vítězství máme určitě velkou radost, herně to sice teď nebylo ideální, ale v této fázi soutěže a v naší situaci, je to i určitě omluvitelné (směje se). Náš mladý tým s potenciálem, ve kterém je i stále pár zkušených borců, kteří mají fotbal rádi, sezónou nadále pokračuje a o šanci hrát v příští sezoně Krajský přebor budeme celý tým bojovat až do poslední minuty.



Počet diváků: 68. Rozhodčí: BOGDAN Gabriel - ŘÍHA Zdeněk, MAZANEC Marek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Volák

Expert: Ondřej Kotrnoch
Tip experta: výhra hostů

Stříbro hraje dobrej fotbal, ale selhávají v koncovce. Proti Černicím něco promění a vyhrajou.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích