0:4
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.09.2023 16:30

5.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny vezou body z Frymburka


Branky


2. J. Decarli , 40. O. Malák (vl.) , 47. M. Sivák , 71. V. Decarli
14

Poté, co svěřenci Petera Fábiána vítězně zvládli nelehký domácí duel a ze své domoviny vyprovodili Lhenice, přisoudil jim soutěžní los další venkovní představení. A to rovnou okresní derby. Ve Frymbrurku se Sokolu dlouhodobě nedařilo. Zvítězit na tamní půdě zvládl naposledy v listopadu roku 2019 a o motivaci bylo rázem postaráno. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aktuální rozpoložení hrálo do karet Chvalšinským a to zcela jednoznačně. Ti ze čtyř odehraných kol vybojovali hned dvanáct bodů za tři po sobě jdoucí vítězství, načež proti jedinému bodu Frymburka vyrukovali se chtíčem navléct na pomyslnou šňůru i čtvrtý korálek, což v úvodním dějství podpořila hra se sluncem v zádech.

Svého plánu se hosté chytili hned zkraje zápasu a přestože jejich první snaha nevedla k zakončení mezi tři tyče, hned ve druhé minutě měli pádný důvod k radosti. Situace začala u Sluky, který poslal přesný pas dopředu, Sivák svedl klíčový souboj s domácí obranou, až se míč dostal na nohu Jakuba Decarliho. Čelil mu už pouze vyběhnutý Vítek a efektivní lob chvalšinského záložníka elegantně zapadl do odkryté domácí branky.

Úvod zápasu se nesl v režii Sokola a už v páté minutě to vypadalo, že se veze další gól. Kupředu si to hrnul rychlonohý Fuciman, jenomže proti němu se zaskvěl domácí brankář a k úspěšné dorážce se ofenziva hostí dopracovat nedokázala. Netrvalo to dlouho a o slovo si řekli i Šumavané. K prvnímu střeleckému pokusu Frymburka se odhodlal Brůha, jeho střela ovšem postrádala lepší usměrnění a proto Vosejpka míč pohodlně lapil.

Poté, co Austovy gólové choutky zablokovala domácí obrana a Cifreund pálil pouze do připraveného Vítka, byly Chvalšiny vystaveny tlaku. Jejich pasivní herní pasáž dostala do popředí místní tým, jenomže nejen chvalšinské zadáky v posledních zápasech zdobí bojovná hra a tak míče, které nebyly odvráceny, nenadělaly Vosejpkovi mnoho starostí a závěrečné minuty prvního poločasu patřily opět červenožlutým.

Jakmile se hosté ze vzpomínaného sevření vymanili, prezentovali se dalšími dvěma nebezpečnými příležitostmi. Po vysokém Kaprálově centru ale Babinský hlavičkoval mimo a krátce nato znovu úřadoval Vítek. Ten musel zasáhnout znovu záhy, když se proti němu rozběhl Fuciman po obdržení průnikové příhry a gólman Frymburku stále držel svůj tým v naději.

To ovšem platilo pouze do doby, než se čas přehoupnul do poslední pětiminutovky úvodního dějství. Inkriminovaným okamžikem byla standardní situace od rohového praporku a Kaprálovo zakončení. Do trajektorie letu míče ovšem zasáhl Ondřej Malák, ke smůle domácích ale tak nešťastně, že se balon donesl nechytatelně do sítě za bezmocného Vítka. „Ten gól je stejně můj,” s úsměvem po zápase dodal hostující záložník se čtrnáctkou na zádech.

A protože se ve zbývajícím čase dané půle již nic zásadního neodehrálo, za nepříjemného vedra odcházeli do kabin výrazně spokojenější hosté. Frymburku nezbývalo nic jiného, než pokusit se svého soupeře chytit do Csaplárovy pasti.

Jenže takové možnosti dalšího průběhu se ve vzduchu rozplynuly stejně rychle, jako Chvalšiny nastoupily do zápasu po změně stran. Už po dvou minutách se totiž podél levé čáry kupředu hnal Fuciman a díky skluzu v pravou chvíli udržel míč před soupeřem ve své moci. To už byl v pokutovém území, když přízemní přihrávkou bezprostředně před bránou našel Martina Sivíka, jehož střela vnějším nártem zaplula k levé tyči a Vítek byl bez nároku zasáhnout.

Za nepříznivého stavu 0:3 už domácí rezignovali na vyšší vzdor a zbytek klání zel v režii Chvalšin. Ty navíc dostaly svého soka pod tlak a několikrát zkoušely zakončit. Pokusy Babinského, Kaprála i Jakuba Decarliho ovšem mířily nad zařízení a Frymburk se znovu připomněl až na začátku jednašedesáté minuty. Ani střela Františka Maliny ale Vosejpkovi nenadělala větší starosti a strážce hostující brány schoval míč do své náruče.

O pět minut později se Fuciman pokusil zažehnat svou střeleckou smůlu kvalitní střelou, jež se nesla do horního rohu, Vítek se však představil ještě lepším zákrokem a míč vytěsnil mimo nebezpečnou zónu. Sokol se po vší urputné snaze čtvrtého zásahu přeci jen dočkal a ona gólová situace znovu pramenila postupem po levé straně. Jakub Decarli zatáhl míč a přihrávkou do předbrankového prostoru vyzval své spoluhráče. Jelikož Aust míč netrefil, došlo na bratrskou souhru, kdy následná střela Vojtěcha Decarliho uzavřela gólový výčet zápasu.

Vše to ale být nemuselo. Poslední pětiminutovka zápasu přinesla další důležité situace a Frymburští mohli svůj nulový stav alespoň zdramatizovat a potěšit příchozí diváky. Dobrou šanci k tomu měl Matěj Malina, který se dostal do vápna a chystal se střílet, avšak v pravou chvíli skluzem zasáhl Zwifelhofer. S úspěchem se na druhé straně nepotkal ani Cába Ten sám před Vítkem nezakončil ve stoprocentní příležitosti a následný protiútok málem potvrdil pravidlo nedáš – dostaneš. Nebýt Zwifelhofera, jenž opět přijel na saních a výrazně se tak podepsal pod čistým kontem svého týmu.

Vlivem výsledků ostatních střetů se Chvalšiny usadily na čtvrtém místě tabulky, kdežto Frymburk padl na samotné dno a nyní je posledním účastníkem soutěže, který stále čeká na první výhru.

Zdroj:sokolchvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


FC Šumava Frymburk
Milan Račák (kapitán): "Bída. Nejde nám to. Nedáváme góly, ze všeho je dostáváme. Proti nám se musí všem hrát dobře. Největší problém máme sami se sebou, musíme si ujasnit, jestli vůbec a případně jak tu fotbal chceme dělat. Uznání zaslouží mladej Honza Sáček, kterej do toho byl hozen a zvládnul to."

TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): Zápasy s Frymburkem jsou pro nás vždy speciální, zejména pokud hrajeme u něj. Naším cílem bylo navázat na formu z předchozích zápasů a konečně vyhrát na tamní půdě, kde se nám dlouhodobě nedaří. Oproti minulému týdnu jsme opět hýbali se sestavou, kdy se nám vrátily základní pilíře do obrany a od výkopu jsme hodlali být aktivní. Tlačili jsme se do brány a sami sebe odměnili rychlým gólem, jakmile se ujala hned první střela mířící mezi tři tyče. Zmínit musím perfektní myšlenku i provedení Kuby Decarliho, jenž se trefil už počtvrté, je aktuálně naším nejlepším střelcem a drží se soutěžní kanonýrské smetánky. Bohužel jsme se postupem času dostali do vlastní pasivity a tím soupeři dovolili hrát. Frymburk nás poté zatlačil a kdyby se dokázal prosadit, veškerá předešlá naše snaha by přišla vniveč. Před přestávkou při nás stála troška štěstí, když jsme se díky vlastní brance dostali do trháku a poločasového vedení o dva góly. Do druhého poločasu jsme vběhli stejně aktivně. Znovu jsme dosáhli rychlého gólu a když Martin Sivák šajtlí elegantně vstřelil svou druhou branku, až na pár výjimek byl zápas v naší režii. Frymburk od té doby nebyl nějak zvlášť nebezpečný a náš brankář Vosejpka nepotřeboval tasit složité zákroky. Důležité vítězství potom podtrhl úvodní střelec Kuba Decarli, když k zakončení vyzval bratra Vojtu a bylo hotovo. Ačkoliv tak výsledek může napovídat, rozhodně nešlo o lehký zápas. Kluci k němu ale přistoupili svědomitě a soupeře doslova rozebrali. Jsem nesmírně rád, že jsme se konečně dočkali výhry, kterou jsme nemuseli v posledních minutách doslova umlátit v těsném rozdílu. Branek jsme mohli vstřelit i více, ale i Mára Vítek je kvalitní brankář a zejména Fuciman si na něm vylámal zuby. Co se týče defenzivy, hned nadvakrát důležitě hasil požár Zwifelhofer a naše nula vzadu je především jeho zásluha. Klukům z Frymburku přeji trochu zdaru v dalších kláních, nikdo nechce být poslední. My se nyní musíme připravit na další domácí zápas. Čekají nás Loučovice a rozhodně není radno nic podcenit. Rozhodně ale chceme zůstat doma neporaženi a domácí tvrz hodláme ubránit.



Sestavy


FC Šumava Frymburk
M. Vítek [-] - M. Račák [-] , L. Brůha [-] - J. Salzer [-] , M. Malina [-] , P. Tichovský [-] , L. Řepa [-] , A. Točík [-] (67. K. Reif [-] ) , S. Budík [-] , D. Antl [-] (46. F. Malina [-] ) , O. Malák [-]

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - P. Sluka [-] , M. Postl [-] , M. Babinský [-] , P. Zwifelhofer [-] - J. Decarli [-] , V. Aust [-] , R. Kaprál [-] (59. V. Decarli [-] ) , J. Cifreund [-] - D. Fuciman [-] , M. Sivák [-] (75. P. Cába [-] ) -

Hráči zápasu: J. Decarli , M. Babinský .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Crkva Robert - ZABILKA Luboš, ADAMOVIČ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Derby ve Frymburku je vždy mazec a těžko se odsud vozí body...ale věřím v nás že odsud odvezeme 3 body