D. Poul 22. (p.)
1:2
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.08.2023 17:00

1.kolo, Divize D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Derby pro Humpolec!


Branky


22. D. Poul (p.) - 1. A. Savi , 30. A. Savi
8

Přes osm stovek diváků vidělo během prvních třiceti minut tři góly. Dva vsítil hostující Savi, a proto nováček soutěže odešel ze zápasu s prázdnou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté po půli vedli

O výbornou atmosféru při derby se postaralo zhruba 842 diváků. Utkání mělo zároveň charitativní podtext, kdy hráči i fanoušci obou týmů podpořili dětské oddělení pelhřimovské nemocnice. Hráči mezi sebou vybrali 8.500,- Kč a fanoušci donesli plyšáky, knížky a další hračky, které zaplnily jeden sanitní vůz a následně jimi bude vybaveno dětské oddělení v novém pavilonu Nemocnice Pelhřimov. 

 

Úvod utkání byl pro domácí doslova hororový. Hrubá chyba v obraně a nedůslednost při bránění soupeře je stály obdrženou branku, kdy na střelu Sáviho byl i domácí gólman Holický krátký - 0:1. Domácí sice tato branka pochopitelně na nějakou chvíli zmrazila, i tak si ale dokázali vytvořit šance. V 7. minutě zahrávali domácí rohový kop, shromáždění před hostující bránou se snažil propálit Niederle, to se mu sice podařilo, ale hostující gólman Janota byl pozorný. Domácí se i nadále snažili kombinovat, ale Humpolečtí byli opatrní. V 19. minutě měli výhodu rohu i oni. Centr se ale Popovychovi příliš nevyvedl a domácí šli do brejku. Ve 21. minutě se dopustil nedovoleného zákroku ve vlastním pokutovém území Zástěra, když v souboji o míč kopnul do hlavy Fialku, za což byl odměněn žlutou kartou a domácí kopali penaltu. Tu proměnil střelou k pravé tyči Dan Poul - 1:1. Domácí tým vyrovnávací branka pozvedla. V 25. měli hosté k dobru standardku, s centrem Šerého si ale  poradil stoper Šimon. Gól nepřinesl ani rohový kop opět v podání hostujícího Popovyche ve 28. minutě, to zase míč uklidil do autu Homolka. Ve 30. minutě domácí tým pěkně zakombinoval. Morava nejdříve zatáhl míč směrem ku bráně Janoty, přihrál jej Fialkovi, ten předal balon doprava do běhu Mazáčovi, ten ale pálil jen těsně nad. Známé pravidlo "nedáš-dostaneš" a opět nedůraz při bránění znamenali o pár sekund později druhou branku hostujícího celku. Vedení zpět na svou stranu strhli gólem Saviho - 1:2. I to ale domácí nepoložilo. Ve 34. minutě nechal Dan Poul vyniknout hostujícího brankáře, když ten jeho střelu bravurně vytáhl na roh. Do šaten se tak v poločase šlo za stavu příznivějšího pro zkušenější hosty.

Hosté si vedení pohlídali

V úvodních minutách druhé půle se lépe dařilo domácím fotbalistům, působili fotbalovějším dojmem. Ve 49. minutě střílel Smejkal, několikrát tečovaný míč ale brankář hostí se štěstím vyrazil. Další pohlednou kombinaci předvedli Pelhřimovští v 60. minutě, když ale na jejím konci bohužel pro ně Mazáč minul odkrytou bránu. Další šance přišla v 63. minutě, po dlouhém centru z pravé strany pálil z první po zemi Morava, bohužel též neměl úplně přesnou mušku. Gólově nevyužita zůstala ze strany domácích i standardní situace z 65. minuty, kdy Poul zakončoval hodně nad bránu hostí. Střelecky se neprosadil ani v 71. minutě Jiřík. po rozehraném rohovém kopu hlavičkoval jen vedle brány Humpolce. Hosté mohli navýšit vedení v 79. minutě, kapitán Šerý ale ideálně netrefil přesnou přihrávku od Peška a střílel mimo bránu Holického. Jeden pozdrav z dálky vyslal na hostující bránu ještě v 87. minutě Vopálenský, ve vyrovnávací branku to ale nevedlo. Poslední šanci vyrovnat skóre měli domácí ještě v nastavení, kdy se hosté dopustili faulu za cenu další žluté karty. Standardku, kterou zahrával Dan Poul ale hosté ubránili a na výsledku se tak do konce utkání již nic nezměnilo. 

 



Ohlasy k zápasu


FK Maraton Pelhřimov
Richard Zeman (trenér): Zaplatili jsme nováčkovskou daň. Po 30ti vteřinách jsme po hrubce prohrávali a také při druhém gólu jsme byli soubojově nedůslední. Reakce týmu na obě branky byla výborná, vypracovali jsme si řadu vyložených šancí, ale bohužel jsme je promarnili. Derby mělo parádní atmosféru, byl to svátek fotbalu. Vítězi gratuluji, byl chytřejší a zkušenější. Svým hráčům jsem za výkon poděkoval.

AFC Humpolec
Roman Veselý (trenér): Úvodní výhra nás těší, ale nesmíme usnout na vavřínech. Našimi chybami jsme domácím nabídli dost šancí, ale podržel nás brankář Janota. Kulisa byla parádní. Derby bylo krásným zážitkem pro hráče i diváky.



Sestavy


FK Maraton Pelhřimov
L. Holický [-] - D. Poul [-] , J. Fialka [-] (84. J. Honzl [-] ) , D. Viktora [-] (77. S. Zacha [-] ) , F. Morava [-] , T. Smejkal [-] , J. Homolka [-] , M. Niederle [-] (72. A. Hotovec [-] ) , T. Mazač [-] (84. L. Vopálenský [-] ) , A. Šimon [-] (46. T. Vacek [-] ) , D. Jiřík [-]

AFC Humpolec
P. Janota [-] - D. Šerý [-] , D. Homola [-] , O. Luňáček [-] (76. A. Zástěra [-] ) , J. Benáček [-] , J. Pešek [-] , V. Havlín [-] (60. F. Och [-] ) , A. Savi [-] , M. Havel [-] , I. Popovych [-] , Š. Zástěra [-]

ŽK: 21. Š. Zástěra , 44. J. Pešek , 80. D. Šerý , 90. A. Zástěra .
Počet diváků: 842. Rozhodčí: Kolář Jaroslav - CIESLAR Ondřej, MAYER Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů